Şimdi Ara

Mobil Renoir APU’ların yonga tasarımı paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kırmızı ekip ivmesini arttırarak ilerlediği masaüstü işlemci pazarının ardından şimdi de dizüstü bilgisayar pazarında hakmiyet kurmasını sağlayacak potansiyelde Renoir APU’larını duyurdu. Ön siparişe açılan notebook’ların yongaları görüntülendi.



     



    Paylaşılan yonga görseli tepe model bir çözüme ait. 2 CCX içerisinde toplamda 8 çekirdeğin konumlandırıldığı yongada CCX’lerde 4 MB büyüklüğünde paylaşımlı L3 önbellek ve önceki nesillerde olduğu 512 KB boyutunda L2 tampon belleğe yer verilmiş. Bunlardan L3 seviyesi CCX birimlerinde yer alan 4 çekirdeğin ortasına yerleştirilmiş.



    Hibrit GPU



     CCX’lerin hemen yanı başında yer alan Vega üniteleri ise aslında hibrit denebilecek mimariye sahip. Temel mimarisinde Vega’nın kullanıldığı yonga görüntü ve multimedya motorlarını ise Navi’den almış. 8 ünite içerisinde 512 shader’ın barındığını da ekleyelim.



    Genel olarak zar alanına baktığımızda birimlerin arasında hızlı veri transferini sağlayan Infinity Fabric’in geniş bir alan kapladığı dikkatlerden kaçmıyor. Yonganın kuzey bölgesinde ise bellek alanları ve 3200 MHz DDR4 bellekleri destekleyen bellek kontrolcüsü yer alıyor.



     



    İncelediğimiz yonga tasarımındaki Ryzen 9 4900H AMD’nin sunumuna göre oyunlardaki performansla korelasyon gösteren 3DMark Fire Strike Physics’te Core i9-9980H’ın önünde.



    Ayrıca Bkz.Ryzen 4000 mobil ailesi duyuruldu: %25 IPC artışı ve daha uzun batarya ömrü geliyor



    Bununla birlikte içerik üretme ortamlarında da Zen 2 mimarili yeni mobil APU’ların başarılı konumda bulunduğu iddia ediliyor. Dahası AMD’nin sunumuna göre Ryzen 7 4800H oyunlarda 45 watt TDP’si ve mobilite bağlı engellerine rağmen 95 watt TDP’li Core i7-9700K’nın önünde bulunuyor. Core i7-9750H’la oluşan farksa %39 seviyesinde.







    Kaynak:https://www.techpowerup.com/264801/amd-renoir-die-shot-pictured



  • Değerler umut verici. Gerçek dünyayı da görelim.

  • 4800u nerde kaldın.... ağaç olduk burada....
    Laptop alıcaz daaaaa....

  • "AMD’nin yeni mobil APU’ları performans ve enerji verimliliği konusunda bir hayli."

    Bir hayli ney?

    Ben demiştim size.

    Ekrem71'in haberleri okumadan yayınlama hastalığının bulaşma yüzdesi, Corona'dan bile daha yüksek diye.
  • AMD laptop işini de kıvırdı valla. Helal olsun! Ryzen 4800H/4900H ve 4900HS işlemcili laptop'ları görmek için sabırsızlanıyorum. Bende almayı düşünüyorum ve %90 ihtimalle yeni AMD işlemcili bir laptop alacağım. Hadi bakalım, devam Lisa Su!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.