Şimdi Ara

Koronavirüse karşı Abdi İbrahim’den ilaç hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dünyayı adeta felce uğratan koronavirüs salgını için pek çok firmanın ve kuruluşun sıfırdan aşı üretimi çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların uzun süreceği tahmin edildiği için elinde tecrübe olan üreticiler de alternatif yollar arıyor.



    Klorokin fosfat tabanlı



    Bir yandan tütün bitkisini temel alan çalışmalar devam ederken diğer taraftan sıtma ve HIV gibi durumlarda kullanılan hammaddeler temel alınarak ilaç üretiliyor. Abdi İbrahim de koronavirüs tedavisinde etken bir madde olan klorokin fosfat ilaçlarının üretimine başladı.



    Ayrıca Bkz.Fitbit Charge 4 tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı



    Dünyanın bir anda adeta hücum ettiği klorokin fosfat bunun yanında sınırların kapalı olması nedeniyle de zor temin edilmeye başladı. Abdi İbrahim şimdilik bir süre idare edecek kadar hammadde elde etmiş durumda.



    Habertürk yazarı Güntay Şimşek ve Abdi İbrahim tarafından paylaşılan bilgilere göre Pazartesi günü 70 bin adet, 10 Nisan tarihinde ise 90 bin olmak üzere 160 bin kutu ilaç üretilmiş ve Sağlık Bakanlığına hibe edilmiş olacak. Abdi İbrahim bu ilacın ülkemizdeki tek üreticisi durumunda.



    160 bin kutu ilacın kullanım dozlarına göre 40 bin kişiye yeteceği tahmin ediliyor. Abdi İbrahim sonraki günlerde de ilacın hammaddesini temin etmeye çalışacak ve yıl sonuna kadar yapılan üretimden herhangi bir şekilde ücret talep edilmeyecek.



     



     






     








  • Amerika ingiltere fransa’nin da icinde bulundugu 80 ulke yardim istiyor ve gonderiyoruz, dunyada solunum cihazi ureten 6 ulkeden biri olduk, simdi sitma ilaci hammaddesi ile koronaya donuk ilac uretebilen firmamiz var. Bu basarilar ulkemizin, hepimizin. Gurur duydum

  • WB kullanıcısına yanıt
    Neden? Sen bu saydığın ülkelerin vatandaşı mısın? Ya da Suriyeli? Çünkü sana IBAN atılıp 3-5 fişekle denmemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Ama maskelerin 10-15 kat fiyat artışına engel olamayan benim güzel ülkem.
  • Bedavaya verecenmi ilaci ibo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.