Şimdi Ara

Denetim masası Windows 10'dan kaldırılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un strateji değişikliğine giderek bir hizmet olarak geliştirmeye başladığı Windows sürümünde kullanıcıların zor alışacağı bir değişiklik daha yolda. Görünüşe göre uzun yıllardır bir çok önemli değişikliği yapmak üzere kapısını çaldığımız denetim masasına elveda deme vakti geldi.



    Denetim masası da tarihteki yerini alabilir



    Windows 10’un Insider kullanıcılara sunduğu yapı 2004 yapısında şu günlerde denetim masası ya bir yere saklanıyor ya da erişilemez hale geliyor. Bu uzun bir zamandır önemli özelliklerini yeni ayarlar uygulamasına kaptıran denetim masasının son demlerini yaşadığına işaret ediyor olabilir.



    Ayrıca Bkz.Güncellenmeyen Dell ve HPE SSD’ler kullanılamaz hale gelecek



    Eski tasarıma sahip bölümleri modern bir arayüze sahip eşdeğeriyle değiştiren Microsoft’un denetim masasını kullanımdan kaldırıp kaldırmayacağı henüz doğrulanmasa da önümüzdeki büyük özellik güncelleştirmesi yapı 2004’te karşılacağımız yenilik listesine bir satır daha ekleneceğe benziyor.



     








  • Bu çok eleştiriliyor ancak -daha önce de cevaplandığı gibi- kullanıcıların yıllardan beri alışkın oldukları bir arayüzü radikal bir değişikliğe uğratmak çok daha büyük tepkiye yol açabilir. Microsoft bu hatayı Windows 8'le klasik başlat menüsünü terk edip yerine metro arayüzü getirerek yaptı ve o dönem kullanıcılardan çok büyük tepki aldı; hatta o dönem birçok kullanıcının Windows 8'e yükseltmemesinin müsebbibi olmuştu bu değişiklik.
    Yahu denetim masası işe yaramıyor diyen varsa aklını kaçırmış olmalı. Aynısını başlat menüsü için yapmadılar mı? Ben soruyorum, başlat menüsü şu an ne işe yarıyor ? Başlat menüsü ikon salatası, milletin yaptığı tek şey başlata gir >arama çubuğunda ara... Ya gidin Allah aşkına bilgisayarı bugün öğreniyor olsam çok basit derim çünkü görünürde hiçbir şey bulamazsın. Bravo...
  • Zaten Denetim Masası'ndaki seçenekler Windows 10'un Ayarlar uygulamasına kademe kademe entegre ediliyor. Microsoft'un politikası en başından beri bu yönde.

  • Fazla ağırdan alıyor ama bunu sanırım. İşletim sistemi hala iki arayüzden oluşuyor gibi görünüyor.

  • Sakın böyle bir hata yapma MS. Windows 10 ayarlarda kaybolunca denetim masasını açıyoruz.

  • olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    Denetim masasının 35 yıllık bir geçmişi mevcut. Bir anda tüm ayarların farklı kategoriler altına farklı isimlerle taşınması kullanıcılar için bir kabus olurdu muhtemelen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olasılıksız238

    Fazla ağırdan alıyor ama bunu sanırım. İşletim sistemi hala iki arayüzden oluşuyor gibi görünüyor.
    Bu çok eleştiriliyor ancak -daha önce de cevaplandığı gibi- kullanıcıların yıllardan beri alışkın oldukları bir arayüzü radikal bir değişikliğe uğratmak çok daha büyük tepkiye yol açabilir. Microsoft bu hatayı Windows 8'le klasik başlat menüsünü terk edip yerine metro arayüzü getirerek yaptı ve o dönem kullanıcılardan çok büyük tepki aldı; hatta o dönem birçok kullanıcının Windows 8'e yükseltmemesinin müsebbibi olmuştu bu değişiklik.
  • #denetimMasamaDokunma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 karmakarışık bir sistem ayarların hepsi her yere dağılmış durumda

  • Bu haber çok eski zaten windows 10 un ilk çıkışında denetim masası yok gibiydi erişim imkansız gibi bir şeydi sonra isyanlarla biraz daha ortalığa erişilebilir hale getirdiler. Yani amaç win 10 başından beri bu zaten. Microsoft'ta kalkacak diye Win 10 çıkışında söylemişti. Yine bir Donanımhaber saldım çayıra mevlam kayıra haberi.

  • Denetim masası Microsoft 'un en başarılı ürünü olabilir

  • Sonunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ya Ayarlar kaldırılsın yada Denetim Masası. İkisi ayrı şekilde durdukca düzensiz bir yapı oluşuyor. Ancak Denetim Masası kaldırılıcaksa, Ayarlar daha derli toplu bir yapıya kavuşturulmalı.

  • Eski arayüze sahip tüm ayarlar kaldırılsın.

  • Denetim masası yoksa bilgisayarı bile açmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 ilk çıktığından beri Denetim Masası’nın kaldırılacağı konuşuluyordu. Ayarlar bölümü çok kullanışsız. Umarım böyle bir hata yapmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 31 Mart 2020; 4:45:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeter be sabit bi sürüm çıkarsınlar artık her allahın günü güncelleme alan zırt pırt değişen os mu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarları kaldırın ama denetim masasına dokunmayın. Ayarlar uygulaması tam bir çöp, denetim masası sistemi çok daha iyi ve kullanışlı.
  • Bir çok ayrıntılı ayar denetim masasında mevcut ama yeni ayarlar menüsünde bir çok ayar yok ve nereden yapılacağı belliği değil.
    Text tabanlı bir win 10 ayarlar menüsü var.

    Denetim Masası 'nın açık olmasının kimseye zararı yok. Gene windows 8 deki gibi millete başlat butonu dayar gibi dayatmalara başladı microsoft. Allah'tan hayırlısı...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.