Şimdi Ara

Çin'deki akıllı telefon üretimi Hindistan'a kayıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Pazar araştırma şirketi Counterpoint'un yayınladığı yeni rapor, Çin'de üretilen akıllı telefonların, global tedarik zincirindeki payında düşüş olduğunu ortaya koyuyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung'un ürettiği Exynos, mobil işlemci pazarında üçüncü sıraya yükseldi



    Düşüş 2020 yılında da devam edecek



    Yayınlanan verilerde, 2016 yılında piyasadaki dört akıllı telefondan üçünün (yüzde 75) Çin'de üretildiği belirtilirken, bu sayının 2017 yılında yüzde 74'e ve 2018 yılında ise yüzde 72'ye düştüğü yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ise Çin'de üretilen akıllı telefonların pazar payının yüzde 68'e gerilediği açıklanırken, böylesine bir düşüşün ilk kez yaşandığına dikkat çekilmiş.





    Counterpoint şirketine göre birçok akıllı telefon şirketi, üretimi diğer bölgelere taşımış durumda. Özellikle de Hindistan'ın listede baş sırada olduğunu söyleyelim. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da Çin'de üretilen akıllı telefon sayısında düşüş yaşanacağı öngörülüyor. 2020 sonuna kadar Çin'de üretilen akıllı telefonların pazar payının yüzde 65'in altında olacağı belirtilirken, geçtiğimiz yıl 1.48 milyar akıllı telefon satışının gerçekleştiği de dikkat çeken rakamlar arasında.








  • Ben pek kaycağını düşünmüyorum çinliler bu işte uzmanlaşmış artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çini bir şekil dize getirecekler çünkü çok büyüdü güçler dengesi daha fazlasına müsama göstermez virüs belki bu bu işin bahanesi olacak
    amaç çini dizginlemek boyun eğdirmek şimdi Çinliler bakalım netür bir
    aksiyon tepki verecekler

  • Bundan sonra paso virusler Cin'den salgin olacak baslayacak... Ona gore ...

  • Al cini vur hindistana..

  • joven kullanıcısına yanıt
    reis naptın ya bozdun bütün planı

  • Kimse de demiyor niye bu zengin varlıklı akıllı ve eğitimli ülkeler kendi malını kendi vatandaşlarına ürettirmiyor? Demek ki neymiş dünyaya fakir insan lazımmış, temizlikçi, işçi, hizmet sektörü gibi her alanda az para ile çok ve kaliteli iş yapan fakir lazım. Çin'de bitince Hindistan orada bitince sırada genç nüfusunun yüzde 25'i işsiz ve 4 milyon boşta mülteci ile bekleyen Türkiye var. Ki zenginler mallarını ucuza ürettirip yine aynı fakirlere satıp kar etsin.

  • Küresel oyun kurucuların planı tıkır tıkır çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küresel takip tükürcülerin fikiri plan plan calisiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizinde içinde bulunduğu Batı Bloku (Kapitalist Blok, Özgür Dünya) ülkeleri, fabrikalarını Çin dışına taşımak yerine hala ürün üretme peşindeler. Bu kadar mühendislik öğrettiğiniz yeter Çin'e. Bu millet, dünyaya asırlardır salgın hastalık yayıyor, aynı zamanda tabiatı kirletiyor. Bunun hiç mi bedeli olmayacak.Bir bedel ödetme zamanı değil midir? Çin'in gelişmesi ve büyümesi bu hızla devam ederse sonunda Batı Bloku ülkelerinin tamamı Çin'in hegemonyasına girecek ve bizler bunu kendi elimizle yapmış olacağız. Batılı üreticiler olarak Çin'de ürün üretme furyasını bir an önce bırakın artık. Tüketiciler olarak ise bize düşen, hem tasarımı hem de üretimi Çin'e ait olan Çinli şirketlere ait ürünleri almamaya, kullanmamaya özen göstermemiz lazım. Yoksa hepimiz bir gün ya Çinli ya da Çin'in sömürgesi olacağız. Ucuz iş gücünüz batsın. Ucuz iş gücü elzemse illa ki alternatifleri vardır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.