Şimdi Ara

AMD Zen 4 ve RDNA 3’te optimize edilmiş bir 5 nm tekniğini kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Gelen haberlere göre AMD hali hazırda sunduğu yüksek performansı daha da ileriye taşımanın planlarını yapıyor olabilir. 5 nm iyileştirilmiş şekilde karşımıza çıkabilir.



    Optimize edilmiş üretim süreci yolda



    Eğer doğruysa AMD de Nvidia’nın yıllardır stratejiyi izleyerek 5 nm’yi daha yüksek frekanslara ve daha düşük güç tüketimine elverişli hale gelecek şekilde TSMC ile sıkı işbirliği içerisinde olabilir. Şimdiye kadar Zen 4 için 5 nm’yi doğrulayan firma RDNA 3 mimarili GPU’ları için herhangi bir üretim süreci tanımlamaktan kaçınmış ve gelişmiş nod ifadesini kullanmıştı.



    Ayrıca Bkz.Samsung 2022’de 3 nm’ye geçiyor



    Zen 4 mimarili işlemciler ve RDNA 3 mimarili kartların benzer dönemde piyasaya sürülmesi beklendiği düşünülürse her iki yarıiletken de aynı bantlardan çıkabilir. 2021 yılının sonlarına denk gelmesi ve yeni bir soketle gelmesi beklenen Zen 4 mimarili işlemciler ayrıca X3D paketlemesiyle de gelebilir. Diğer taraftan o zamana kadar Intel’in nasıl bir yol izleyeceği ise pazardaki rekabetin akıbeti açısından önem taşıyor.








  • Kullanabilirmi kullanıcakmı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zen 4 am5 soketli ilk işlemci oalcak değil mi ? oda 2021 sonu diyor. o zaman upgrade yaparım.

  • Ddr5 keşke yetişse bu seriye ama zor gözüküyor. Amd am5 soketi 4 gibi uzun ömürlü tasarlayacak mı dersiniz, yeni soket baştan ddr5 için tasarlanmazsa, ddr5 2023-2024 gibi kesin geldiği zamanda ne olacak? Ya am5 ile ddr5 gelecek ya da yeni soket yapısı am4 kadar uzun ömürlü olmayacak, bekleyip göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 17 Nisan 2020; 13:32:2 >
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Koronovirüs olayı herkesin planları erteledi gibi görünüyor. O yüzden problemli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .V.

    Ddr5 keşke yetişse bu seriye ama zor gözüküyor. Amd am5 soketi 4 gibi uzun ömürlü tasarlayacak mı dersiniz, yeni soket baştan ddr5 için tasarlanmazsa, ddr5 2023-2024 gibi kesin geldiği zamanda ne olacak? Ya am5 ile ddr5 gelecek ya da yeni soket yapısı am4 kadar uzun ömürlü olmayacak, bekleyip göreceğiz.
    ddr5 olmadan am5'e geçilmeyecektir bu konuda açıklamaları var major gelişme olmadan geçmeyeceğiz şeklinde.ddr5 2021 sonu yetişmezse 2022 başında ortasında falan çıkar 5000 serisi sonuçta amd size her sene yeni seri çıkaracağım diye söz vermedi.am5 de am4 gibi üzerine en az 3 seri çıkacak şekilde olacaktır ve bu sefer 300 serisi anakartlar gibi değil 570 serisi anakartlar gibi pahalı ve kaliteli olacaktır am5'in ilk anakartları.300 serisinde bilemediler işin bu noktaya varacağını.




  • SK Hynix DDR5'in 2021'de pazarın %22'sinde olacağını, 2022'de ise pazarın %43'ünde olacağını öngörüyor. Nisan başındaki açıklama. <br />DDR3'ten geçeriz artık o zaman.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.