Şimdi Ara

SpaceX, uzaya 60 yeni Starlink uydusu gönderdi: Minimum kapsama alanı için yeterli sayıya ulaşıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • SpaceX'in Starlink uydu ağı, dünyanın dört bir yanındaki insanlara, hızlı ve uygun fiyatlı internet erişimi sağlamak için tasarlanmış bir projedir. Yapılan fırlatma ile birlikte yeni bir Starlink uydu görevi daha gerçekleştirilmiş oldu. 60 yeni Starlink uydusu başarıyla yörüngedeki yerini aldı.





    İlk operasyon için gerekli 400 uyduya ulaşıldı



    Şirket ilk Starlink uçuşunu Mayıs 2019'da başlattı. Geçtiğimiz Kasım ayında ikinci bir uçuş ve bu yılın Ocak ayından bu yana dört uçuş daha yaptı. İsmine rağmen Starlink 6 aslında SpaceX'in büyüyen geniş bant internet hizmeti için uzaya fırlatılan yedinci uydu görevi oldu.





    Bu fırlatma ile beraber SpaceX'in yörüngedeki uydu sayısı 360'tan 420'ye çıkmış oldu.



    SpaceX CEO'su Elon Musk şirketin minimum internet kapsama alanı sunmaya başlamadan önce en az 400 Starlink uydusuna ihtiyaç duyulduğunu ve şirketin daha geniş ölçekli kapsama alanı sağlamak için de en az 800 uydu gerektiğini belirtmişti. Yörüngedeki uydu sayısının 420'ye çıkmasıyla birlikte ilk hizmetin ne zaman verileceği konusundaki meraklar iyice artmış oldu. İlk hizmet, Kuzey Amerika'ya verilecek.



    Falcon 9'un ilk aşaması başarılı iniş yaptı



    60 yeni Starlink uydusunu yörüngeye götürmekle görevli Falcon 9 roketinin ilk aşama motorları, kalın alt atmosferden yükseldikten sonra roketten ayrıldı ve yerini ikinci aşama motora bıraktı.



    Ayrıca Bkz.WhatsApp'tan koronavirüs pandemisine özel yeni çıkartma seti: 'Evde Hep Birlikte'



    Falcon 9'dan ayrılan ilk aşama, yavaşlamak ve Dünya'ya iniş yapmak için üç motorunu ateşledi ve platforma başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Bu iniş, SpaceX'in 51. başarılı ilk aşama kurtarması oldu.











  • dünya bitti uzayı da çöplük yaptık

  • Arka arkaya onlarca ufo görenlerin sayısı artacak.

  • Hadi be Elon reis aç su sistemi son kullanıcıya da bı deneyelim . Gerçi normalde uydu dan internet çözümlerinde yüksek ping sorunları olur ama bunlar alçak irtifa uydusu olduğu için bir nebze daha verimli olabilir.

  • Daha geçen ay bir tane düşmemişmiydi?

  • adamlar askeri olarak mutantları kurmada uzaktan yönetmede baya yol aldılar ben sanmıyorum ki bunu son kullanıcı için yapıyo olsunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Devletlerin izni olmadan bu servisi kullanabileceklerini hayal edenler var. Saniyor ki Turkiyede kullanabilecek bunu.

  • ttnetten kurtulmak lazım dünyada 250 mbitler standart oldu ttnet ve digerleri o hızları bize maaşımız kadar para alarak veriyorlar onlarsa 16 mbit parasına kullanıyorlar ne olacak bu türk esnafının insanın açlığı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çalışma sistemini bilmiyorum ama çanağı taktın mı devlet ne yapacak çatı çatı gezip çanak mı arayacak.mutlaka devlet iznine gerek olacaktir lakin kullanılamayacağı anlamına gelmeyebilir bu durum.bulgaristan da calisacak istanbulda calismayacak diye bir durum olmaz.
  • İran askeri uydusunu uzaya fırlattı
    İran Devrim Muhafızları Ordusu, askeri uydu taşıyan roketin Kebir Çölün'den başarılı bir şekilde fırlatıldığını duyurdu.ran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Nur" adı verilen askeri uydunun "Kasıd" (Haberci) adlı uydu taşıyıcı roketle sabah saatlerinde uzaya fırlatıldığı belirtildi.

