Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10'un kimyasını bozan güncelleme hakkında konuştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft'un 14 Nisan'da yayınladığı geleneksel Salı güncellemesi Windows 10'da ciddi sorunlar çıkmasına yol açmıştı. Yazılım devi sonunda konuyla ilgili sessizliğini bozdu.



    Ayrıca Bkz.Yeni Windows 10 güncellemesi, yeni sorunlar



    Windows 10 KB4549951 güncellemesi işletim sistemindeki dört ciddi güvenlik açığını gidermek üzere yayınlanmıştı. Hatta tüm kullanıcılara yüklemeleri yönünde şiddetle tavsiyede bulunuldu.



    Ancak güncelleme mavi ekran hatası, sistem çökmesi, Bluetooth ve Wi-Fi arızaları, ağ bağlantısı sorunları, düşük sistem performansı ve dosya silinmesi gibi çok sayıda problemi de beraberinde getirdi.





    "Elimizde yeterli geri bildirim yok"



    Konuyla ilgili şikayetlere yanıt veren Microsoft, KB4549951 güncellemesindeki Bluetooth ve mavi ekran sorunlarını araştırdığını belirtti.



    Şirket ayrıca söz konusu şikayetler sosyal medya kanalında dile getirildiği için elinde yeterli telemetri verisi veya müşteri geri bildirimi olmadığını söylüyor.



    Microsoft, geliştiricilerin sorunlarla ilgili tüm detayları öğrenebilmesi için kullanıcılardan Windows Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla kendilerine geri bildirim göndermelerini istedi.



    Kaynak:https://support.microsoft.com/en-au/help/4549951/windows-10-update-kb4549951



  • Çok yanlış düşünüyorsun çünkü elma ve armut kıyaslanmaz...

    Mac OS için apple gelşitiricileri bu gibi hatalarda çok daha az efor harcayarak, sorunu giderebilirler. Çünkü şu an Mac OS çalıştırabilen belki 5 - 10 model apple makine vardır. Eski makineler zaten 5 - 6 yıl sonra, yeni OS X'lerden banlanıyor. Yani bu makineye artık yeni sürüm yok deniyor. Apple'ın işi çok kolay 5 - 10 model mac cihaz var, ne tarz donanım kullandıgı a dan z ye belli ve bunları kullananların sayısı da windows kadar fazla değil


    Linux için: Linux gerçekten sorun yumağıdır.. Yüklersin wifi çalışmaz, ya da yüklersin ekran kartın çalışmaz falan fakat linux kullanıcısı zaten masaüstü kullanıcıysa macera arar.. Community forumlarında işlerini halleder falan. Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok. Sorun zaten çıkartmaz

    Windows ise atıyorum 1 milyar farklı donanıma sahip bilgisayarı hedefliyor. Çok geniş skalada devasa bir donanım çeşitliliği ve microsoft hepsinde kararlı çalıştırmayı hedefliyor. Bu neredeyse imkansıza yakın bir olay ama ms bu konuda gerçekten çok başarılı bence.. dünyada kaç milyon windows pc var ve kaç milyon farklı donanım var, amd'sinden inteline, gigabyte'dan msi'ına, adı sanı duyulmadık anakartlardan, crucial ram'e kingston ram'e bilmemneye çeşit çeşit farklı donanım var çeşit çeşit farklı sürücü var.. bir işletim sistemini tek firma yapacak ve tüm bilgisayarlarda tüm farklı 3. parti sürücülerle falan sorunsuz çalışacak.. düşünürsen ne demek istediğimi anlarsın
    Off of... Butun gun git Windows'ta calistiktan sonra gel bir de isletim sistemleri hakkinda hicbir sey bilmiyormus gibi, sanki Windows dusmaniymissin gibi yazilan yoruma cevap yaz.

    Oncelikle yazdigim yorumu adam akilli bir defa daha oku ve ustune bir "dusun" senin cevabinla alakasi var mi? Soylendigim sey Windows'un en cok veri toplayan isletim sistemi olmasina ragmen hangi curetle "elimizde yeterli veri yok" aciklamasi yapilmasi. Bahsettigim konu "veri akisi, veri isleme ve anlamlandirma" yapilmayacaksa o kadar veri neden toplaniyor oyleyse anlatabiliyor muyum? 3 platformun stabilitesini karsilastirmadim yani. Belki de sen ve 15 kisinin anayabilmesi icin biraz daha acik acik yazmaliydim.

    Hadi diyelim yazdigimla verdigin cevap alakasiz olmasin. Oyle seyler yazmissin ki su cevabimi bu saatten sonra kimse okumayacak dahi olsa cevap vermeden duramayacagim cunku yanlisliklar diz boyu. Insan aklini kaybeder.

