Şimdi Ara

Intel Mini ITX pazarına girdi hedef VIA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2000'li yılların başına kadar işlemci üretimi konusunda Intel ve AMD'ye rakip olarak gösterilen fakat değişen piyasaya koşulları ve farklılaşan parametrelerden ötürü işlemci arenasında bir türlü dikiş tutturamayan ve/veya tutturulmayan VIA, bildiğiniz gibi son dönemde geliştirdiği farklı çözümler ile dikkatleri çekmekte. Firmanın iş gücünün büyük bir bölümünü yoğunlaştırdığı özel ilgi alanı ise Mini ITX sistemler. Bu platformda başarılı olan VIA'nın her geçen gün sınırları daha da zorladığı ve geliştirdiği yeni çözümleri ile Mini ITX formunu adeta yeniden tanımladığı da bir gerçek. Fakat gelen haberlere göre VIA'nın Mini ITX sistemler konusunda artık çok güçlü bir rakibi var. İşlemci arenasında performans ve satış anlamında rakibi AMD'yi köşeye sıkıştırmaya başaran Intel'in yeni hedefinin ise VIA olduğu belirtiliyor.

    Intel, Desktop Board Essential serisine dahil ettiği yeni anakartı Little Valley D201GLY ile Mini ITX dünyasına merhaba dedi. Bu anakart, Intel'in Mini ITX pazarına girdiği ilk ürün olmakla birlikte firmanın SIS yonga setini kullanarak hazırladığı ilk abakart olması açısından da önem arz ediyor. Bilindiği gibi Intel daha önce ATi'nin yonga setlerini kullarakta özel giriş seviyesi segmente hitap eden D103GGV ve D102GGC2 kodlu anakartlarını da hazırlamış, ATi'nin AMD tarafından satın alınmasından sonra ise Intel, ATi'ye kapıyı göstererek alternatif çözümler konusna SIS yonga setlerini kullanacağını açıklamıştı.

    Intel'in Mini ITX segmentine yönelik olarak hazırladığı yeni anakartı D201GLY taşıdığı özellikleri itibariyle VIA'nın kendi çözümü olan EPIA serisi anakartlara çok benziyor. Intel'in anakartı üzerinde neredeyse ihtiyaç duyulan tüm donanımlar entegre olarak yer alıyor. İşlemci tarafında anakart üzerinde, Intel'in BGA 479 formunda hazırlanan ve Yonah tabanlı olan Celeron 215 işlemcisi entegre olarak yer alıyor. 533MHz fsb'ye ve 512kb seviye 2 ön belleğe sahip olan işlemcinin saat hızı ise 1.33GHz olarak belirlenmiş.

    Anakart yonga seti ihtiyacı belirttiğimiz gibi SIS tarafından sağlanıyor. Kuzey köprüsü olarak SiS662, güney köprüsü olarak ise SiS964Lkullanılmış. Doğal olarak sistemin entegre grafik ihtiyacı da SIS tarafında karşılanıyor ve anakart üzerinde firmanın Mirage S1 IGP'si kullanılıyor. AGP 8x tabanlı olan bu grafik çekirdeği malesef Windows Vista sertifikasına sahip değil ama donanımsal DVD hızlandırma yeteneğine vakıf. Intel'in Mini ITX segmentine giriş yaptığı yeni anakartı D201GLY'nin diğer özellikleri arasında DDR2-533 / 400MHz bellek desteği, 1 adet PCI slotu, 10/100 Ethernet, 6 adet USB 2.0 portu ve opsiyonel olarak sunulan S-Video çıkışı dikkatleri çekmekte. Intel'in entegre Celeron 215 işlemciye sahip olan yeni anakartı D201GLY'nin Mayıs ayının sonunda veya Haziran ayının ilk günlerinde piyasaya çıkması bekleniyor.


    Sayfanın Linki : http://www.dailytech.com/Intel+Takes+on+Mini+ITX/article7276.htm








  • Via nın epia serisi işlemcileri 1333 mhz de olsa performansları amd 600 mhz lik eski işlemciler kadar bile değil. O yüzden hem performans hem de ITX olarak iş yapacağa benziyor intel. Yalnız Via 5watt gibi bir güç harcıyorken Intelin de bu seviyede olması ve anakartların 12cm x12cm lik olması tercih sebebi Via için. Dolayısıyla Intel in pasif soğutuculu , performansı iyi 12 cm lik sistem gerliştirmesi gerek.
  • intelin girmediği pazar kaldı mı yaw?Umarım hakkını verirler
  • Her Yerde Intel Görmekten Sıkıldım Artık!!!
    Adamlar Bir Pazarı Da Boş Bıraksın, Sinek Kesicem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.