Şimdi Ara

Coughvid uygulaması öksürük seslerinden koronavirüs tanımı yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını yazılım tarafında da büyük bir hareketliliğe neden oldu. Akciğer grafisinden koronavirüs tahmini, hastalık belirtilerinden koronavirüs tahmini gibi pek çok uygulama mevcut durumda. Şimdi de öksürük uygulaması çıktı.



    Coughvid nedir?



    Coughvid adındaki uygulama Lozan PoliTeknik Okulu araştırmacıları tarafından geliştirildi. Uygulama kullanıcıların öksürük frekanslarını algılayarak tahminlerde bulunuyor. Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü kuru öksürüğün koronavirüs belirtileri arasında en önemlisi olduğunu açıklamıştı.



    Ayrıca Bkz.Ryzen 7 4700U işlemcili Acer Swift 3 satışa çıkıyor



    Coughvid basit bir web uygulaması. Gelişmiş yapay zeka algoritmalarına ihtiyaç duyduğu için tasarım tarafına çok odaklanılmamış. Sadece mikrofon şartı var. Uygulama mikrofona doğru öksüren kullanıcının nasıl bir öksürük çeşidine sahip olduğunu anlamaya çalışıyor.



    Yapılan testlerde yüzde 70 civarında bir doğruluk oranı elde edilmiş. Sürekli test yapıldıkça uygulama veri tabanını genişletiyor ve daha doğru tespitler yapabiliyor. Bu bakımdan ilerleyen günlerde doğruluk oranı daha da artacak.



    Elbette bu tarz uygulamaların kesin bir şekilde tanı koyabileceğini söylemek yanlış ancak en azından insanlara bir fikir verme ve yol gösterme anlamında önemli bir araç olabilecekler. Uygulamayı kullanmadan önce talimatları okumak gerekiyor.



     



    Coughvid sayfası



     



     



     








  • Ben tam gübenilir olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar sağlıklı olabilir ki onu çözemedim ama ben
  • Millet de bosuna pcr makinesi aliyor

    Bir siz zekisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 güvenilir sonuç vereceginden şüphem var
  • Tam güvenilir gibi bir iddiası da yok zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uygulama şu şekilde çalışıyor. Önce yaşınızı, kilonuzu ve telefon numaranızı veriyorsunuz. Sonra öksürüyor ve tanı koymasını bekliyorsunuz. Uygulama sizin koronavirüs olduğunuza kanaat getirir ise mevcut bilgiyi sağlık sistemine anında iletiyor 5 dakika sonra ambulansla kapınızdan torbalarla alınıyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.