Şimdi Ara

Naughty Dog Geliştiricisi PlayStation 5'in Süper Hızlı SSD'si Hakkında Çok Heyecanlı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Sony Interactive Entertainment dün PlayStation 5'in teknik özelliklerini tanıtırken konsolun SSD'si üzerinde çok durdu ve bu süper hızlı SSD The Last of Us Part II yardımcı yönetmeni Kurt Margenau'yu fazlasıyla heyecanlandırmış.
     
    Kurt Margenau konu ile ilgili olarak "PlayStation 5'in SSD özellikleri hakkında halen şaşkınım. Bazı insanlar bunun oyun tasarımı açısından ne kadar büyük bir sıçrama olduğunun farkında değil, özellikle birinci parti oyunlarda. Açık ara kariyerimdeki en büyük sıçrama olacak. Sabırsızlanıyorum." dedi. 
     
    PlayStation 5'in SSD'si 5500 mb/saniye hızında çalışacak ve bu da onu Xbox Series X'ten neredeyse 2.5 kat daha hızlı yapıyor. Fakat dahili depolama 1TB yerine 825GB SSD olacak. Ayrıca genişletilebilir NVMe SSD slotu içerecek.
     
    Konsol teknik özelliklerine buradaki haberden göz atabilirsiniz.

    Bu yılın sonlarında piyasaya sunulacak. Net çıkış tarihi ve fiyat henüz açıklanmadı.








  • Digital Foundry'nin makalesinde yazan bir kesit: Every couple of years, Mark Cerny travels the world, meeting dozens of developers and publishers and the integration of the SSD was the number one next-gen request.

    Mark Cerny birkaç yılda bir dünyayı dolaşıp pekçok oyun geliştiricisi ile görüşüyormuş, bunların arasında geliştiriciler tarafından yeni nesil konsollarda en çok talep gören şey SSD olmuş. Bundan ötürü Sony, işlem gücünü SSD'den Boostlama yoluna gitmiş yani.

    SSD'den Chip'e giden 3 adet 4'lü parçaya bölünmüş toplamda 12 PCI Ex 4.0 arabirim var ve geliştiriciler oyunda öncelikli olarak işlenmesini istedikleri verileri seçebiliyorlar bu özelleştirilmiş yapıya göre, işlem birimlerine gidecek olan veri miktarında donanımsal bir optimizasyon elde edilmiş oluyor yani, gidecek olan önden organize edilmiş veriler ise aynı zamanda çok hızlı iletiliyor. 16 GB belleklerin tamamını ise sadece 2 saniye gibi kısa bir sürede doldurabiliyormuş bu hız.

    Yani hesapta 10 tflops genel işlem gücüne sahip olan grafik işlemciye öncelikli olarak hangi veri işlenmesi lazımsa o gidiyor. Kağıt üzerinde şu anlam çıkıyor: rakibine göre daha düşük hesaplama gücüne sahip olan işlemciye, önceden önem sırası seçilmiş ve decompress edilmiş veriler gidiyor. Daha yavaş işliyorsun, ama az veri işliyorsun, bunun sonucunda hızlı çıktı veriyorsun. Hangi veri önemliyse onu işleme almış oluyorsun, bunu da SSD ve Chip arasında kurdukları yapı ile çözmeleri çok enteresan bir yaklaşım olmuş açıkçası.

    İşte Naughty Dog geliştiricisi SSD için heyecanlı, ya da üçüncü parti geliştiriciler PS5'in daha verimli bir cihaz olduğunu söylüyor gibisinden açıklamaların ardında yatan şey bununla alakalı. Sony'nin sunumda SSD üzerinde çok durması da bununla alakalıydı zaten. "Yani ben işin yükünü özel olarak tasarladığım SSD - Chip arası diyalogla çözüyorum, işlemcime organize edilmiş veriler gönderilmesini sağlıyorum ve genel iş akışını hızlandırıyorum" - demiş oldular sunumda.

    Ancak yaptıkları hata şu ki oyuncu bundan ne anlasın? Oyuncunun kafasında sen hızlı bir depolama alanı yapmışsın ve sadece oyunun loading'leri falan hızlanacak gibisinden düz mantık bir düşünce oluşuyor. Halbuki ana maksat bu değil, tamamen veri işlemenin bütününe yeni bir standart getirmiş kendince. Bu sistem PS Exc oyunlarında çok verimli çalışır, muhtemelen hiçbir multiplatform'da görmediğimiz teknik detaylara sahip Exc oyunlar geliştirmenin önünü açmış oldular. Zira Crysis 3 gibi grafik fetish'i ender birkaç oyunun dışında standart PS4 donanımında çalışan Exc oyunların görselleri bile her oyunla kapışacak düzeydeydi. Ancak multiplatform oyunlarda durum ne olur onu bilmiyorum, her ne kadar verileri kökten organize etme yoluna gitseler dahi Yüksek Çözünürlük + Yüksek FPS için bunun yeterlilik seviyesini kestirmek çok zor. Henüz hiçbir geliştiricinin tecrübe etmediği bir yapı bu. Kağıt üzerinde durum oldukça verimli gözükse de gerçek dünya testlerinde Sony umduğunu bulabilecek mi göreceğiz.