    1- Ne elma armut karsilastirmasi bu? Isletim sistemi karsilastiriyoruz burada. Rica ediyorum su veya su kitaba bir gozat once de ayni seyden bahsettigimize emin olalim.

    2- Hangi 5-10 model? 2012'den bu yana 55 adet Mac bilgisayar cikmis*. Bunlarin hepsinin Audio, Wi-Fi, Bluetooth chipset suruculeri de Intel'den, Broadcom'dan Realtek'ten geliyor ama kolay kolay guncelleme sonrasi kernel_panic verdigine sahit olmadim. Sayilara degil oranlara bakalim. [Oran 1], [Oran 2]

    Madem Mac yalnizca sinirli donanimda calistigi icin bu kadar stabil? E oyleyse internette surdan burdan topladigim suruclerle ayaga kaldirdigim Hackintosh neden 2 yildir hatasiz calisiyor?

    Ayrica 5-6 yil diye belirttigin sure 7 ila 8 yil. Sonrasinda da cihaz banlanmiyor. Kullanmaya devam edebiliyorsun, uygulamalar destegini o surume kesene kadar bir problem yok.

    3- Isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Toplam PC kullanim oraninin %1'ini olusturan platformda her halukarda Wi-Fi'dir, GPU'dur surucu problemi yasayacaksin. Ozellikle platformun tamamen ucretsiz oldugunu dusunursek. Bu suruculeri duzgun bir sekilde sunmak da parasini verip aldigin donanimlarin ureticilerinin sorumlulugudur. Linux'un hatasi nedir burda da hata yumagi olarak yeriliyor?

    4- "Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok. Sorun zaten çıkartmaz" Sektoru 10 yildir kasip kavuran blockchain'ler, derin ogrenme, yapay zeka, makine ogrenmesi yazilimlari da ethernet kartlari ustunden zaten tum islemlerini yapiyor. Google Assistant'in sunuculari mesela hep ethernet karti...

    5- Tekrar ediyorum isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Ayni ticari potansiyel (MS Office, oyunlar, CAD programlari) Solaris'te olsaydi Windows icin dediginin aynisini onun icin yaziyor olurdun. Ayrica bu isin teknik basarisin ise zamaninin yuksek yazilim muhendislerinden gelmektedir. Simdikilerin basarisi zaten degildir.

    6- "...amd'sinden inteline..." <- ikisi de x86. Kotu bir ornek
    7- "...gigabyte'dan msi'ına..." <- ne kendi BIOS'larini ne de kendi chipsetlerini uretiyorlar. Isleri kontrolcu satin alip, PCB uretip, BIOS uyarlamak. Yine kotu bir ornek.
    8- "...adı sanı duyulmadık anakartlardan..." <- bu isin krali tartismasiz Linux'tur. Yine kotu bir ornek.
    9- "...crucial ram'e kingston ram'e..." <- RAM uyumlulugu da isletim sistemlerinin sorumluluguymus yeni bir sey daha ogrendim bugun. Helal olsun Windows'a, Crucial'la Kingston RAM'leri ayni OS'te desteklemek gercekten herkesin harci degil.

    Yani yazdiklarin akil mantik isi degil. Gece gece oturttun 1 saat cevap yazdirdin helal olsun. Umarim anlarsin ustune biraz "dusunup".

    Ekleme: Bu kadar yazmamin amaci su sundan, bu bundan iyi demek degil. Gunun sonunda hangisi isinize goruyorsa onu kullanirsiniz. Ama birisini oveceksiniz diye digerlerine haksiz ve yanlis elestiriler yapmayin. Ben 10-12 yildir Windows'u devamli yakindan takip eden, ozellikleri devamli cikmadan once deneyen birisiyim. Eger muhendisligine laf etmissem bu benim kendi tecrubelerim ve edindigim bilgiler sonucu gorusumdur, soylenmemdir. Tutup da sanki karsinizda cocuk varmis gibi "elma, armut.. dusunursen ne demek istediğimi anlarsın" tavriyla hitap etmeyin. Dusunerek konusuyorum merak etmeyin.
    Bu tip sorunların şehir efsanesi ya da abartılmış olduğunu düşünürüm daima. Nedense yaşayandan çok duyanlar olur eğer bana öyle gelmiyorsa. Şahsen Windows 10'u çıktığından beri kullanmaktayım, bahsedilen büyük sorunların hiçbirini yaşamadım. O yüzden Microsoft'un söylediklerin doğru olabileceğini düşünüyorum.
    ne macOS ne bir Linux dagitimi su an Windows 10'un topladigi verinin yarisini toplamiyordur. Kullanicidan sagli sollu yaptigi her seyin verisini toplayin ama islemeye gelince beceremeyin. Sonra elimizde yeterince veri yok. Daha ne verisi gonderecek bu kullananlar Allah askina? Meteleksizlik diz boyu gercekten bu Windows muhendislerinde.
    Yani su cumle o kadar yanlis ve absurttu ki, su noktadan sonra belirteceginiz fikirlerin degerini yerle bir ediyor. Acikcasi neyin bastan sona hatali oldugunu dusundugunuzun hicbir onemi kalmiyor.

