Şimdi Ara

NASA, SpaceX'i gelecekteki Lunar Gateway'e kargo ve malzeme gönderme ile görevlendirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yaz NASA, Ay çevresindeki yörüngede Lunar Gateway adı verilen bir istasyona kargo teslim etmek isteyen şirketler için bir çağrı yaptı. NASA, bu "Gateway Logistics" sözleşmesi kapsamındaki ilk ödülün SpaceX'e gideceğini duyurdu.



    Yeni ortaklık NASA'nın 2024 yılına kadar ay yüzeyine ilk kadını çıkarma girişimi olan Artemis programının büyük bir parçası.



    Ayrıca Bkz.NASA, 11 milyon kişinin ismini Mars'a gönderecek: Türkiye listede başı çekiyor



    Sözleşme gereği SpaceX, NASA'nın 2022'de inşa etmeye başlamayı amaçladığı ayın yörüngesindeki uzay istasyonu olacak olan Lunar Gateway'e kargo malzemelerini götürme görevini üstlenecek.



    SpaceX, Dragon XL olarak adlandırılan Dragon uzay aracının değiştirilmiş bir versiyonunu Lunar Gateway'e fırlatmak için Falcon Heavy roketini kullanmayı önerdi. SpaceX'e göre Dragon XL, 5 ton ağırlığa kadar kargo taşıyabilecek.



    NASA Yöneticisi Jim Bridenstine bir haber bülteninde “Bu sözleşme, Ay'a sürdürülebilir bir şekilde dönme planımızın bir başka kritik parçası. Geçit, uzun vadeli Artemis mimarisinin temel taşıdır ve bu derin uzay ticari kargo kapasitesi, başka bir Amerikan endüstri ortağını Mars'ta gelecekteki bir misyona hazırlanmak için Ay'da insan keşif planlarımıza entegre ediyor.” ifadelerinde bulundu.



    Bu yeni sözleşme ile SpaceX, kargo uzay aracıyla tedarik çalışmaları gerçekleştirecek, ay yörüngesine gidecek ve bir kerede altı ila 12 ay boyunca Gateway'de kalacaktır.



    Sözleşme dikkate değer çünkü NASA'nın geleceği hakkında soruların olduğu bir zamanda Lunar Gateway'e olan bağlılığını tekrar teyit ediyor gibi görünüyor.








  • "NASA'nın 2024 yılına kadar ay yüzeyine ilk kadını çıkarma girişimi"
    Böyle cinsiyetçi şeyleri okuyunca iyice ifrit oluyor insan. Ne olacak kadın çıkınca? Temizlik mi yapacak, yemek mi hazırlayacak gelecek Erkekler için? Kadının erkeğin 70 sene arkasında kaldığını mı ima etmek için program başlatılıyor... Tek olayı bir ırkı, cinsiyeti ya da cinsel tercihi öne çıkarmak olan işlere uyuz oluyorum.

  • Yanliş bilgi yaymayalim çinliler o hayvanlari açlıktan değil zenginlikten yiyorlar çünkü egzotik hayvanlari yiyip youtube a atmak çok izleniyor bunlari izleyen gerizekalilar bunlara bi nevi destek olmuş oluyor ve kazandi parayla baska bi egzotik hayvani yiyorlar çok pahali çünkü bu hayvanlar ne yazik ki umreye gidenler ne dinimizin bize helal ettiği hayvanlari yeselerde bu zengin serefsiz çinlilerin virüsleri masum hayvanlara eziyet çektirmeden beslenen insanlara bulaşıyor fakat youtube şimdi coronavirüs destekli videolara ön plana cıkariyor zamaninda bu masum hayvanlara edilen eziyetleri koymasan bu çılgınlık olmayacakti zamani gelecek insana insani öldürtüp canli yayinlayacaklar dünya izleyecek caniler para kazanacak buzamana kadar filmlerde ne gördüysek oluyor hicmi önlem alinmaz bu hayvanlarin aziyet çekmesine bütün dünya sessiz kaldi hakediyoruz bütün samimiyetimle söylüyorum hakediyoruz ama ölenler bu videolari izlemeyen yaşlilar ve saglikli hayvanlarla usulune uygun beslenenler oluyor kim verecek bunlarin hesabini





  • biz istanbuldan izmire kargoyu zar zor teslim alıyoruz adamlar uzaya malzeme, kargo yolluyor :d

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.