Şimdi Ara

Samsung, Google'a özel 5nm Exynos yonga seti geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung'un kendi ürettiği Exynos işlemciler konusunda eleştirildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Zira son zamanlarda, şirketin kendi işlemcilerindeki Galaxy S20 serisi akıllı telefonların Qualcomm yonga setine sahip sürümlerden daha düşük performans göstermesi nedeniyle üreticiye olumsuz yorumlar yapılıyor.



    Ayrıca Bkz.Bill Gates'ten koronavirüs öngörüsü: Normale dönmemiz 2021 sonbaharını bulacak



    Buna rağmen, yayınlanan yeni bir rapor Samsung'un, arama devi için özel bir çipin geliştirilmesi konusunda Google ile bir ortaklık anlaşması imzaladığını ortaya koyuyor. Birçok kişi, Samsung'un amiral gemisi akıllı telefonlarını kendi yonga setleriyle donatmaya devam etmesininden hoşlanmamış olsa da, şirket bunu yapmaya devam etme yönünde kesin bir karar vermiş gibi görünüyor. Kendi geliştirdiği işlemcileri kullanan Samsung, Qualcomm ve MediaTek gibi tedarikçilere olan bağımlılığını sürekli olarak azalttı ve bu durum şirketi dünyanın üçüncü büyük mobil çip üreticisi haline getirdi.





    Pixel telefonlarda ve sunucularda kullanılabilir



    Google için geliştirilen ve bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen işlemci, Samsung'un 5nm fabrikasyon standartlarına göre üretilecek. İşlemcinin iki Cortex-A78, iki Cortex-A76 ve dört Cortex-A55 olmak üzere sekiz çekirdekli olacağı belirtilmiş. Yonga setinin ayrıca, Borr (İskandinav mitolojisine dayalı kod adı) mikro mimarisine dayanan ARM'nin Mali MP20 GPU'suna sahip olabileceği ve Google tarafından geliştirilen Visual Core ISS ve NPU'yu içereceği söyleniyor.



    Google'ın geçen yıl, Intel, Qualcomm, Broadcom ve NVIDIA'dan yonga geliştiricilerini tek yonga platformunda çalışmaya teşvik ettiği bildirilmişti. Muhtemelen, arama devi henüz bu şirketleri organize edemedi ve bunun sonucunda da yardım için Samsung'a döndü. Yeni yonga setinin hangi cihaz için tasarlandığı bilinmemekte. Ancak hem Pixel serisinin yeni akıllı telefonlarında, hem de bazı Google sunucu ürünlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.




  • 5nm ile pilin iyi gitmesini bekliyoruz ama Exynos olunca korkmuyor değil insan.

  • Driver Binary ' i FULL verirler Google'a :) ...

  • samsung zaten google 'ın arka bahçesi oldu, yakında ortak olurlarsa hiç şaşırmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsungtan Cacık Olmaz Samsung Ekran ve SSD Üretsin
  • Akıllıca

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Samsung ozellestirmeleri ile Exynos vasat kaliyor . Anlasilan 2019 da ipi cekilen yeni islemciler ile daha onceden bilinen ozellestirilmeden direk ARM den islemcileri alip uretmede ESAS gerekce Google ile ortaklik imis. Bu sekilde Samsung referans islemcilerinde Snapdragon serileri gibi akici ve talep goren urunleri Pixel cihazlarinda gorebilir. Belki de Pixel 5 lerde . Daha yukske ihtimaller ise 2021 deki Pixel 6 larda ... Qualcomm un cikarttigi Snapdragon lar ile Google in yeni islemcili modelleri ile arasinda 1 ay gecmesiyle eskimis olmaktaydi ve devam da edebilir !... Google herhalde Snapdragon firmasina erkene aldirma yeni serileri icin veya otelemeye gucu yetmemis olacak ki . Samsung a gitmisler . Samsung da enerjisini emegini cabasini vs vermedigi yani olu dogan Exynos 990 rezaletiyle de gormekteyiz ... Nexus 10 daki gibi handikaplari olmaz yine Samsung Exynos lu idi ... GPU tarafi ozellikle asiri isinma ve guc tuketimi baya bir sorundu ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak, GPU tarafında Samsung AMD ile iş birliğine gitmemiş miydi? Gelecek zamanlarda bu iş birliğinin meyvelerini görecek miyiz? Açıkçası onu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    GPU kanadinda Mali hic ideal degildir ve AMD inki iddiali olabilir. Bakmak gerekir... Urunler ciksin nasildir filan bakilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.