    Maddeler harici o kadar sey yazdim, fakat verdiginiz tek yanit maddelerin hatali oldugu. Ne desem bilemedim.

    Belli ki sizinle bildiklerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamaya gerek yok.
    Benim de yonetimini yaptigim 4 adet Ubuntu sunucusu var, ayni sekilde ben de panel yazilimi kullanmadan shell uzerinden yonetiyorum. 1 Macbook Pro, 1 Windows + Hackintosh masaustu, 1 Ubuntu 20.04 + Windows kurulu ayri bir dizustum var. Linux veya (Hackintosh degil derken) macOS tecrubem olmadigi kanaatine nasil vardiniz emin degilim. Farkli farkli platformlarda gunde saatlerim gecer.

    Acikcasi hislerimiz karsilikli, bir yazilim-devops muhendisi olarak sizin de isiklar sactiginizi soyleyemeyecegim.

    Diyorum ya sizle bilgilerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamamiza gerek yok.

    Bu konularda ben ne diyorsam oyledir tavri da hicbir sekilde kabul edilemez. Yazilim sektorunde o kadar isin gercek uzmanlarini dinlerim, takip ederim daha agizlarindan boyle bir cumle duymamisimdir.

    Her 20 yillik tecrubesi olanin dogmatik bir sekilde gorusleri kabul edilemez. Bu bir din degil, uygulamali bilimdir.
  • Test ekibini dağıt sonra elimiz de yeteri kadar veri yok de.

  • WIFI6 ile entegre gelen Intel Bluetooth 5.0 modulume bugun surucu/driver ( Intel Corporation - Bluetooth - 21.90.0.4 ) guncellemesi geldi. Tesaduf mudur :) ?

  • ne macOS ne bir Linux dagitimi su an Windows 10'un topladigi verinin yarisini toplamiyordur. Kullanicidan sagli sollu yaptigi her seyin verisini toplayin ama islemeye gelince beceremeyin. Sonra elimizde yeterince veri yok. Daha ne verisi gonderecek bu kullananlar Allah askina? Meteleksizlik diz boyu gercekten bu Windows muhendislerinde.

  • Kaç yıl oldu çıkalı ama nedense sorunları bir türlü bitmedi. Bir zamanlar ki Vista'dan beter oldu bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    ne macOS ne bir Linux dagitimi su an Windows 10'un topladigi verinin yarisini toplamiyordur. Kullanicidan sagli sollu yaptigi her seyin verisini toplayin ama islemeye gelince beceremeyin. Sonra elimizde yeterince veri yok. Daha ne verisi gonderecek bu kullananlar Allah askina? Meteleksizlik diz boyu gercekten bu Windows muhendislerinde.
    Çok yanlış düşünüyorsun çünkü elma ve armut kıyaslanmaz...

    Mac OS için apple gelşitiricileri bu gibi hatalarda çok daha az efor harcayarak, sorunu giderebilirler. Çünkü şu an Mac OS çalıştırabilen belki 5 - 10 model apple makine vardır. Eski makineler zaten 5 - 6 yıl sonra, yeni OS X'lerden banlanıyor. Yani bu makineye artık yeni sürüm yok deniyor. Apple'ın işi çok kolay 5 - 10 model mac cihaz var, ne tarz donanım kullandıgı a dan z ye belli ve bunları kullananların sayısı da windows kadar fazla değil


    Linux için: Linux gerçekten sorun yumağıdır.. Yüklersin wifi çalışmaz, ya da yüklersin ekran kartın çalışmaz falan fakat linux kullanıcısı zaten masaüstü kullanıcıysa macera arar.. Community forumlarında işlerini halleder falan. Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok. Sorun zaten çıkartmaz

    Windows ise atıyorum 1 milyar farklı donanıma sahip bilgisayarı hedefliyor. Çok geniş skalada devasa bir donanım çeşitliliği ve microsoft hepsinde kararlı çalıştırmayı hedefliyor. Bu neredeyse imkansıza yakın bir olay ama ms bu konuda gerçekten çok başarılı bence.. dünyada kaç milyon windows pc var ve kaç milyon farklı donanım var, amd'sinden inteline, gigabyte'dan msi'ına, adı sanı duyulmadık anakartlardan, crucial ram'e kingston ram'e bilmemneye çeşit çeşit farklı donanım var çeşit çeşit farklı sürücü var.. bir işletim sistemini tek firma yapacak ve tüm bilgisayarlarda tüm farklı 3. parti sürücülerle falan sorunsuz çalışacak.. düşünürsen ne demek istediğimi anlarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 25 Nisan 2020; 20:54:59 >
  • Kapalı kaynak ve sahipli yazılımın en büyük sorunu bu işte. Hataları görmek ve gidermek için sınırlı sayıdaki çalışanına güvenmek zorunda kalıyorsun. Oysa özgür ve açık kaynaklı yazılımda tüm kullanıcılar (programdan anlayanlar dahil) kaynak koduna erişebildiği için bu tip hataların çözümü çok daha hızlı ve kolay oluyor. O zaman yaşasın özgür yazılım, yaşasın GNU/Linux!

