Şimdi Ara

ASUS 2 Z490 anakartını yanlışlıkla listeledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tayvanlı bilgisayar bileşenleri üreticisi ASUS Z490 yongasetini taşıyan 2 anakartını yanlışlıkla yayınladı. Durumun farkedilmesinin üzerine hızla kaldırılan modeller yine de bir kere internet dünyasıyla paylaşıldı.



     



    Listelenen modeller Intel’in Comet Lake platformu için geliştirdiği üst seviye Z490 yongaseti çevresinde inşa edilmiş. Prime Z490-P şu ana kadarki P serisinde olduğu gibi daha mütevazi detaylara sahip.



    Prime Z490-A



    Prime Z490-A’da ise 3 PCIe X16 slotu ve birisi pasif soğutucuya sahip M.2 slotu dikkat çekiyor. Ayrıca firma Z490-A’da ses başlığının üzerine de daha fazla eğilerek kodeğin implantasyonunu iyileştirmeyi amaçlamış. Ses kodeğine özel katı kapasitörler ve ekstra bir ses yongası daha temiz bir deneyim vadedebilir.





     



    Diğer taraftan her iki anakartta da 8+4 pin CPU EPS konnektörü yeni işlemcilerin güç tüketimine dair bir ipucu içeriyor olabilir. Burada Z490-A kullanıcıları VRM soğutması konusunda da daha geniş pasif soğutucu bloğu sayesinde daha şanslı konumda olacak.



    Fabrika çıkışı hazır gelen I/O dirseği de anakartın görselliğini arttıran bir detay olarak göze çarpıyor. Son olarak paylaşılan görseller mavi ekibin LGA 1200 soketine geçiş yapacağını doğruluyor.



    Ayrıca Bkz.Core i9-10900F daha az izleğe sahip dizüstü Ryzen 9 4900HS işlemcisinin gerisinde



    Anakartların çıkış tarihi ve fiyat bilgisi ise paylaşılmamış. İşlemcilerin gelecek ayın sonlarına doğru satışa sunulacak olması beklendiği düşünülürse anakartların da o dönem boy göstermesi kuvvetle muhtemel.



    Ayrıca Bkz.Axle marka ekran kartları Türkiye'de



     



    Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/asus-posts-z490-motherboards-info-onlineahead-of-launch.html







  • İntel mühendislerinde sorun var galiba her yeni nesil işlemciye bir soket çıkartmak ya da düzenli olarak insanların maddiyatlarını kendilerine aktarmayı çok iyi biliyorlar.Bir tarafta insanların maddiyatına önem veren Amd bir tarafta Rockefeller sülalesinden İntel.

  • Çok heyecanlandım. Yepyeni bir soket daha. Pcie 3 teknolojisini de görüyorum orada. Vaov yani. Hatta hdmi bile görüyorum. Dostum bu intel bir harika :)

  • Kesin yanlışlıkla listelenmiştir. Yersen yanlışlıkla, intel ne yapacağını şaşırmış iyice son amd darbelerinden sonra

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan bir kerede bilerek birşey yapsınlar. Her işleri yanlışlıkla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Intel onceden soket degistirirken 4-5 pin ekler veya cıkarır oyle degistirirdi sonrasında baktılar rakibimiz yok soket bile degistirmemeye karar verdi ama yazılımsal olarak yeni çıkan işlemcileri desteklemedi sadece iki nesil destek verdi yeni nesil işlemcilere şimdi ryzen 3000 ve 4000 ne kadar korkuttuysa 49 pin eklemiş anakart yine aynı teknolojileri barındırıyor.

    Izlekleri amd sayesinde yukseltti zaten cok kurnaz bi firma zamanında verdiğim paralara acıyorum ama benim icin oyun performansı onemlı oldugu ıcın intel tercih etmistim bu kafayla giderse bir dahaki upgradeimde kesinlikle amd ye gececegim.

  • Anakartı da yanlışlıkla yapmışlar.
  • bunlar şirket müdür. Senle duygusal bağ kurmuyorlar. AMDnin götü yese intelin yaptığının on katı sömürür, yemiyor sadece.

  • izlemeyen varsa 7 düvel birleşti batıramadı!
  • tek beklenen haber z490 veya b460 anakartlarin 11 nesil i destekleyip desteklemediği intel bu sene 2 gen destek verirse amd ye karşı en azından Güzel bir hamle olur tabikide bu 10. nesil işlemcilerin fiyat ve performans larinin iyi olması gerekiyor yoksa amd sistem toplamak suan.icin cok Uygun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir sonraki işlemcim ve anakartım AMD olucak net

    adamlar her sene yeni anakart çıkartıyor sanki çok lazımmış gibi , maksat ikini el piyasasını öldürmek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.