Şimdi Ara

Toyota, koronavirüs hastalarının taşınması için özel bir araç tasarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs (Covid-19) pandemisi bugüne kadar neredeyse tüm ülkeleri etkiledi. Bunlardan biri olan Japonya'da 14 binden fazla vaka kayıtlara geçerken 500'e yakın kişi de hayatını kaybetmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Samsung resmen onayladı: Galaxy Note 20 ve Fold 2'nin çıkışı ertelenmeyecek



    Otomotiv devi Toyota ülkedeki sağlık kuruluşlarına destek olmak için Covid-19 hastalarına özel bir araç tasarladı. Şirket, Hiace minibüsünü kritik hastaların taşınmasında kullanılacak şekilde dizayn etti.





    Bu tip araçlar geliştirmeye devam edecek



    Özel bir havalandırma sistemi ile donatılan araç bu sayede kirli havanın hastanın bulunduğu bölüme girmesini önlüyor. Ön tarafla, hasta kabininin birbirinden tamamen izole olması ise hem sürücü hem de enfekte olmuş yolcu için güvenli bir ortam sağlıyor.



    İlk araç Tokyo'daki bir hastanelerin hizmetine sunuldu. Japon şirket gelecekte doktorlar için bu tip modeller geliştirmeye devam etmeyi planlıyor. Toyota ayrıca tıbbi yüz kalkanı üretimine başladı. Otomotiv devi ayda 40 bin adetlik üretim yapmayı hedefliyor.








  • Adamlar yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla helal olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sucu kamyonetinden esinlenmişler yahu. Aslen damacana taşımak için yapılmıştır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar aracı yeni haliyle tasarlamış, üretmiş, hizmete sokmuş; Daha bizim eve 1 ay oldu avuç kadar 2 lastikli sözüm ona maske gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 3 Mayıs 2020; 1:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araç bizde olsa açılışında cumhurbaşkanından tut çemişgezek muhtarına kadar herkese kurdele kestirip bütün yollar afiş yapılırdı. adamlar reklam bile yapmadı ya la.

  • Çok iyi fikir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Platform elektronik çalışıyor çok sık kullanımda arıza yapma ihtimali var. Mekanik ve basit platformlar bence daha iyi olabilirdi ama çağ elektronik tabi. Arka kapısı kesinlikle yukarıya doğru değilde yana doğru açılmalı. İçerisinde çok tıbbi cihaz yok yanlarda çift sürgülü kapı olabilir. Sedyesi gördüğüm kadarıyla katlanmıyor bu hali ile TS EN 1789 standardına uygun değil. Korona sonrası aracın ambulans olarak kullanılması isteniyorsa lazım. Bence asıl olması gereken Hasta kabini içerisinde istenen negatif basınç ve hava sirkülasyonu kabin tabanına yakın yerleştirilecek emici fanlar tarafından oluşturulmalı. Sirküle edilen hava HEPA filtrelerden geçirilerek dekontamine edilmeli ve bir kısmı hasta kabini içine tekrar üflenirken bir kısmı da dış ortama temiz hava olarak verilebilmeli. Bu sayede hastanın ambulans ekibine ve dış ortama zarar vermeden nakli sağlanırdı.
    Türkiye de Enfeksiyon ambulansı yapan ama bunu yıllar önce yurtdışına satan firma var. Acı olansa Sağlık Bakanlığının firmanın böyle bir Enfeksiyon aracı ürettiğinden haberi yok. Varsa bizim neden Enfeksiyon ambulansımız yok.





  • Adamsın Toyota! Helal olsun sana

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.