  • Bende Realtek RTL8822BE li makinede bu güncelleme var, herhangi bir sıkıntım yok. Bu WiFi modülü 1803'den beri sıkıntılı zaten ama öyle mavi ekranlı falan değil. Bu zamana kadar Windows 10'da bir kere mavi ekran aldım onun da sebebi VirtualBox'un yüklediği network adaptörünün sürücüsünden kaynaklandı. Makine uykuya geçmek isterken mavi ekran alıp resetliyordu kendini VB'nin o driver yüzünden. VB'i sildim... Microsoft, Ubuntu güncelleme takvim mantığını yarım olarak uygulamış olduğu için böyle problemler oluyor. 6 ayda bir büyük güncelleme çıkartmak ve bunu kullanıcılara vermek elbette sıkıntılara yol açacaktır. Bir tane LTS kanalı sunmalılar herkese, bu kanaldan ufak güvenlik güncellemeleri, driver güncellemeleri gelmeli yalnızca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 25 Nisan 2020; 23:12:6 >
  • 5 yıllık Fujitsu notebook a bugün Windows insider dan slow ring ile 2004 sürümünü yükledim.

    Ohh be en sonunda olmuş dedim.

    Su an mağazada modern combat indirdim cayır cayır oynuyorum.

    Cihazda 6 GB ram ve 240 GB Samsung 860 Evo SSD var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün bende güncelledim bluetooth dongle kullanıyorum ve bluetooth palntronics kulaklık kullanıyorum bir anda sapıttı ve mavi ekran hatası verdi. gözlemlediğim kadar ayarlar kısmı zor açılıyor kasıyor resmen. hiç bir şey yokken bazen işlemci kendi kendine yüke bindiriyor sıcaklık bir anda 26c...43c.. çıkıyor geç kapanmaya başladı kısaca pisman oldum.

    gerçekten sıkıldım bu windows güncellemesinden hatta herşeyin güncellenmesinden sıkıldım tel ayrı güncelleme pc güncelleme teknoloji ürünlerini kullanmak illet oldu.

  • Hazreti Şeytan kullanıcısına yanıt
    Off of... Butun gun git Windows'ta calistiktan sonra gel bir de isletim sistemleri hakkinda hicbir sey bilmiyormus gibi, sanki Windows dusmaniymissin gibi yazilan yoruma cevap yaz.

    Oncelikle yazdigim yorumu adam akilli bir defa daha oku ve ustune bir "dusun" senin cevabinla alakasi var mi? Soylendigim sey Windows'un en cok veri toplayan isletim sistemi olmasina ragmen hangi curetle "elimizde yeterli veri yok" aciklamasi yapilmasi. Bahsettigim konu "veri akisi, veri isleme ve anlamlandirma" yapilmayacaksa o kadar veri neden toplaniyor oyleyse anlatabiliyor muyum? 3 platformun stabilitesini karsilastirmadim yani. Belki de sen ve 15 kisinin anayabilmesi icin biraz daha acik acik yazmaliydim.

    Hadi diyelim yazdigimla verdigin cevap alakasiz olmasin. Oyle seyler yazmissin ki su cevabimi bu saatten sonra kimse okumayacak dahi olsa cevap vermeden duramayacagim cunku yanlisliklar diz boyu. Insan aklini kaybeder.

    1- Ne elma armut karsilastirmasi bu? Isletim sistemi karsilastiriyoruz burada. Rica ediyorum su veya su kitaba bir gozat once de ayni seyden bahsettigimize emin olalim.

    2- Hangi 5-10 model? 2012'den bu yana 55 adet Mac bilgisayar cikmis*. Bunlarin hepsinin Audio, Wi-Fi, Bluetooth chipset suruculeri de Intel'den, Broadcom'dan Realtek'ten geliyor ama kolay kolay guncelleme sonrasi kernel_panic verdigine sahit olmadim. Sayilara degil oranlara bakalim. [Oran 1], [Oran 2]

    Madem Mac yalnizca sinirli donanimda calistigi icin bu kadar stabil? E oyleyse internette surdan burdan topladigim suruclerle ayaga kaldirdigim Hackintosh neden 2 yildir hatasiz calisiyor?

