Şimdi Ara

Ford, koronavirüs hastaları için 100 günde 50 bin ventilatör üretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerdeki ekipman ihtiyacı had safhaya ulaştı. Hastaların tedavi sürecinde kullanılan ventilatörler ise bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan ekipmanlardan. Bu ihtiyaca cevap vermeye hazırlanan Ford, önümüzdeki 100 gün içinde 50 bin adet tıbbi ventilatör üreteceğini açıkladı.



    Trump’ın çağrısı üzerinde tıbbi ekipman üretimine başlayan Ford’un ürettiği ventilatörler ABD’deki hastanelerde kullanılacak. GE Healthcare iş birliğiyle gerçekleşecek üretim için otomotiv şirketinin Michigan’daki komponent fabrikası kullanılacak. Şirketten yapılan açıklamada, üretimin 20 Nisan tarihinde başlayacağı ve zamanla ayda 30 bin ventilatör üretim kapasitesine ulaşılacağı belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Honda, dikkat dağıtıcı bulduğu dokunmatik klima kontrollerinden vazgeçti



    Ford’dan yapılan açıklamada, üretilecek ventilatörlerin bu alandaki en iyi örneklerden biri olduğu ve hava basıncı ile çalıştığı için elektriğe ihtiyaç duymadığı belirtildi. Söz konusu tıbbi ventilatörlerin Florida merkezli bir şirket olan Airon Corporation tarafından tasarlandığı ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylı olduğu da ifade edildi.



    Trump, koronavirüsle mücadele kapsamında 100 günde 100 bin ilave ventilatör üretileceğini ya da tedarik edileceğini belirtmişti. Ford da nisan sonuna kadar 5 bin, mayıs sonuna kadar 12 bin ve 4 Temmuz’a kadar 50 bin ventilatör teslimatı yaparak bu hedefin ulaşılmasına katkıda bulunacak.








  • Bizim de yabanciya el acmamak icin yerli gelistirdigimiz cihazi bir an once uretime sokmamiz gerekiyor..

  • ford ile ge'nin ortak calismasi muazzam bir olay. zaten halihazirda biyomedikal alaninda en cok amerika'nin borusu otuyordu. simdi bir nevi govde gosterisi oldu.

    beni tek endiselendiren temmuz'da bile teslimat yapmayi hedeflemeleri. temmuzda 50 bin cihaz demek, o ay ayni anda buna ihtiyac duyan 50 bin hasta demek -ki alaninda dunyanin en koklu sirketlerinin bunun hesaplamasini yapmadan uretim hedefi belirlemeleri imkansiz-.

    veriler korkutucu.



    buna ek bizde de ford ve tofas virus icin ekipman uretimine basladi. solunum cihazi icinse arcelik uretim bandini ustleniyor.

    dilerim tum avrupaya beyaz esya ihracati yapabilme kapasitesine olan firmamiz uretimde eksik kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 31 Mart 2020; 16:23:49 >
  • Newport firması neden yutuldu ve Amerika'nın ventilator planına nasıl medtronic tarafından çomak sokuldu biraz araştırın adamlar 3 bin dolara cihaz yapacakken şuan feci taklaya geldiler yani Amerika kendi ayağına sıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün araba üreticileri tıbbi ekitman üretmeye başladı

  • o değilde bu ventilatör nasıl elektriksiz çalışıyor? babam yaklaşık evde beş ay boyunca ventilatör ile solunum yaptı. rahatsızlığından dolayı kendi başına yapamıyordu. alman malı bir makineydi.

    3 yıl önceki fiyatı 20 bin türk lirası idi. o zamanlar dolar daha 3 kusurdu. şu anda fiyatı 50 bini geçmiştir. bu ventilatör çok hassas bir makine en ufak darbede bozulabilir ve çok pahalı. allah buna muhtaç insanlara yardım etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.