Şimdi Ara

Xbox Series X'in etkileyici SSD performansından demo videoları yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X detaylanmaya devam ediyor. Konsolun teknik özellikleri bildiğiniz gibi bugün tüm detaylarıyla açıklanmıştı. Microsoft ayrıca Series X'ten bazı teknoloji demo videolarını da YouTube üzerinden ilk kez paylaştı.



    Ayrıca Bkz.Xbox Series X donanımı açıklandı: 12TFLOPS performans, ışın izleme, 16GB GDDR6 bellek



    Paylaşılan iki videoda konsolun SSD performansına dikkat çekiliyor. Aşağıdaki videoda Xbox One X ve Xbox Series X arasında bir karşılaştırma yapılmış. Xbox Series X'te yükleme ekranı sadece 10 saniye gibi kısa bir sürede sona eriyor, Xbox One X'te ise yükleme ekranını yaklaşık 50 saniye boyunca izlemek zoruda kalıyoruz. 





    Microsoft ayrıca Xbox Series X'in "Quick Resume" isimli yeni özelliğini de ilk kez gösterdi. Bu özellik sayesinde oyunseverler birden fazla oyun arasında hızlıca geçişler yapabilecek. Daha önce durdurduğunuz bir oyuna uzun bir süre sonra bile geri dönseniz çok kısa bir yükleme ekranının ardından direkt olarak devam edebileceksiniz. 





    Quick Resume ile ilgili bazı açıklamalar yapan Xbox yöneticisi Jason Ronald,"Quick Resume, Xbox Series X'in bir parçası olan özelleştirilmiş SSD'mizden gücünü alıyor. Bu özellik sayesinde, herhangi bir yerde kaydedilmiş birden fazla oyun arasında hızlı geçişler yapabiliyor ve tam olarak kaldığımız yerden oyun deneyimimize devam edebiliyoruz." ifadelerini kullandı.



    Xbox Series X, özelleştirilmiş 1 TB NVMe SSD depolama alanıyla piyasaya sürülücek. Kullanıcılar isterse USB 3.2 üzerinden ek bir 1TB NVMe SSD daha bağlayabiliyor.



    Donanım kısmında oldukça iddialı görünen Xbox Series X bu yılın sonlarına doğru Kasım-Aralık gibi piyasaya sürülecek. Konsolun fiyatıyla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 500 dolar civarında olabileceği konuşuluyor, eğer böyle bir fiyatla gelirse konsolun tam bir fiyat performans canavarı olacağını söyleyebiliriz.




    Kaynak:







  • Konsol depolamalarının performanslarını direkt pc ile kıyaslamak pek doğru değil. Dosyalama sistemi cache sistemi gibi çok fark var. Mesela xbox one ya da ps4 e ssd takınca hdd ile arasında pek fark olmuyor. Ama pc de aynı değişimi yapınca fark büyük. Çünkü bu nesil konsollardaki depolama sistemi hddnin çalışma mantığına yönelik. Yeni nesilde ise ssdnin mantığına göre olacak farklar bu yüzden böyle devasa görünüyor. Ben böyle olacağına inanıyorum. Ayrıca 1tb ssd ile beraber 500$ fiyat bence şahane.
  • Ben bu kadar hız farkı olacağına inanmıyorum kardeşim. Pc'de de çok hızlı ssd ler var ama nedense hiçbir oyun bu kadar hızlı yüklenmiyor....

  • Bunu sony de yapti. Spider-man'i gösterdiler de sunu kimse demiyor. Gecen neslin oyununu yeni nesil konsolda calistiriyor. Bakalim yeni nesil oyunlar da bu kadar hizli yüklenecek mi?

  • PS4 Pro sahibiyim ama PS5 yerine Xbox Series X'i bekliyorum bu sefer.

    Yemişim exclusive oyunları...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 16 Mart 2020; 23:50:48 >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Oyunu hizli yukleme bir yana birden fazla oyunu açıp oyunlar arası geçiş yapabileceksin. Bu özellik yeni çıkacak olan XBox'ta olacak ve demosunu yaptılar. Youtube da videosu var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Bunu sony de yapti. Spider-man'i gösterdiler de sunu kimse demiyor. Gecen neslin oyununu yeni nesil konsolda calistiriyor. Bakalim yeni nesil oyunlar da bu kadar hizli yüklenecek mi?
    Ne yapsın geliştirilmesi bitmemiş oyunları yükleyip göstersin mi? 50 gb oyunu atıyorum 10 saniyeye açıyorsa 100 gb oyunu kaç saniyeye açar bunun hesabı zatne bellidir, oyunlar yeni nesil diye de 1-2 terabayt olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 16 Mart 2020; 21:4:56 >
  • sadece ssdye bagli değilde ondan

    https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-inside-xbox-series-x-full-specs

    "Our second component is a high-speed hardware decompression block that can deliver over 6GB/s," reveals Andrew Goossen. "This is a dedicated silicon block that offloads decompression work from the CPU and is matched to the SSD so that decompression is never a bottleneck. The decompression hardware supports Zlib for general data and a new compression [system] called BCPack that is tailored to the GPU textures that typically comprise the vast majority of a game's package size."

    The final component in the triumvirate is an extension to DirectX - DirectStorage - a necessary upgrade bearing in mind that existing file I/O protocols are knocking on for 30 years old, and in their current form would require two Zen CPU cores simply to cover the overhead, which DirectStorage reduces to just one tenth of single core.