    Ayrica 5-6 yil diye belirttigin sure 7 ila 8 yil. Sonrasinda da cihaz banlanmiyor. Kullanmaya devam edebiliyorsun, uygulamalar destegini o surume kesene kadar bir problem yok.

    3- Isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Toplam PC kullanim oraninin %1'ini olusturan platformda her halukarda Wi-Fi'dir, GPU'dur surucu problemi yasayacaksin. Ozellikle platformun tamamen ucretsiz oldugunu dusunursek. Bu suruculeri duzgun bir sekilde sunmak da parasini verip aldigin donanimlarin ureticilerinin sorumlulugudur. Linux'un hatasi nedir burda da hata yumagi olarak yeriliyor?

    4- "Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok. Sorun zaten çıkartmaz" Sektoru 10 yildir kasip kavuran blockchain'ler, derin ogrenme, yapay zeka, makine ogrenmesi yazilimlari da ethernet kartlari ustunden zaten tum islemlerini yapiyor. Google Assistant'in sunuculari mesela hep ethernet karti...

    5- Tekrar ediyorum isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Ayni ticari potansiyel (MS Office, oyunlar, CAD programlari) Solaris'te olsaydi Windows icin dediginin aynisini onun icin yaziyor olurdun. Ayrica bu isin teknik basarisin ise zamaninin yuksek yazilim muhendislerinden gelmektedir. Simdikilerin basarisi zaten degildir.

    6- "...amd'sinden inteline..." <- ikisi de x86. Kotu bir ornek
    7- "...gigabyte'dan msi'ına..." <- ne kendi BIOS'larini ne de kendi chipsetlerini uretiyorlar. Isleri kontrolcu satin alip, PCB uretip, BIOS uyarlamak. Yine kotu bir ornek.
    8- "...adı sanı duyulmadık anakartlardan..." <- bu isin krali tartismasiz Linux'tur. Yine kotu bir ornek.
    9- "...crucial ram'e kingston ram'e..." <- RAM uyumlulugu da isletim sistemlerinin sorumluluguymus yeni bir sey daha ogrendim bugun. Helal olsun Windows'a, Crucial'la Kingston RAM'leri ayni OS'te desteklemek gercekten herkesin harci degil.

    Yani yazdiklarin akil mantik isi degil. Gece gece oturttun 1 saat cevap yazdirdin helal olsun. Umarim anlarsin ustune biraz "dusunup".

    Ekleme: Bu kadar yazmamin amaci su sundan, bu bundan iyi demek degil. Gunun sonunda hangisi isinize goruyorsa onu kullanirsiniz. Ama birisini oveceksiniz diye digerlerine haksiz ve yanlis elestiriler yapmayin. Ben 10-12 yildir Windows'u devamli yakindan takip eden, ozellikleri devamli cikmadan once deneyen birisiyim. Eger muhendisligine laf etmissem bu benim kendi tecrubelerim ve edindigim bilgiler sonucu gorusumdur, soylenmemdir. Tutup da sanki karsinizda cocuk varmis gibi "elma, armut.. dusunursen ne demek istediğimi anlarsın" tavriyla hitap etmeyin. Dusunerek konusuyorum merak etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afodfrea -- 26 Nisan 2020; 3:25:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    Off of... Butun gun git Windows'ta calistiktan sonra gel bir de isletim sistemleri hakkinda hicbir sey bilmiyormus gibi, sanki Windows dusmaniymissin gibi yazilan yoruma cevap yaz.

    Oncelikle yazdigim yorumu adam akilli bir defa daha oku ve ustune bir "dusun" senin cevabinla alakasi var mi? Soylendigim sey Windows'un en cok veri toplayan isletim sistemi olmasina ragmen hangi curetle "elimizde yeterli veri yok" aciklamasi yapilmasi. Bahsettigim konu "veri akisi, veri isleme ve anlamlandirma" yapilmayacaksa o kadar veri neden toplaniyor oyleyse anlatabiliyor muyum? 3 platformun stabilitesini karsilastirmadim yani. Belki de sen ve 15 kisinin anayabilmesi icin biraz daha acik acik yazmaliydim.

    Hadi diyelim yazdigimla verdigin cevap alakasiz olmasin. Oyle seyler yazmissin ki su cevabimi bu saatten sonra kimse okumayacak dahi olsa cevap vermeden duramayacagim cunku yanlisliklar diz boyu. Insan aklini kaybeder.

    1- Ne elma armut karsilastirmasi bu? Isletim sistemi karsilastiriyoruz burada. Rica ediyorum su veya su kitaba bir gozat once de ayni seyden bahsettigimize emin olalim.

