Şimdi Ara

YÖK 2019-nCoV kılavuzu yayımlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YÖK 2019-nCoV kılavuzu yayımlandı



    Yükseköğretim kurulu, coronavirüs salgını tehditi sebebiyle yükseköğretim kurumlarına yönelik kılavuz yayımladı.



    Yayımlanan kılavuzda akademisyenlerin, öğrencilerin ve yükseköğretim personellerinin alması gereken önlemlre yer almakla birlikte üniversite yönetimlerinin çeşitli hijyen kurallarına uyması gerektiği de bildirildi.



     



    İşte kılavuzda yer alan maddeler:



     



    1- Seyahat ve Yurtdışı Toplantılar



    Tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin değişim programı, kongre, toplantı katılımı gibi nedenlerle özellikle yurtdışına yapacakları seyahat planlarını tekrar gözden geçirmeleri, zaruri değilse iptal etmeleri, seyahat zaruri ise;



    1) İlgili ülkeye ait herhangi bir seyahat uyarısı veya yasağı bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri (https://www.seyahatsagligi.gov.tr ),



    2) Seyahatleri süresince kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeleri,



    3) 3) Seyahatleri esnasında veya sonrasında herhangi bir enfeksiyon belirtisi gelişmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları, bu esnada yurtdışında bulunuyorlarsa Büyükelçiliğimize bilgi vermeleri önerilir.



     

    2- Uluslararası Katılımlı Toplantılar




    Ülkemizde yapılacak olan yurtdışı katılımlı toplantılarla ilgili olarak salgının yoğun olduğu ülkelerden yüksek sayıda katılım bekleniyorsa planlanan toplantının ertelenmesi, on-line toplantı olanaklarının değerlendirmeye alınması,



    Devam edecek olan toplantılar için ise;



    1) El hijyeni için gerekli ortamın sağlanması, el dezenfektanlarının erişilebilir alanlara yerleştirilmesi,



    2) COVID-19 bulaşma yolları ve korunma yöntemlerine ilişkin toplantı öncesi ve sonrasında katılımcılara bilgilendirme ve hatırlatma yapılması önerilir.



     



    3- Ayrımcılığa Karşı Alınacak Tedbirler



    Çin, Güney Kore, İran, İtalya gibi COVID-19 bulunan ülkelerden olan ancak buralara yakın zamanda seyahati olmayan, COVID-19 vakası ile karşılaşmayan öğrenci ve akademisyenlerin Türk veya diğer uyruklu öğrencilerden daha fazla hastalığa yakalanma, hastalığı taşıma veya bulaştırma ihtimali bulunmamaktadır. Buna göre;



    Hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması, belli topluluk veya milletten insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi, Çin ve diğer Asya ülkelerinden olan öğrenci ve akademisyenler başta olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ayrımcılık konusu haline gelmemeleri için azami dikkat gösterilmelidir.



    Akademimizin bu konuda hassasiyet göstererek, kişilerin mağdur edilmemesi için gerekli bilgilendirmeleri yapması ve tedbirleri alması elzemdir.



     



    Ayrıca;



    Üniversite yöneticilerimizin, yerleşkelerde temizliğe dikkat etmeleri yanı sıra özellikle amfi, amfi geçişleri, yemekhane gibi toplu bulunulan yerler başta olmak üzere yerleşkelerin görünür mekanlarına kişisel hijyen kurallarına yönelik afişlerin asılmasını ve bilgilendirme broşürlerinin üniversite bileşenleriyle paylaşılmasını sağlamaları önerilir.



    Hastalık hakkında güncel bilgileri ve Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesini takip ediniz.



    Ayrıca Bkz.Coronavirüs nedir ?








  • Yani biz önlem alsak ne olacak, daha bugün birisi afedersiniz kı*ını sildi elini bile yıkamadan çıktı gitti, sonra elini cebine atıp bozuk paraları verecek kafeye kafe o pis paraları sana para üstü olarak verecek, o yüzden bu konuda hassasiyetiniz var ise mümkünse çok dışarılarda dolanmayın parayla haşır neşir olmayın.
  • Yani biz önlem alsak ne olacak, daha bugün birisi afedersiniz kı*ını sildi elini bile yıkamadan çıktı gitti, sonra elini cebine atıp bozuk paraları verecek kafeye kafe o pis paraları sana para üstü olarak verecek, o yüzden bu konuda hassasiyetiniz var ise mümkünse çok dışarılarda dolanmayın parayla haşır neşir olmayın.

  • İstediğiniz kadar önlem alın, o virüs herkese yayılacak sonunda. Domuz gribi döneminde de kıyamet koparılmıştı şimdi sıradan vaka haline geldi. Medyanın abartması işte.

  • Devlet büyüklerin ve bu tür kurumların başındakilerin yaptıkları uyarıları kendilerinin tutmadığı görülürken nasıl olacak bu iş. Mesela Cumhurbaşkanı. Diyor ki yaşlı insanlar evden çıkmasın kalabalık yerlerde bulunmasın yurt dışına çıkılmasın filan fistan. Kendisinin de öncelikli olarak ülkemiz için en değerli bir başkan olduğu düşünüldüğünde yaşı da göz önünde bulundurularak bu kadar kalabalık ortamlarda güvensiz bir şekilde dolaşması büyük bir risktir. El sıkışmamasına rağmen ülke ülke dolaşıyor hem de yakın planda binlerce insanla konuşuyor. Ayrıca hiç dinlenmiyor tatil yapmıyor. Sürekli kötü haberlerin alındığı dönemde stresli olduğunu da düşünüyorum ki bu bağışıklığı düşürür. Havaların da riskli olduğu bu dönemde sürekli dışarıda bu da virüs riskini arttırıyor, normal gribe yakalanması bile yüksek ihtimaller arasına giriyor. Sürekli grup konuşmaları yaparak binlerce insanın arasında aynı havayı soluyor. Bence sağlık riskini büyütmekle kalmıyor ülkenin yaşanacak bir sağlık sorununda yaşayacağı paniği ve çöküşü de öngöremiyor mu? Şahsen kendisine uzun ömür ve sağlık dilerim ama halkının sağlığını düşünüyor ise önce kendisini düşünmesi gerektiği de ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 12 Mart 2020; 16:2:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.