Şimdi Ara

MIT, kıyafetlere dikilen ve sağlık verisi takibi yapan yıkanabilir bir cihaz geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Giyilebilir teknolojiler hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Daha çok akıllı saat olarak karşımıza çıkan teknoloji, günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan kıyafetlere de uyarlanabiliyor. Bu konuda aşama kaydeden kurumlardan biri de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT).



    MIT’de görev yapan araştırmacıların geliştirdiği prototip cihaz, kıyafetlere dikilebilen oldukça ince bir sensör. Değiştirmek suretiyle farklı kıyafetlerde de kullanılabilen cihaz, aynı zamanda yıkanabiliyor. Dolayısıyla kıyafet üzerinde unutulması halinde endişe etmeye gerek yok. Tahmin edilebileceği üzere kalp atış ve nefes alıp verme hızı ile vücut ısısı gibi detayları izleyebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Milli Savunma Bakanlığı: “Haftalık 10 milyon maske kapasitesine ulaştık”



    Kumaş seçmeyen cihazı spor kıyafetlerinde kullanılan polyester gibi kumaşlarda da kullanmak mümkün. Akıllı saatlerimizin kalp atış hızını ölçen sensörlerde olduğu gibi giyildiği anda dışarıdan belli olmayan cihaz, aşağıdaki resimde de görülebileceği gibi ancak içeriden fark ediliyor.





    Verilerin cep telefonuna yüklenen bir uygulamayla takip edilebildiği cihazın destekçilerinden birinin de NASA olduğunu hatırlatalım. Anlaşılan kurum, cihazın uzay yolculuklarında da kullanılabileceği potansiyelini görmüş.



    Üretim aşamasına gelmesi halinde sağlık sektöründe kullanılma ihtimali oldukça yüksek olan sensör, kronik hastalıkları olan şahısların uzaktan takibi gibi senaryoları mümkün kılıyor. Dünyamızı etkisi alan koronavirüs salgını gibi mesafenin fiziksel olarak korunmasını şart kılan hastalıklar için de etkili olabilecek cihaz, bakalım ne zaman günlük hayatımızın bir parçası olacak?



    Kaynak:https://interestingengineering.com/mit-develops-wearable-sensors-sewn-into-clothes-that-monitor-vital-signs







  • Açık Raporlama'ya olanak sağlarsa desteklenebilir, duygusal kaygıya etkili olsa'da ekonomik kaygı üretecektir (yani raporlama rüya görünüyor)

  • Dünyanın en iyi üniversitesi proje bazında hiç boş bir fikir çıkmıyor adamlardan çok enteresan keşke replika etsek Türkiye’de de böyle bir kurum olsa gerçekten harika işler yapıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Dünyanın en iyi üniversitesi proje bazında hiç boş bir fikir çıkmıyor adamlardan çok enteresan keşke replika etsek Türkiye’de de böyle bir kurum olsa gerçekten harika işler yapıyorlar.
    MIT gibi bir üniversitenin dünyada başka örneği yok. MIT bir yana diğerleri bir yana.
  • Kesinlikle öyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elektriği nerden alıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    elektriği nerden alıyor
    batarya
  • Haberin içeriğinde bu teknolojiyi geliştiren ekibin başında yer alan Canan Dağdeviren hocamızdan bahsetmeniz gerekirdi diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.