Şimdi Ara

İtalya'da Koronavirüsle mücadelede robotlar kullanılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İtalya'da Koronavirüs salgınının merkez üssü Lombardiya'nın özerk bölgesinde bulunan Varez'deki Sircolo hastanesinde, COVID-19 hastalarının, doktor ve hemşirelere mesafeli olması için robotlar devreye sokuldu.



    Ayrıca Bkz.Redmi, piyasaya süreceği akıllı bileklikle ilgili yeni posterleri paylaştı



    Sağlık çalışanlarını virüsten koruyacak



    Reuters'ın haberine göre Koronavirüs hastalarının başında duran robotlar, hayati belirtileri izliyor ve raporları hastane personeline iletiyor. Robotlarda bulunan dokunmatik ekranlar sayesinde de, hastalar isteklerini veya acil durumlarını mesaj olarak hastane personeline gönderebiliyorlar. Robotların kullanımıyla birlikte, doktor ve hemşirelerle, hastaların doğrudan temasını sınırlandırması ve böylece enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor.





    Koronavirüs pandemisinin en çok can aldığı ülkelerden biri olan İtalya'da günlük ölüm vakaları binleri aşmış durumda. Ülkede şimdiye kadar 4 binden fazla sağlık çalışanı COVID-19 virüsüne yakalanırken, 66 doktorun ise öldüğü belirtiliyor. Robotların getireceği en büyük avantajlardan biri de, hastane personelinin kullanması gereken koruyucu maske ve önlük sayısının minimumda kalması olacak. Bu örneğin diğer ülkeler tarafından uygulamaya konulup konulmayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.








  • Bu insanımsı görünen garip kafalı elleri parmakları olmayan sobaların hastaya ne gibi bir hemşirelik ve doktorluk yapacağını gerçekten çok merak ediyorum.

  • Sağlık sektörüne gereğinden fazla bütçe ayrılınca ne yapacaklarını şaşırdılar herhalde. Hastanın yanına bir düğme ve mikrofon koysalar. Oraya basıp konuşsa daha pratik olur. Daha teknolojik olsun isteniyorsa tablet verilebilir hastalara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 3 Nisan 2020; 0:7:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet koronavirusun yayilmasindaki ekonomik neden ortaya cikti robotlari hayatimiza sokmak.. baska turlu kabullenmemiz zor olacakti..

  • Akınsoft için büyük fırsat. Umarım değerlendiriler.

  • khorona virüs ile alakalı çok önemli bir gelişme

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.