Şimdi Ara

Cassini'nin 15 yıl önce çektiği büyüleyici Satürn fotoğrafına bir göz atın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amerikan uzay ajansı NASA, Güneş Sistemi'mizin büyüleyici gök cisimlerinden yeni fotoğraflar paylaşmaya devam ediyor. Uzay ajansı şimdi de, Cassini'nin bundan 15 yıl önce çektiği muhteşem bir Satürn görüntüsünü paylaştı.



    Cassini uzay aracı yukarıdaki fotoğrafı 4 Mayıs 2005'te, yani Satürn'ün yörüngesine yerleştikten yalnızca bir yıl sonra çekmiş. NASA, fotoğrafın mavi, yeşil, kırmızı ve mor filtrelerle işlendiğini ve gerçeğe çok yakın bir görüntü sunduğunu belirtiyor. Şu anda Satürn'ün yörüngesinde süzülüyor olsaydınız buna çok yakın bir manzaranın keyfini çıkarıyor olacaktınız.



    Satürn'ün halkaları fotoğrafta eğri bir çizgi halinde görünüyor. NASA, kızılötesi parıltısı nedeniyle halkaların kahverengi bir renge büründüğünü belirtmiş. Ayrıca halkaların gezegen üzerinde oluşturduğu devasa gölgeler de yine etkileyici bir görüntü sunuyor.



    NASA'nın 'Satürn'ün Renkleri' başlığıyla paylaştığı fotoğraf için kullandığı ifadeler şöyle:



    "Satürn'ün kuzey yarımküresi mavi bir görüntüye sahip. Bunun nedeni, gökyüzünün Dünya'da mavi görünmesiyle tamamen aynı: Gezegenin atmosferinde bulutsuz kısımlarda yer alan moleküller, mavi ışığı kırmızı ışığa göre daha iyi saçıyor. Satürn'ün bulutlarının derinleştiği kısımlarda ise, bulutların doğal altın renginin yoğunlaştığını görüyoruz. 



    Satürn'ün güney yarımküresinin aynı şekilde mavi bir görüntüye sahip olmamasının nedeni şu anda bilinmiyor. Ancak güney yarımküresinde bulutların daha yüksek olduğu yönünde bazı hipotezler var. Son olarak Satürn'ün bulutlarının altın renginde olmasının nedeni de yine bilinmiyor."



    Cassini'nin 20 yıllık Satürn macerası



    15 Ekim 1997 tarihinde Huygens uzay aracıyla birlikte fırlatılan Cassini, yedi yıllık uzay macerasının ardından 2004 yılında Satürn'e varmıştı. 2004-2017 yılları arasında Satürn sistemini en ince detaylarına kadar inceleyen uzay aracı, 13 yıllık çalışma süresi içerisinde aralıksız olarak Yeryüzü'ne inanılmaz değerli bilgiler ve fotoğraflar gönderdi. NASA, Cassini'nin toplam 453.048 adet fotoğraf yakaladığını ve Yeryüzü'ne tam 635 gigabaytlık kompleks bilimsel veri gönderdiğini söylüyor.



    Uzay araştırmaları tarihinin belki de en verimli görevlerinden biri olan Cassini, Satürn ve uyduları hakkında bugün bildiğimiz birçok bilgiyi ilk kez keşfetmişti. Bunların arasında Enceladus'un yüzeyi altında devasa okyanusların bulunması gibi inanılmaz keşifler de yer alıyor. Cassini, 15 Eylül 2017'de kontrollü bir intihar dalışı gerçekleştirmiş ve 20 yıl boyunca üzerinde çalıştığı gezegenin bir parçası haline gelmişti.




    Kaynak:https://apod.nasa.gov/apod/ap200330.html







  • Her ne kadar bizim milletimizden çıkmasa da bu cihazı bir insanoğlu yaptı ve bilmem kaç milyar öteye gönderdi ve oradan bilgi alıyor. Bu yüzden gururlanmamak elde değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jowiyaga

    Her ne kadar bizim milletimizden çıkmasa da bu cihazı bir insanoğlu yaptı ve bilmem kaç milyar öteye gönderdi ve oradan bilgi alıyor. Bu yüzden gururlanmamak elde değil.
    Şimdi dünya düzcü diyenler gelir cgi çalışması bu der.


    Bence insan oğlunun yapamacağı tek şey ölümsüzlük olacaktır...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu fotolar yalan. nasanin oyunu. saturn duzdur. -flat saturn society-

  • İnsanoğlu ufak bir virüsün bile tedavisini bulamayacak kadar aciz. Bu tür ay'a araba yollamalar falan sizi yüceltmesin.

  • orjinal kendi renginde bir resim yollamıyormu bu cihaz illa siyah beyaz yollaması başarısızlık, tabi veri tasarrufu deyip kapatıyorlar olayı. ne ses nede adam gibi kamera ekipmanı koymuyorlarya şu araçlara tuhafıma gidiyor..

  • aya araç göndereceklerine bu virüs , hastalıga. bir çözüm bulsunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    orjinal kendi renginde bir resim yollamıyormu bu cihaz illa siyah beyaz yollaması başarısızlık, tabi veri tasarrufu deyip kapatıyorlar olayı. ne ses nede adam gibi kamera ekipmanı koymuyorlarya şu araçlara tuhafıma gidiyor..
    Uzayda ses dalgaları duyamazsın sebebi senin duyabileceğin frekans aralığında değil. Renkli olması birşey ifade etmez önemli olan pixel başına düşen netliktir bu yüzden kullanılan kameralar farklı... Ayrıca o uzaklıktan gelen veri saniyede bir kaç bit olduğu için veri ne kadar küçük ve işlevsel olursa o kadar hızlı sonuçlar alınır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.