Şimdi Ara

Hong Kong’da 90 güne kadar etkili dezenfektan geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yeni tip koronavirüsün bulaşıcılığı azaltmak adına en çok başvurduğumuz yöntemlerden biri dezenfektan kullanmak. Alkol ya da çamaşır suyu gibi ağartıcıların kullanıldığı bu malzemeler etkili olsa da buharlaşmaya bağlı olarak etkinliklerini kısa sürede kaybedebiliyor.



    Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (HKUST) görev yapan araştırmacılar ise kullanıldığı yüzeydeki çoğu virüs ve mikrobu 90 güne kadar etkisiz hale getirdiğini iddia ettikleri bir kimyasal geliştirmiş.



    Ayrıca Bkz.Humble Bundle’ın Kovid-19 paketi, bir haftada 6.5 milyon dolar topladı



    Sprey şeklinde kullanılabilen MAP-1 adı verilen antimikrobiyal kaplama; cam, metal, plastik, deri ve kumaş gibi neredeyse temas ettiğimiz her yüzeye uygulanabilme özelliğine sahip. Koruyucu özelliğini oldukça uzun süre kaybetmeyen malzeme bunu ısıya duyarlı polimerlere borçlu. Dokunma ya da damlacık saçılması yoluyla kirlenen yüzeylerdeki sıcaklık artışını hisseden polimerler, bu bölgeye daha çok dezenfektan salarak koruyuculuğu artırıyor.





    Yetkililer, Şubat ayından beri klinik testlerinin sürdüğü malzemeyi Mayıs ayı içinde Hong Kong’daki mağazalarda satışa sunmayı düşündüklerini ifade etmiş. MAP-1, bu süre zarfında AVM, okul, spor salonu ve ibadethane gibi insanların bir arada bulunduğu erlerde denenmiş. HKUST ekibi söz konusu malzemenin dünyanın diğer ülkelerinde satılıp satılmayacağı ile ilgili soruları ise cevapsız bırakmış.



    Yaklaşık 10 yıldır geliştirilme aşamasında olduğu ifade edilen MAP-1, söylendiği şekilde uzun süreli koruma sağlıyorsa koronavirüs salgını harici durumlarda ve hijyen gerektiren ortamlarda yoğun bir şekilde kullanılacaktır.



    Kaynak:https://www.cnet.com/news/scientists-say-new-disinfectant-spray-protects-surfaces-from-coronavirus-for-90-days/



  • Dezenfektanı çıkarmak için ne kullanıcaz peki o zaman? sonuçta bu da bir kimyasal.
  • kimyasal o zaman bu 90 gün nasıl dayanacak dezenfektan
  • Neden yikama durumundan haber verilmemis ? Sanirim yikama sonrasi nano teknolojik kaplama bozuluyor olsa gerek ...

  • gecen denk geldigim bir arastirmada agion gumus nano iyonlarin korona virusune etkili oldugu geciyordu. agion'un farki bir yuzeye kaplandiginda surekli ve surekli etkisini kaybetmeden bakterileri virusleri oldurmesi.

  • Arkadaşlar “kadar” ifadesi kullanılmış. Muhtemelen hiç el değmeyen etmeyen alanda 90 gün kadar kalmış. Toplu taşımada ve saire maksimum iki gün etkili kalır...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.