Şimdi Ara

Samsung: Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung’un amiral gemi serisinde Exynos ve Snapdragon yonga setlerini bölgeye göre kullanması son dönemde kullanıcıyı iyice rahatsız etmiş durumda. Özellikle Exynos 990 ve Snapdragon 865 yonga seti arasındaki farklılıklar eleştiri konusu olmuştu.



    Eleştiriler bitmiyor



    Samsung ve Qualcomm’un özelleştirilmiş çekirdekler temelinde tasarladığı amiral gemisi yonga setleri elbette piyasanın en güçlüleri ancak ikisi arasında fark olduğu bir süredir dile getiriliyor. Exynos 990 yonga setinin bir süre sonra ısınmaya başladığı ve buna bağlı olarak performansta darboğaz yaşandığı bazı incelemelere de konu olmuştu. Haliyle aynı fiyata daha düşük performanslı telefon kullanmak tüketiciyi üzmüştü.



    Ayrıca Bkz.SoundCloud içerik üreticilerine bağış yolunu açıyor



    Samsung’un Exynos tarafında biraz geride kaldığı aslında hissedarların da gündeminde ve yatırımların arttırılması talep edilmişti. Samsung ise gerçek hayat testlerinde Galaxy S20 versiyonları arasında herhangi bir fark olmadığını tespit ettiklerini ısrarla dile getirmişti.





    Geçtiğimiz hafta se Snapdragon yonga setli Galaxy S20 versiyonunun Güney Kore’de satışa sunulmasının firma içerisinde deprem etkisi yarattığı ve yarı iletken bölümünün bunu aşağılama olarak algıladığı gündeme gelmişti.



    Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Samsung amiral gemilerinde artık Exynos yonga setlerine yer verilmeyebileceği ve Snapdragon ile yola devam edileceği iddiaları basında yer almaya başladı. Son olarak yine Samsung tarafından bir açıklama geldi. Bu kez doğrudan teknoloji yayınlarına mail gönderen firma Exynos 990 ve Snapdragon 865 yonga setlerinin aynı performansı gösterdiğini bildirdi. Bu açıklama kullanıcıların yüreğine su serpecek mi bilinmez ancak Exynos ve Snapdragon yonga setleri arasında performans farkının uzunca bir süre daha gündemde kalacağı kesin gibi.



     




  • Madem aynı o zaman hepsine Exynos 990 koy.

  • Exynos tam bir çöp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üzerinde aynı olabilir. Ancak bir çok inceleme testinde bariz şekilde Exynos geride. Ben niye aynı parayı vererek daha sorunlu bir chipsete sahip bir telefonu alayım. O zaman Exynos'lu telefonları daha ucuz olsun.?

  • Koyamaz. Amerikada satis yapamaz yoksa. Samsung enayi mi kendi islemcileri dururken en buyuk rakibinden islemci alsin. Amerikadaki patent sorunlari yuzunden quallcomm dan baska islemci kullanamiyorlar. Quallcomm izin vermiyor Exynos lara Amerikada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans farkı var evet ama son kullanıcıyı günlük kullanımda etkiliyor mu diye sorarsanız bence hayır. Ama aynı paraya daha iyisi almak istemek kullanıcının hakkı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rCoder -- 6 Nisan 2020; 10:33:24 >
  • Exynos kullanmadım fakat qcom yaygın destek görüyor endüstride.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 6 Nisan 2020; 10:49:12 >
  • Samsung böyle diyorsa, Snapdragon işlemciyi tercih etmek lazımdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam akıllı tüm pazarlara hem snapdragonlu hem exynoslu versiyonları getirip exynoslu versiyonu daha uygun fiyata satarsan seve seve alırım hem alan hem satan memnun olur. Ama sen beni exynosa mecbur kılarsan başka markaya yönelirim.

  • Bu cingen Samsung hala konuşuyor yıllar önce iPhone6s işlemcisi A9 üretirken Tsmc işlemciler Samsungdan hızlıydı bugün ise Tsmc A13 Bionic ve bu sene çıakacak 5nm A14 Bionic ile rakipsiz.

  • Gpu işini çözeydiniz bu zamana kadar o zaman madem. Mali gpular oyunlarda adreno kadar iyi değil,

  • Eziknos ile Snapdragon aynıymış. Yav he he.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung ne derse desin yüklendiğiniz zaman her türlü exynos kötü exynos sadece sd 810 a karşı iyi idi haricinde hep gerideydi hala da geride

  • gözünü seveyim applenin her yere aynı işlemci aynı telefon yeterki alacak kadar çok paran olsun

  • Samsung ne derse desin her sene s serisini alan biri olarak bu sene exynos un verimlilikte aşırı geri kalması nedeniyle s20 yi pas geçiyorum .

  • Eskisi gibi yakın değiller fark açıldı. Konu sadece performans değil. Yazılım uyumluluğu, verimlilik, kaynak kodları, yapay zeka, dsp, gpu, ısınma diye uzar gider. Her üretici bir parçadan kısıp o bölümden hayvan gibi kar sağlamaya çalışıyor. Samsung da bunu işlemcilerinde yapıyor. Aynısını huawei de yapıyor ama onların en azından qualcomm kadar iyiyiz gibi bir iddiaları yok. Böyle devam etsinler hava hoş. İnsanlar bilinçlendi, öyle kolay ekmek yok artık.

  • aga bu devirdi hayla zamzung alan mı var ?

  • kim malım kötü der ki :D

  • Kendi ülkesinde Snapdragon kullanıp hala aynı performansta diye açıklama yapması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exynos konusunda Samsung'a inancım vardı. Tee S3 zamanlarında, ki o zamanlar Snapdragon'lar pek iyi durumda değillerdi fakat Samsung pek ilerleme gösteremedi, özel tasarıma geçtikleri zaman büyük atılım beklerken pek de öyle olmadı. Şimdi görünen o ki benchmarklarda falan Snapdragon dağıtıyor Exynos'u, şirket tabii ki de böyle bir açıklama yapacak ama baya kötü halt ettiler gizlemeye çalışıyorlar. Apple'ın işlemci tasarımına Android tarafında kimler yetişecek çok merak ediyorum, eskiden olsa derdim ki her şey parasına göre iPhone çok pahalı vs. vs. fakat Android tarafı da almış başını gitmiş. Belki iPhone'dan daha iyi ekran/kamera koyuyorlar fiyatı onunla aynı noktaya dengeliyorlar işlemciden kısarak falan ama uzun kullanımda Android memnuniyeti kötü. Hep Android telefon kullandım, Bada ile akıllı telefon dünyasına giriş yaptım sonra S3 aldım ve 5-6 yıl civarı kullandım gayet memnundum sonra Xiaomi aldım bin pişman oldum ve 2. yılı dolduğu gibi iPhone 11 aldım. Android rahatlığından sonra zorlanırım sanmıştı ama iOS baya aşmış kendini, evde iPhone 5 ve iPhone 4 kullanıldı yıllarca, iPad 2 ile iOS 5'den beri ben de kullanırdım ve hep kısıtlıydı, Safari indirmeleri, dosya yöneticisi ve Siri Kestirmeleri ile işletim sistemi tam oturmuş durumda. Tek yapılamayan varsayılan uygulamayı değiştirmek, varsın o da kalsın kendi uygulamaları gayet güzel ve entegre çalışıyor zaten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.