    "Plus it has other benefits," enthuses Andrew Goossen. "It's less latent and it saves a ton of CPU. With the best competitive solution, we found doing decompression software to match the SSD rate would have consumed three Zen 2 CPU cores. When you add in the IO CPU overhead, that's another two cores. So the resulting workload would have completely consumed five Zen 2 CPU cores when now it only takes a tenth of a CPU core. So in other words, to equal the performance of a Series X at its full IO rate, you would need to build a PC with 13 Zen 2 cores. That's seven cores dedicated for the game: one for Windows and shell and five for the IO and decompression overhead."

    https://news.xbox.com/en-us/2020/03/16/xbox-series-x-glossary/

    Xbox Velocity Architecture –
    The Xbox Velocity Architecture is the new architecture we’ve created for the Xbox Series X to unlock new capabilities never-before seen in console development. It consists of four components: our custom NVMe SSD, a dedicated hardware decompression block, the all new DirectStorage API, and Sampler Feedback Streaming (SFS). This combination of custom hardware and deep software integration allows developers to radically improve asset streaming and effectively multiply available memory. It will enable richer and more dynamic living worlds unlike anything ever seen before. It also effectively eliminates loading times, and makes fast travel systems just that: fast.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 16 Mart 2020; 21:18:19 >




  • Konsol depolamalarının performanslarını direkt pc ile kıyaslamak pek doğru değil. Dosyalama sistemi cache sistemi gibi çok fark var. Mesela xbox one ya da ps4 e ssd takınca hdd ile arasında pek fark olmuyor. Ama pc de aynı değişimi yapınca fark büyük. Çünkü bu nesil konsollardaki depolama sistemi hddnin çalışma mantığına yönelik. Yeni nesilde ise ssdnin mantığına göre olacak farklar bu yüzden böyle devasa görünüyor. Ben böyle olacağına inanıyorum. Ayrıca 1tb ssd ile beraber 500$ fiyat bence şahane.

  • Virüs, deprem vs bir şekilde Holiday 2020'ye ulaşabilirsem alacağız inşallah.

  • Yükleme süresi mükemmel tabi konsolun fiyatda çok önemli olacak.Ps5 rakibinin karşısına nasıl çıkacak önemli olan bu.Xbox’ın yine cihazı daha güzlü olacak gibi gözüküyor ancak Sony en büyük kozu Exc oyunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki cihaz da aşağı yukarı benzer olacaktır ama Sony neden suskun anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ti7800

    PS4 Pro sahibiyim ama PS5 yerine Xbox Series X'i bekliyorum bu sefer.

    Yemişim exclusive oyunları...
    Tam tersiz hocam. :) Bende de one x var ve series x almayı hiç düşünmüyorum. Aşağı yukarı series x performansında bi bilgisayarım var. tabi aynı zamanda pro sahibiyim. Şimdi microsoftun sistemi yanlış play anywhere sayesinde xbox oyunlarını pc de oynuyorsam niye alıyım ki;)
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    ps4 pro cihazıma ssd taktım ve fark muazzam, hiç te öyle söylediğiniz gibi değil durum. Fast travel ve loading süreleri inanılmaz kısaldı.

  • cemoli78 C kullanıcısına yanıt
    hocam tabii ki fark olur. fakat ben özellikle ilk cihazlar ps4 ve xbx cihazlar için söyledim. Özellikle donanımsal özelliklerin etkisi de var. Ben şahsi olarak denemedim fakat yapsam mı diye düşündüğüm dönemde youtube kıyaslamalarına ve forumlarına bakarak öğrendim açıkçası.
  • Ben one x cihazında hiçbir oyun için bu kadar uzun süre beklediğimi hatırlamıyorum. Birçok kişi aynı konudan dolayı twitter da açıklama yapmış.

  • Xit kullanıcısına yanıt
    Acaba alacağınız cihazın UHD destekli oyun oynamak için en uygun F/P ürünü olmasi yeterli gelirmi size. 500$ a o performansı satin alacağınız, bir gamer PC 3 de 1 fiyata alabileceğiz neticede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    Acaba alacağınız cihazın UHD destekli oyun oynamak için en uygun F/P ürünü olmasi yeterli gelirmi size. 500$ a o performansı satin alacağınız, bir gamer PC 3 de 1 fiyata alabileceğiz neticede.
    katılmıyor değilim. Ama milletimizin hatta %95 herkesin düştüğü bi hata var. Cihazı görüyorsunuz 1 yıl bir parti oyunlar çıkıyor süper tamam. ya arkadaşlar bu cıhaz yıllık cihaz mı? 10 yıl öngörse sony ve microsoft 3. yılında cartayı çekmeye başlıcak. sonra 4K 30 fps ye yine inecek ve ben yine kanser olucam. pro da da one x tede metro exodusu oynadım hatta oynamaya çalıştım. arkadaş ne 30 fps si resmen 20-25 fps de adamı tutturamıyorum.( haa bu arada grafiklerdeki downgrade olayınıda unutmayın. ps3 ten beri bizi kandırıyorlar yine yapıcaklar aman dikkat yemeyin ilk parti oyunları gösterdiklerinde :) pc nin upgrade olması zaten başı çeker.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.