    2- Hangi 5-10 model? 2012'den bu yana 55 adet Mac bilgisayar cikmis*. Bunlarin hepsinin Audio, Wi-Fi, Bluetooth chipset suruculeri de Intel'den, Broadcom'dan Realtek'ten geliyor ama kolay kolay guncelleme sonrasi kernel_panic verdigine sahit olmadim. Sayilara degil oranlara bakalim. [Oran 1], [Oran 2]

    Madem Mac yalnizca sinirli donanimda calistigi icin bu kadar stabil? E oyleyse internette surdan burdan topladigim suruclerle ayaga kaldirdigim Hackintosh neden 2 yildir hatasiz calisiyor?

    Ayrica 5-6 yil diye belirttigin sure 7 ila 8 yil. Sonrasinda da cihaz banlanmiyor. Kullanmaya devam edebiliyorsun, uygulamalar destegini o surume kesene kadar bir problem yok.

    3- Isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Toplam PC kullanim oraninin %1'ini olusturan platformda her halukarda Wi-Fi'dir, GPU'dur surucu problemi yasayacaksin. Ozellikle platformun tamamen ucretsiz oldugunu dusunursek. Bu suruculeri duzgun bir sekilde sunmak da parasini verip aldigin donanimlarin ureticilerinin sorumlulugudur. Linux'un hatasi nedir burda da hata yumagi olarak yeriliyor?

    4- "Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok. Sorun zaten çıkartmaz" Sektoru 10 yildir kasip kavuran blockchain'ler, derin ogrenme, yapay zeka, makine ogrenmesi yazilimlari da ethernet kartlari ustunden zaten tum islemlerini yapiyor. Google Assistant'in sunuculari mesela hep ethernet karti...

    5- Tekrar ediyorum isletim sistemlerinde surucu destegi teknik degil ticari basaridir. Ayni ticari potansiyel (MS Office, oyunlar, CAD programlari) Solaris'te olsaydi Windows icin dediginin aynisini onun icin yaziyor olurdun. Ayrica bu isin teknik basarisin ise zamaninin yuksek yazilim muhendislerinden gelmektedir. Simdikilerin basarisi zaten degildir.

    6- "...amd'sinden inteline..." <- ikisi de x86. Kotu bir ornek
    7- "...gigabyte'dan msi'ına..." <- ne kendi BIOS'larini ne de kendi chipsetlerini uretiyorlar. Isleri kontrolcu satin alip, PCB uretip, BIOS uyarlamak. Yine kotu bir ornek.
    8- "...adı sanı duyulmadık anakartlardan..." <- bu isin krali tartismasiz Linux'tur. Yine kotu bir ornek.
    9- "...crucial ram'e kingston ram'e..." <- RAM uyumlulugu da isletim sistemlerinin sorumluluguymus yeni bir sey daha ogrendim bugun. Helal olsun Windows'a, Crucial'la Kingston RAM'leri ayni OS'te desteklemek gercekten herkesin harci degil.

    Yani yazdiklarin akil mantik isi degil. Gece gece oturttun 1 saat cevap yazdirdin helal olsun. Umarim anlarsin ustune biraz "dusunup".

    Ekleme: Bu kadar yazmamin amaci su sundan, bu bundan iyi demek degil. Gunun sonunda hangisi isinize goruyorsa onu kullanirsiniz. Ama birisini oveceksiniz diye digerlerine haksiz ve yanlis elestiriler yapmayin. Ben 10-12 yildir Windows'u devamli yakindan takip eden, ozellikleri devamli cikmadan once deneyen birisiyim. Eger muhendisligine laf etmissem bu benim kendi tecrubelerim ve edindigim bilgiler sonucu gorusumdur, soylenmemdir. Tutup da sanki karsinizda cocuk varmis gibi "elma, armut.. dusunursen ne demek istediğimi anlarsın" tavriyla hitap etmeyin. Dusunerek konusuyorum merak etmeyin.
    9 maddeyi de oturup tek tek izah edebilirdim doğrusu nedir, ne değildir, anlatabilirdim ama yapmayacağım çünkü hepsi baştan sona hatalı.. Bu kadar uzun yazacak vaktim var ama keyfim yok bunu eskiden çok yaptım artık yapmak istemiyorum çünkü uğraşmaya değmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 26 Nisan 2020; 4:30:28 >
  • Bu tip sorunların şehir efsanesi ya da abartılmış olduğunu düşünürüm daima. Nedense yaşayandan çok duyanlar olur eğer bana öyle gelmiyorsa. Şahsen Windows 10'u çıktığından beri kullanmaktayım, bahsedilen büyük sorunların hiçbirini yaşamadım. O yüzden Microsoft'un söylediklerin doğru olabileceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 26 Nisan 2020; 7:22:39 >
  • Hazreti Şeytan kullanıcısına yanıt
    quote:

    "Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok."


    Yani su cumle o kadar yanlis ve absurttu ki, su noktadan sonra belirteceginiz fikirlerin degerini yerle bir ediyor. Acikcasi neyin bastan sona hatali oldugunu dusundugunuzun hicbir onemi kalmiyor.

