Şimdi Ara

Intel mobil Comet Lake-H işlemcilerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İşlemci devi Intel AMD’nin Renoir APU’larına karşı konumlandırdığı Comet Lake-H işlemcilerini duyurdu. Yongalar yüksek frekansıyla dikkat çekerken Skylake'ten bu yana kullanılan Sunny Cove mimarisi ve 14 nm+++ süreci tepki çekmeye devam ediyor.



    Core i9-10980HK 5.3 GHz'e ulaşabiliyor



    Tepe model Core i9-10980HK 8 çekirdek 16 izlekli yapıda 16 MB önbellekle desteklenmiş. TDP düşük tutulmak amacıyla taban frekansı 2.4 GHz olarak belirlenen Core i9 çözümü tek çekirdeğiyle 5.3 GHz’e ulaşabiliyor.



    Yonganın TDP değeri Comet Lake-H ailesinin geri kalanında da olduğu gibi 45 watt seviyesinde. Bellek tarafında ise Intel tüm modellerde DDR4-2933 MHz bellek desteği sunmuş. Ayrıca yeni platformda tek hız aşırtmaya müsait model de Core i9-10980HK.



    Sınıflandırma kafa karıştırabilir



    Core i7 ailesinde mavi takım ilginç bir stratejiye giderek hem 6/12 hem de 8/16 yongalara yer vermiş. 8/16 modeller 16 MB önbellek taşırken 6/12 çözümlerde 12 MB önbelleğe yer verilmiş.



    Core i5 sınıfında ise 2 seçenek sunulurken her iki yonga da 4/8 yapıda ve 8 MB önbelleği kullanacak şekilde tasarlanmış. Ek olarak Intel’in Core i5 10xxxH ailesinde Thermal Velocity Boost’u kırpması da dikkatlerden kaçmıyor.





    Intel bağalabilirlik kanadında Wi-Fi 6 ve Thunderbolt 3 ile modernize ettiği platformda tüm yongalara Optane bellek desteği ekleyerek yüksek performansı giriş segmentinde dahi erişilebilir hale getirmiş.



    Ayrıca Bkz.MSI Dizüstülerde Kampanya Fırtınası !



    Son olarak Intel® Adaptix™ Dynamic Tuning Technology’nin yanı sıra XTU üzerinden performans iyileştirmesine açık modeller önümüzdeki günlerde ilk dizüstülerle birlikte kullanıma sunulacak.








  • Intel tekrardan pişirip pişirip önümüze koyuyor. 5.3 GHz‘i normal bir kasada kaç saniye tutabilirler ki? Beni üzen AMD’nin işlemcilerini güçlü OEM bilgisayarlarda bu sene görememek. Tamam Intel’in işlemcileri güzel, ama daha fazla ısı üretiyorlar, enerji tüketiyorlar. Ayrıca fiyatlandırma konusunda ise hiç adil değiller. 1100€’luk laptopda gelen Ryzen 7 4800H, i9-9980HK çok yakın bir seviyede. Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Morichannnn kullanıcısına yanıt
    AMD nın önünü kapamışlar çok net, lakin bu 4000 serisi ile tüketici talepleri karşısında geri adım atılır yada Intel yapacağı en iyi hamleyi yapıp tekrar mücadelede öne geçer, fiyat iyice uçabilir o zaman ama yapacak bir şey yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    heee kapamışlar.


    beyler kesin bilgi geldi intelci kardeşimizden. AMD bitmiş ...


    adamlar daha güç değerlerini ısı değerlerini koymamışlar.

    alıp 80 derecelik pcyı kucağınıza koyarsanız, ileride şanlı iseniz sadece kız çocuğunuz eğer normal şanslı isenin çocuğunuz da olmaz.

    belki intelcilerin kaderi bu dur...
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    4900 hs dizüstü alacağım halk bunu istiyor, i9 tokatlayan 7nm işlemci, daha ucuza,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptobum sadece işimi görmesin aynı zamanda kışın evimi de isitsin diyorsanız Intel bu konuda 100+ derecelerle biçilmiş kaftan. Fena mı? Doğalgaz kullanmazsiniz 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah belanı versin Intel

    3 sene once Gta 5 te 70 80 fps kesintisiz alırken simdi 65 70 fps kesintili aliyorum. İslemci darbogaz yapıyor.

    ama Hala inteli savunan var aw

    Dolandirilmayi seviyor bizim millet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.