Şimdi Ara

Türkiye'de tamamen elektrikli ve hibrit otomobil satışları ne durumda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD), 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin tamamen elektrikli ve hibrit otomobil satış rakamlarını paylaştı. Buna göre tamamen elektrikli ve hibrit otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79 arttı.



    TEHAD’ın paylaştığı verilere göre, 2019 yılının ilk üç ayında 43 adet tamamen elektrikli ve 1810 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşmişti. 2020 yılının ilk çeyreğinde ise 82 adet tamamen elektrikli ve 3235 adet hibrit otomobil satıldı. Tamamen elektrikli otomobil satışlarına Jaguar I-Pace liderlik ederken, hibrit satışlarının birincisi tahmin edebileceğiniz üzere Toyota Corolla oldu.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen yeni Nivus'un kamuflajlı fotoğraflarını yayınladı



    Tamamen elektrikli modellerde Jaguar I-Pace 43 adetle zirvede yer alırken, onu 30 adet ile Renault Zoe izledi. Elektrikli şehir otomobilleri Smart EQ ForTwo ve ForFour’dan ise sırasıyla 7 ve 2 adet satıldı.





    48 volt hafif hibrit versiyonların dahil edilmediği hibrit otomobil satışlarında ise Toyota Corolla 2091 adetle liderlik koltuğunda oturuyor. Onu 850 adetle aynı markanın bir başka modeli olan Toyota C-HR izledi. 83’er adet satan Subaru Forester ve Toyota RAV4 ise hibrit satışlarında üçüncülüğü paylaştı.



    Satış rakamlarıyla ilgili konuşan TEHAD kurucusu Berkan Bayram, “2011 yılında Renault Fluence ZE ile başlayan Türkiye elektrikli otomobil macerası, 2015 yılında BMW i3 ve Renault Zoe modellerinin de katılmasıyla hız kazanmıştı. 2020 yılına geldiğimizde ise ithalat yoluyla dışarıdan getirilen modeller hariç, pazarımız 5 yeni modele ulaştı. Milli otomobil projemizin de devreye girmesiyle birlikte Türkiye Elektrikli Otomobil pazarı 2022 yılı itibariyle 10 adetin üzerinde yeni model ile temsil edilecektir” dedi.








  • Kim alacak o kadar para verip yerli arabayı diyenlere cevap işte tam elektrikli ve hibrit SUV alabilenler alacak. Kimse şahini satıp sıfır ve tamamen elektrikli yerli arabayı alayım diye saçma sapan düşünmesin.

  • Salgından sonra, muhtemelen uzun süre kimse otomobil falan alamayacak zaten. Niye haberini yapmışlar ki?

  • 2017 de nasıl bi olay oldu ki 2018'den daha çok hibrit otomobil satıldı

    Bu arada tabloda kesin olarak gösteriyor ki 83.000.000 civari nüfusa sahip ülkemizde geçen sene toplam 222 adet elektrikli otomobil satarak YENİ Bİ REKORA İMZA ATMIŞ

    Kaç kişiye 1 elektrikli otomobil düşüyor hesap bile yapamadım

    Aynen gelecek elektrikli otomobilde, elektrikli otomobiller Tr piyasasını kasıp kavuracak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatları askeri ücretli bir insan için ulaşılması zor rakamlar askeri ücretli olmayan biri bile aylık 5 bin ala bilen biri için bile hayal o yüzden ilgi çekici değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frudi -- 19 Nisan 2020; 4:8:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • frudi kullanıcısına yanıt
    Asgari o ücret. Askerlikle alakası yok hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yok para

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • frudi kullanıcısına yanıt
    niye hocam yüzbaşılar ve üzeri güzel kazanıyor.

  • Türkiyenin otomobili projesinin ilk modeli üst gelir grubuna hitap ettiği için hiçbir zaman Türkiyenin otomobili olamaz. Ancak zenginlerin, kolay para kazananların, ihaleye fesat karıştıranların kendileri eşi çocukları rahatlıkla kullanabilecek. Halk tabanına inmeyecek olan araç gereksizce övülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frudi

    Fiyatları askeri ücretli bir insan için ulaşılması zor rakamlar askeri ücretli olmayan biri bile aylık 5 bin ala bilen biri için bile hayal o yüzden ilgi çekici değil
    Terhisler ertelenmis belki zam gelir askeri ucrete

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu rakamları ben olsam utanıpta söyleyemem. Koca ülkede satılan araç sayısına bak ..

  • Corolla 1.8 hybrid aracin yillik vergisi yaklasik 4 bin lira bu hybrid araclara devlet ozel tesvik sunsa her yer corolla chr dolar bu haliyle bile iyi satiyor yoksa siz hala dizele devam mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aldım. tamamen elektrikli ve uzaktan kumandalı.

  • biz tabanvaya devam. türkiye ve araba ters mıknatıslanma yapıyor.

  • öyle bi yazmışlar ki sanki geçen sene 100bin satılıyordu bu sene 179 bin satılmış. elektrikli araba satışları arttı kaç oldu 3bin civarı oo bayağı fazlaymış 😂😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByGalaxyS3 -- 19 Nisan 2020; 14:47:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019 yılında dünya pazarında 2 milyon üzeri elektrikli ve şarjlı hibrit (Corolla şarjsız hibrit) araç satıldı. Pazar payı %2,5. Bu sene global araç pazarının küçülmesi ancak elektrikli ve şarjlı hibritin pazar payının artması bekleniyor. EV&PHEV pazarını küçümseyenler, Elon Musk şımarıklığı fantazisi olarak görenler bugün pişman oldular. VW kendine hedef olarak 10 yılda Tesla'yı yakalamayı belirledi. Çünkü elektrikli araba demek sadece içten yanmalı alternatifi demek değil, otonom sürüş ile birlikte düşünmek gerekiyor. Ülkemizde de durum benzer: Bir tarafta Elektrikli araba olayını küçümseyen alay eden petrol dağıtım CEOları, diğer tarafta keşke ekonomik durum vergiler elverse de en azından şarjlı hibrit kullanabilsek diyen teknoloji meraklıları. Nasıl sıfır araç hayal, hibrit de öyle hayal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üçüncü dünya ülkelerine elektrikli arabalar geç gelir çünkü amerikalıların dediği gibi üçüncü dünya ülkeleri gelişmiş ülkelerin çöplüğüdür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Röno Zoe aldin diyelim 100 km de 5 TL falan giderin oluyor bence gayet uygun.

    Tek sorun 1 milyon kmlik yakit fiyatini onceden odemis olman.

    Vallahi yazik gunah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O paraya neler alırm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.