    Açıklamada, yer küreden 425 kilometre mesafedeki yörüngeye yerleşme aşamasının başarıyla sonuçlandığı aktarılan uydunun, İran'ın yörüngedeki ilk askeri uydusu olduğu ifade edildi.
    SpaceX, uzaya 60 yeni Starlink uydusu gönderdi: Minimum kapsama alanı için yeterli sayıya ulaşıldı!





  • Başkaları yapar biz öyle bakarız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • devlet istesede engeleyemez. sen interneti direk çanakla gökyüzündeki uydudan alıcaksın; yerde baz istasyonu vs yok. latyapı zaten yok trafiği kontrol etsin. illa engellicem derse çok büyük sistem kurması lazım. hadi bre elun musk :D

  • Türkiye’deki bunu kullanmak isteyen ama devlete para vergi Vermek istemeyen AKILLILAR size diyom internetten odedigin vede bankalar uzerinden yani kredi karti olsun ona benzer odemelerde illaki bunun vergisini alacaklardir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden ki? Uygun olursa kullanılabilir. Türkiyede satışı olmasa bile ABD'den alıp burada kullanılabilir. Sonuçta devlet nasıl yabancı GSM operatörlerine karışamıyorsa buna da karışamaz. Kilit nokta maliyeti.

    Edit: Biraz araştırınca sana hak verdim. Terminal adını verdiği pizza kutusu büyüklüğünde cihazı eve takmak gerekiyormuş. O cihazın kurulumu yerel bir firmanın hizmetini zorunlu kılacaktır. O da izin demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 23 Nisan 2020; 15:1:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty3535123

    devlet istesede engeleyemez. sen interneti direk çanakla gökyüzündeki uydudan alıcaksın; yerde baz istasyonu vs yok. latyapı zaten yok trafiği kontrol etsin. illa engellicem derse çok büyük sistem kurması lazım. hadi bre elun musk :D
    Canak mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

    Neden ki? Uygun olursa kullanılabilir. Türkiyede satışı olmasa bile ABD'den alıp burada kullanılabilir. Sonuçta devlet nasıl yabancı GSM operatörlerine karışamıyorsa buna da karışamaz. Kilit nokta maliyeti.

    Edit: Biraz araştırınca sana hak verdim. Terminal adını verdiği pizza kutusu büyüklüğünde cihazı eve takmak gerekiyormuş. O cihazın kurulumu yerel bir firmanın hizmetini zorunlu kılacaktır. O da izin demek.
    Devlet nasil yabanci gsm operatorune karisamiyor. Bal gibi karisir. Hicbir devlet kendi kontrol edemedigi, akisina karisamadigi internet altyapisina izin vermez. Siz saniyor musunuz ki sadece bizim ulke. Bircok modern dedigimiz ulke de izin vermeyecek. Starlink guzel proje ama kullanacaklari frekanslar icin her ulkeden izin almasi gerekecek. Misal tr izin vermedi. Kullanamaz bizim ulkemizde, yani hizmet veremez. Keske baska turlu olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros

    çalışma sistemini bilmiyorum ama çanağı taktın mı devlet ne yapacak çatı çatı gezip çanak mı arayacak.mutlaka devlet iznine gerek olacaktir lakin kullanılamayacağı anlamına gelmeyebilir bu durum.bulgaristan da calisacak istanbulda calismayacak diye bir durum olmaz.
    Canak falan yok yahu ne canagi. Turksat mi bu. Herkes bu projeyi evdeki canagi Elon Musk a cevirip internet gelecek saniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw dünyayı çöp ettik tamam da uzaydan ne istiyorsunuz. Bırakın uzay çöpluk olmasın
  • Hocam mesela ben İngiltereden sim aldım ve faturasını düzenli ödüyorum. Bu sürede Türkiye'de kullanıyorum o hattı. Türk devleti nasıl karışacak bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-06D4C1909 -- 23 Nisan 2020; 16:55:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-06D4C1909

    Hocam mesela ben İngiltereden sim aldım ve faturasını düzenli ödüyorum. Bu sürede Türkiye'de kullanıyorum o hattı. Türk devleti nasıl karışacak bana?
    Onu demiyorum. Sonucta Turk operatorlerine ve dolayisiyla Turk hukukuna baglisiniz. Bu hat Ingiltere hatti, karisamazlar, izleyemezler degil. Kastettigim buydu. Gerekirse iletisiminizi bile keserler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.