Şimdi Ara

Samsung sektörün ilk 512GB eUFS 3.1 belleğini üretmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • DRAM tarafında artık DDR5 teknolojisini mobil cihazlarda görmeye başladık. Depolama tarafında da hızlı bir ilerleme yaşanıyor. Yüksek hızlara ulaşan UFS 3.1 standardı ilklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.



    Sektörde bir ilk



    Entegre sistemler için UFS standardı anlamına gelen eUFS 3.1 standardında ilk 512GB bellek üretime başladı. Samsung yaptığı açıklamada 512GB eUFS 3.1 belleklerin hacimli üretimine başladığını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs nedeniyle Google Play uygulama onayları gecikiyor



    Samsung’un yeni eUFS 3.1 belleği 1200MB/s veri aktarım hızlarına ulaşabiliyor. SATA SSD sürücülerde 540MB/s, hafıza kartlarında ise 90MB/s ortalama hızlar mümkün olmaktaydı. Samsung mobil cihazlarda yeni bir dönemin başladığını ifade ediyor.



    Yeni bellek ilk olarak hangi cihazlarda yer alacak bilinmiyor ancak Galaxy Note 20 serisi ilk aday. Samsung ayrıca taşınabilir sistemlerde de eUFS 3.1 belleklerin yer alacağını ifade ediyor.








  • Bu işlerde çok iyiler ama işlemci işinde iyice çuvalladılar

  • masa üstü işlemcide çıkarsalar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple cihazlarında bildiğimiz NVMe SSD stamdardını kullanıyor. eUFS ile karşılaştırıldığında bu iki standardın birbirine göre avantajı dez avantajı nedir? İzah edebilecek birileri varsa memnun olurum.

    Hani diyeceğim ki; eUFS mobil cihazlar için geliştirilmiş düşük enerji tüketimli bir standart. O halde Apple neden NVMe kullanıyor? Bu enerji dez avantajına değecek ne var NVMe de?

  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    NVMe üzerine geliştirilen bir arabirim olduğundan, kullanılan PCIe sürümüne bağlı olarak, daha yüksek hızlara çıkabiliyor. Bundan mütevellit güç tüketimi fazla evet.
    Ancak uygulamada bir birlik yaratmak için mobil cihazlarda da NVMe'ye geçmek daha iyi olur bence. SD Express standardı ile hafıza kartlarında da NVMe benimsendi, henüz tam uygulamaya girmese de. Güçler bir noktaya odaklanırsa daha iyi işler ortaya çıkarılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye çuvallasınlar? Rakibin daha iyi olması, çuvalladığını göstermez. Çuvallasalar hâlâ kullanmaya devam etmezlerdi. Tabii ki ben de Snapdragon isterim ama çuvalladılar diyecek bir fark yok arada. Rakibin geçen yılki işlemcisi 8K çekemiyordu mesela, çekebilse geçen yılki cihazlarda başlatabilirlerdi 8K muhabbetini. Çuvallamak mı bu? Değil. Ürünler arası o kadar fark olması normal.. İşini görmüyorsa almazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Fark var dostum hem performans ta hemde verimlilikte .performans benim için önemli değil kimse bir şey hissetmez ama verimlilik çok önemli exynos çok pil yiyor ve çok ısınıyor .örnek ayrı test i hem s20 exynos hemde snapdragon modelinde yaptılar sonuç biri 40 derece öbürü 55 derece .15 derece fark ne demek umarım anliyorsundur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark yok demiyorum ki, var. Ama çuvalladılar diyecek bir durum yok ortada. Beğenmiyorsan Samsung almazsın olur biter. Çok daha ucuz ve aynı amaçla kullanabileceğin bir sürü telefon var artık ortalıkta. Eskisi gibi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.