    Bir de zaman ilerledikçe ve satış rakamları geldikçe "güç mü daha önemli yoksa exc mi?" sorusunun cevabını bu nesil almış olacağız sanırım.
    Jason Schreir da 3.parti oyun geliştiricilerinden ps5 in daha devrimsel bir cihaz olduğunu öteki konsoldan daha çok beğendiklerini duymuş. Sonuna kadar biz PLAYSTATION 5 alacaz. Yine satış farkını koyacak exclusive oyunlarla birlikte. 1.86 teraflops luk cihazla neler yapıldığını gördük, 10.2 ile yine coşturacak Sony!

    #Ps5 the fastest console ever





    Şu video NVMe SSD ile Normal SSD arasında oyun yüklenme sürelerinde hiç bir fark olmadığını ortaya koymakta. Aynı şekilde iki konsoldaki NVMe SSD'lerin hız farklarında da oyun açık ara farkla hızlı yüklenecek beklentisine girmeyin derim. Oyun kurma süresi daha hızlı olabilir - belki.
    Dün yapılan tam anlamıyla geliştiricilere yönelik bir sunum olmuş. Virüs salgını nedeniyle ertelenen GDC etkinliğinde açıklayacakları bilgileri paylaşmışlar. Daha zaman var konsolun detayları için. Bizim burda fanboyluk yapmak yerine konsolun ülkemizdeki fiyatının ne olacağını düşünmek gerekir. Ayrıca online oyun oynamak ücretsiz olursa ve fiyatı da 399 dolar olduğunda yine çok satacaktır. PS Plus sisteminin değişmesi gerekiyor ve Gamepass gibi bir sistem son kullanıcıyı memnun eder.
  • Bizi de konsolun fiyatı konusunda çok heyecanlıyız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 19 Mart 2020; 18:2:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PSSD 5
  • Sony vitadan akıllanmadı heralde.
    Koy 2 tb lık konsol veya kapasite 1 tb olsun dilenci gibi ne öyle 825 birdeüstüne vitadaki gibi ekstradan nvme satmaya çalışcaklar.
    Cihaz grafik olarak minimum 4k60 fps veremeyecekse buna zaten ps5 demenin anlamı yok.
    Şu noktada bu oksa olsa ps4 pro nun pro modeli olur.
  • Ay canım hadi inşallah :) :) :)
  • Kullanılabilir alan 825GB olacaksa sorun yok.

    1TB XoneS'in kullanılabilir alanı 780GB.


  • Şu video NVMe SSD ile Normal SSD arasında oyun yüklenme sürelerinde hiç bir fark olmadığını ortaya koymakta. Aynı şekilde iki konsoldaki NVMe SSD'lerin hız farklarında da oyun açık ara farkla hızlı yüklenecek beklentisine girmeyin derim. Oyun kurma süresi daha hızlı olabilir - belki.
  • SSDTATİON 5

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'da 2013'de TV uygulamaları için heyecanlıydı x)

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Funder

    Microsoft'da 2013'de TV uygulamaları için heyecanlıydı x)


    İnan aklımdan ilk bu geçti ama yazmak istemedim ay hadi niş dedim :D
  • Microsoft 2013'de xbox one tanıtırken tvtvtv diye çok rezalet sunum yapmıştı. Bu sefer Sony ise PS5 teknik özelliklerini tanıtırken en çok SSD diye sunum yaptılar. Yani MS 2013'de yaptığı hatanın bir benzerini Sony'de yaptı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün yapılan tam anlamıyla geliştiricilere yönelik bir sunum olmuş. Virüs salgını nedeniyle ertelenen GDC etkinliğinde açıklayacakları bilgileri paylaşmışlar. Daha zaman var konsolun detayları için. Bizim burda fanboyluk yapmak yerine konsolun ülkemizdeki fiyatının ne olacağını düşünmek gerekir. Ayrıca online oyun oynamak ücretsiz olursa ve fiyatı da 399 dolar olduğunda yine çok satacaktır. PS Plus sisteminin değişmesi gerekiyor ve Gamepass gibi bir sistem son kullanıcıyı memnun eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 19 Mart 2020; 20:21:25 >
  • Naughty Dog'un mevcut konsolda yaptıklarını görünce hiçbir şey şaşırtıcı olamaz galiba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de Naughty Dog'un neler sunacağını görmek için sabırsızlanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni nesil nasıl olacak cidden merak ediyorum. Her ne kadar Sony exclusivelerine aşık olsam da ibre şu an için Microsoft tarafını gösteriyor benim kafamda. Önümüzdeki aylarda gelecek bilgiler, oyunlar ve sunumlarla bunu değiştirebilirler inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ornitorenk_Perry -- 19 Mart 2020; 19:13:58 >
  • Xbox ne kadar güçlü ne kadar sessiz ve serin olursa olsun PC sahibi olduğum için almam için neden yok, ama ps5 mecbur alıcaz üst düzey bir exc geldiğinde artık 4 sene sonramı olur 3 sene sonramı olur bakıcaz ne zaman çıkarsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 19 Mart 2020; 19:29:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız Sony’nin hakkını yemeyelim burda. Adamlar PR nedir,nasıl yapılır,şu an bunun müthiş bir örneğini gösteriyorlar. Bütün dünya konsolun,rakibinden oldukça zayıf donanımını değilde,depolama biriminin ne kadar hızlı olduğundan bahsediyor. Bu her babayiğidin yapabileceği iş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.