    Maddeler harici o kadar sey yazdim, fakat verdiginiz tek yanit maddelerin hatali oldugu. Ne desem bilemedim.

    Belli ki sizinle bildiklerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamaya gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    quote:

    "Sunucu olarak kullananlarda da böyle problemler zaten çıkmaz çünkü grafik arabirim yok, birşey yok.. ethernet sürücüsü hariç bir halt yok."


    Yani su cumle o kadar yanlis ve absurttu ki, su noktadan sonra belirteceginiz fikirlerin degerini yerle bir ediyor. Acikcasi neyin bastan sona hatali oldugunu dusundugunuzun hicbir onemi kalmiyor.

    Maddeler harici o kadar sey yazdim, fakat verdiginiz tek yanit maddelerin hatali oldugu. Ne desem bilemedim.

    Belli ki sizinle bildiklerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamaya gerek yok.
    Şu an kendime ait 4 tane sunucu çalıştırıyorum ve bu sunucuların üzerinde web siteleri var.. ikisinde CentOS, birinde Ubuntu server diğerinde FreeBSD yüklü.. Panel yazılımı bile kullanmıyorum hiçbirinde... 20 yıllık Linux, 10 yıllık Mac deneyimim var.. (Hackintosh değil) Gerçi birkaç PC yi hackintosh yapmışlığım da var.. Yani o konuda da deneyimliyim ama onu deneyimden saymam.. Eğlencelik bir olay.. Fakat kendime ait kişisel bilgisayarımda, Windows 10 tercih ediyorum. Çünkü o amaçla kullanım için diğerlerinden daha iyi. bu konularda ben ne diyorsam öyledir.. Fakat sizinle tartışmaya giremem çünkü sizde öyle bir ışık göremedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 26 Nisan 2020; 8:42:9 >
  • Hazreti Şeytan kullanıcısına yanıt
    Benim de yonetimini yaptigim 4 adet Ubuntu sunucusu var, ayni sekilde ben de panel yazilimi kullanmadan shell uzerinden yonetiyorum. 1 Macbook Pro, 1 Windows + Hackintosh masaustu, 1 Ubuntu 20.04 + Windows kurulu ayri bir dizustum var. Linux veya (Hackintosh degil derken) macOS tecrubem olmadigi kanaatine nasil vardiniz emin degilim. Farkli farkli platformlarda gunde saatlerim gecer.

    Acikcasi hislerimiz karsilikli, bir yazilim-devops muhendisi olarak sizin de isiklar sactiginizi soyleyemeyecegim.

    Diyorum ya sizle bilgilerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamamiza gerek yok.

    Bu konularda ben ne diyorsam oyledir tavri da hicbir sekilde kabul edilemez. Yazilim sektorunde o kadar isin gercek uzmanlarini dinlerim, takip ederim daha agizlarindan boyle bir cumle duymamisimdir.

    Her 20 yillik tecrubesi olanin dogmatik bir sekilde gorusleri kabul edilemez. Bu bir din degil, uygulamali bilimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afodfrea -- 26 Nisan 2020; 9:3:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    Benim de yonetimini yaptigim 4 adet Ubuntu sunucusu var, ayni sekilde ben de panel yazilimi kullanmadan shell uzerinden yonetiyorum. 1 Macbook Pro, 1 Windows + Hackintosh masaustu, 1 Ubuntu 20.04 + Windows kurulu ayri bir dizustum var. Linux veya (Hackintosh degil derken) macOS tecrubem olmadigi kanaatine nasil vardiniz emin degilim. Farkli farkli platformlarda gunde saatlerim gecer.

    Acikcasi hislerimiz karsilikli, bir yazilim-devops muhendisi olarak sizin de isiklar sactiginizi soyleyemeyecegim.

    Diyorum ya sizle bilgilerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamamiza gerek yok.

    Bu konularda ben ne diyorsam oyledir tavri da hicbir sekilde kabul edilemez. Yazilim sektorunde o kadar isin gercek uzmanlarini dinlerim, takip ederim daha agizlarindan boyle bir cumle duymamisimdir.

    Her 20 yillik tecrubesi olanin dogmatik bir sekilde gorusleri kabul edilemez. Bu bir din degil, uygulamali bilimdir.
    Kısaca şunu söylemek isterim:

    Zamanında vatandan bir ton paraya aldığım ve kişisel ev bilgisayarı olarak seçtiğim, Apple Imac bilgisayarımı birçok kez duvardan fişini çekerek kapatmak zorunda kaldım... Hatta bir yazılımı yükledikten sonra, cihaz boot etmedi.. Internet recovery yaptım.. Bunları ben bizzat kendim yaşadım ve ne oldugunu biliyorum...

