Şimdi Ara

Oxford Üniversitesi, KOVİD-19 aşısı için gönüllüler aramaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • KOVİD-19 hastalığına karşı aşı geliştire kurumlardan biri olan Oxford Üniversitesi, adı ChAdOx1 nCoV-19 olan aşı için gönüllüler aramaya başladı. Halihazırda İngiltere Halk Sağlığı laboratuvarında hayvan deneyleri devam eden çalışmalar için 18 ila 55 yaşları arasında 510’a yakın gönüllü bulunacak.



    Ayrıca Bkz.Büyük Set Resifi, kayıtlara geçen en büyük ağarma olayını yaşamış olabilir



    Aşı çalışmalarının yürütüldüğü laboratuvarın yöneticisi Prof Adrian Hill bu konuda The Guardian’a yaptığı açıklamalarda “Aşılar, sıfırdan tasarlanır ve geliştirme süreci oldukça hızlı ilerler. Önümüzdeki test süreci, geliştirilen aşının KOVİD-19’a karşı olan etkisini göstermek açısından oldukça önemli. İşler yolunda giderse aşı kısa bir süre içinde kullanılmaya başlanabilir.” ifadelerini kullanmış. Aynı ekibin daha önce MERS hastalığı için de bir aşı ürettiğini belirtmemiz lazım.






    Aşı testlerinde yer alacak deneklerin belli kriterlere uyması gerekiyor. Öncelikle gönüllülerin KOVİD-19 geçmişi olmaması gerekiyor. Buna ek olarak ilaç kullananlar ile hamile ve emziren kadınlar da testlere katılamayacak.



    Denemeler esnasında bazı deneklere aşının kendisi uygulanacakken diğerlerine kontrol maksatlı dozlar vurulacak. Sonuçlar için haliyle ayların geçmesi gerekiyor.



    Oxford Üniversitesi, bu süre zarfında medya ve diğer kuruluşlara aşı geliştirmekle meşgul olan laboratuvar çalışanları ile iletişim kurmaya çalışmamalarını ve kendilerini rahatsız etmemelerini istemiş.








  • Çekilişe katılmak istiyorum.

  • Aşı geliştirme çalışmalarında 100 doktor da çalışsa 1000 doktor da çalışsa süre aynıdır. Bu işlerin belli bir protokolü vardır, belli faz çalışmalarının yapılması gerekir. Bu yüzden yok para gönderelim, yok daha fazla doktor çalışsın demenin bir manası yok. Kaynaklar medikal aletlere, doktorlara ve hastanelere ayrılmalı.

  • Ha bir de bu süreçte aşı karşıtlarından, alternatif tıpçılardan ses seda duyulmaması gerçek yüzlerini ortaya çıkartıyor.

  • Ya niye gönüllü arıyorlar aşıyı yapanlar kendilerinde denesin.

    İnsanlık öldümü.

  • En iyi üniversiteler nasıl çalışıyor, bizimkileri ilk bine bile sokmamakta haklılarmış, nerde boğaziçi nerde odtü nerde koç, adamlar şuan uzaktan eğitim altyapısı derdine düşmüşler, ne aşısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 30 Mart 2020; 12:23:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alternatif tıp ile aşı karşıtının ne alakası var ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7686223CE

    Ya niye gönüllü arıyorlar aşıyı yapanlar kendilerinde denesin.

    İnsanlık öldümü.
    La adamlar zorla insan kaçırıp denemiyor. Gönüllü arıyor. Asıl insanlık gönüllü olmak böyle işlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: formgonder2055

    En iyi üniversiteler nasıl çalışıyor, bizimkileri ilk bine bile sokmamakta haklılarmış, nerde boğaziçi nerde odtü nerde koç, adamlar şuan uzaktan eğitim altyapısı derdine düşmüşler, ne aşısı
    Bizim öğrencilerin çoğu bu üniversitelerden mezun olduğunda hoppa özel sektöre akın ettiği için Üniversitedeki bilim insanı kadrosu kısıtlı kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Tamam işte kendileri insanlık yapsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.