Şimdi Ara

Qualcomm, telefonların GPU sürücüsünü güncellemeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son zamanlarda revaçta olan mobil oyunculuk Qualcomm’un yeni hamlesiyle daha iyi bir noktaya taşınabilir. Firma sürücü güncelleştirmeleri yayınlamayı düşünüyor.



     



    Google ile birlikte ortak çalışma sonucu Android GPU Inspector’u geliştiren Qualcomm böylelikle Google Pixel 4, Pixel 4 Xl, Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy S10’a güncellenebilir GPU sürücülerini eklemeyi amaçlıyor.



    Bu önümüzdeki dönemde daha fazla cihazı kapsayarak Adreno GPU’lu telefonların oyunlara özel yamaları, performans iyileştirmelerini ve hata düzeltmelerini almasını sağlayacak.



    Bu da Adreno GPU’larının zamanla daha da performanslı hale gelmesini sağlayabileceği gibi batarya ömründen de tasarruf sağlama potansiyeli taşıyor. Süreç, güncelleştirme işleminin kullanıcı dostu hale gelmesi için normal bir uygulama üzerinden yönetilecek.



    Ayrıca Bkz.Nintendo Switch’e oyunları SD karta taşıma taşıma desteği geldi



    Son olarak geçtiğimiz dönemde bir oyun yapımcısıyla sıkı işbirliği yapan Qualcomm oyunda boşa giden %40’lık GPU kullanımının önüne geçerek hem cihazın batarya ömrünü uzatmış hem de daha akıcı bir oyun deneyimi elde edilmesini sağlamıştı. Eğer proje pratikte uygulanabilirse, Qualcomm Android cihazlara GPU sürücüsü sunan ilk üretici ünvanının sahibi olacak.








  • 855 içeren telefonlara mı yoksa sadece belli başlı modellere mi verecekler?



    S10’da 855 var başka 855 kullanan telefonlar ne olacak ki?

  • Google pazar payını arttırmak, Youtube , Google Drive gibi ek ürünlerden daha fazla para kaldırmak istiyorsa sistemi canlı tutmalı. Qualcomm bu konuda öncü davranarak biz tüketicileri üreticilerin tutumundan kurtarmış, aynı şeyi Google'ında işletim sistemi için yapması lazım. Yüz binlerce farklı model Androidli cihaz mevcut, üreticilerin inisiyatifine kalmak istemiyoruz.

    Windows gibi bir ortak çekirdek yapı gelmeli, cihaz kaldırabildiği sürece sürümleri güncelleyebilmeliyiz.

    Üreticilerde yine kendi ufak tefek launcher, kamera uygulamalarını bu çekirdeğe adapte etmeli, bu şekilde Dünya'yı hunharca sömürme de bir nebze olsa azalır.

    Misal babama verdiğim eski Galaxy Wonder telefon ona fazlasıyla yetiyordu ama banka programının son güncellemesi Android 4.0 istediği için o cihazı çöpe atıp Galaxy M20 aldık.

    İlk etapta üreticilerin ayağına sıkıyormuş gibi olabilir ancak bilgisayarlarda da öyle değil mi, bir zaman sonra metal yorgunluğu baş gösteriyor yani yine değişim olacak ve bu şekilde olursa Apple kullanıcılarında da bir çok kişi Android'e geçecektir. Kim eşiyle, dostuyla BT ile tamamen ücretsiz tam kalitesinde fotoğrafını paylaşmak istemez ya da 1TB SD kartına milyonlarca çevrimdışı film, müzik yüklemek istemez ki ya da hafızam dolar endişesi olmadan 108 MP fotoğraflar vs :)





  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Habeirn kaynagi yeni yayinlamis olsa da bu haber aslinda cok eski gecen yila ait bir haber. Sorunuza gelecek olursa : Snapdragon 855 dahildir Elbette 855 Plus ve 865 lerde otomatikman dahil oluyor...


    Geriye donuk islemcilerinde de sanirim yokmus bu ozellik. Teknik olarak Qualcomm bu imkani sunabilirdi ama anlasilan bu karari aldigi yilda zaten Snapdragon 855 vardi onunla baslanacak denilmisti yani eski islemcileri doilayli planli eskitmek istemis olabilir Qualcomm sirketi !


    Belki de bu yuzden de 2021 yillarinda cikacak cihazlarinin islemcilerini kendisi tasarlayip SAmsung dokum/ cast leri ile uretmeyi planliyor olabilir. Boylece Samsung hem referans cihazlarinin imkanlarina da sahip olacak gibi ...


    Sanki bu tur haberler kurumlar arasi cekismelerde Qualcomm in ismarlama ama eski haberleri tekrar isitilip pisirilmesi gibi durmasi ....




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Haberin kaynağı 23 mart varsa eskisi paylaş görelim.

    https://www.qualcomm.com/news/onq/2020/03/23/gaming-snapdragon-now-faster-google-and-updateable-gpu-drivers

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GPU %40 nasıl boşuna çalışıyor merak ettim valla. Çalışıyor hesaplıyor çiziyor ama boşuna. Napıyor acaba gelecek kaygısı falan mı yaşıyor strese falan mı gidiyor hakikaten çok ilginç. Lan bu altın nereye gidiyor falan mı diyor 🤔😄



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet DOĞAN -- 16 Nisan 2020; 0:23:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.