    18 gün önce, bu yazıyı yazdığım bilgisayarı, parçalarını satın alıp, birleştirerek oluşturdum ve direkt olarak Windows 10 kurdum. corona dolayısıyla evden fazla çıkmadığım için de, yoğun şekilde kullanıyorum.

    Bilgisayarı 18 gün önce açmıştım.. 18 gündür power düğmesine basıp da kapatmadım.. Çünkü ben bilgisayarı hiç kapatmam 24 saat açık durur üstelik sleep modu da iptal ederim ki, gece indirilenler varsa bir şekilde kesintiye uğramasın diye.. Windows 10 yüklü olan bu bilgisayara ben güveniyorum.. Dünyanın en iyi Mac'i gelsin, bundan daha kararlı olmayacaktır..

    Özetle, İstikrar, seçilen donanım bileşenlerine, PC'yi kullanan kişiye ve daha birçok faktöre göre değişir. Hangi donanımın windows'da düzgün çalışacağı kesin olarak bilinmese bile, geçmiş deneyimlere dayanılarak, önceden bir dereceye kadar, tahmin edilebilir ve buna göre donanımlar seçilir. Laptop bilgisayarlarda ise birkaç marka var bunlar da önceden tahmin edilebilir..

    Hem Windows PC hem de Android telefonlarda birçok farklı üreticinin, bir çok kıyıtırık donanım bileşeni oldugu için, Apple falan hayranlarında yanlış bir izlenim oluşuyor. İşte "Windows istikrarlı değil, Android telefonlar çöküyo..." falan.. Böyle birşey yok.

    İlk mesajımda yazdıgım gibi, milyonlarca farklı donanım var. Windows hepsinde aynı şekilde çalışmaz. Kiminde öylesine düzgün çalışır ki, MAC'den farkını göremezsiniz kiminde de mavi ekrandan mavi ekrana koşulur falan..

    O yüzden bir insanın oturdugu yerden, Windows stabil değil abi, çöküyo.. Mavi ekran veriyo.. Reset yiyo.. Firüs bulaşıyo.. gibi söylemleri geçersizdir.. Firüs bulaşma olayı da, kullanıcının kendisi ile çok yakından alakalı. Ben antivirüs bile kullanmam ve o virüs bilgisayarıma bulaşamaz.. Yine de köşede bir avira duruyor işte.. Bir zararı yok dursun orada..
  • Eline yüzüne bulaştırdı yine

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    Benim de yonetimini yaptigim 4 adet Ubuntu sunucusu var, ayni sekilde ben de panel yazilimi kullanmadan shell uzerinden yonetiyorum. 1 Macbook Pro, 1 Windows + Hackintosh masaustu, 1 Ubuntu 20.04 + Windows kurulu ayri bir dizustum var. Linux veya (Hackintosh degil derken) macOS tecrubem olmadigi kanaatine nasil vardiniz emin degilim. Farkli farkli platformlarda gunde saatlerim gecer.

    Acikcasi hislerimiz karsilikli, bir yazilim-devops muhendisi olarak sizin de isiklar sactiginizi soyleyemeyecegim.

    Diyorum ya sizle bilgilerimiz cok farkli bu konuda. Boyle kalsin daha fazla vakit harcamamiza gerek yok.

    Bu konularda ben ne diyorsam oyledir tavri da hicbir sekilde kabul edilemez. Yazilim sektorunde o kadar isin gercek uzmanlarini dinlerim, takip ederim daha agizlarindan boyle bir cumle duymamisimdir.

    Her 20 yillik tecrubesi olanin dogmatik bir sekilde gorusleri kabul edilemez. Bu bir din degil, uygulamali bilimdir.
    Apple'ın tek bir artısını gördüm. O da, satarken aldığım fiyatın 3 / 2'sini etti hemde 4 yıl sonra.. Lise öğrencisi bir kız ve babası geldiler.. Adam dedi, kızımın apple takıntısı var.. Adam kesin içinden sövüyordu yani.. Bu fosile o para verilir mi hesabı.. Sonra bilgisayarı verdim kurtuldum.. Daha buraya o çok muhteşem kaliteli markanın, kronik sorunlarını da yazabilirim.. İnsan şöyle düşünüyor: Hem komple alüminyum kullanmışsın, hem de içerdeki kabloların plastik konnektörlerine kadar düşünmüşsün en üst kalite plastikleri falan bile kullanmışsın peki o design flaw ne? neden ekran dışardan içeriye nem alıyor, neden içerdeki lcd monitöre köşeden toz girip, sağ üstte siyah bir karartı bırakabiliyor falan.. Çok ilginç bir marka gerçekten bu Apple ben herkese en az 1 kez mac sahibi olmasını öneririm 3 / 1 zarar karşılığında değişik bir deneyim edinecekler ve tüm apple hayranlığı yavaş yavaş bitecek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 26 Nisan 2020; 9:59:22 >
  • Kopyala yapıştırın eski meleği

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.