Şimdi Ara

Taşınabilir kaset çalarlar geri mi dönüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Gelişen teknoloji bir dönem hayatımızın vazgeçilmezi olan unsurları birer birer tarihe gömmüş durumda. Bununla birlikte yeni bir retro akım sayesinde geçmiş dönemlerin teknolojik araçları canlanmaya başladı. Retro konsollar ve plak çalarlardan sonra taşınabilir kaset çalar ya da Walkman konsepti de kendisine alan aramaya başladı.



    Mystik özellikleri ve fiyatı



    Bugün artık kaset diye bir olgu kalmamış durumda. İnsanlar telefonlarından veya bilgisayarlarından dijital müzik ya da çevrim içi müzik dinliyor. Daha çok araç içi kullanıma yönelik CD teknolojisi hayatını devam ettirmeyi başarıyor.



    Ayrıca Bkz.Honor 10X modeli 6nm Kirin 820 yonga seti ile gelebilir



    Geçen yıl Nimm adında bir taşınabilir kaset çalar Kickstarter platformu üzerinde hayata geçme imkanı bulmuştu. Bu yıl da Mystik adında yeni bir kasetçalar projesi Kickstarter üzerinde destek arıyor.



    Mystik aslında yeni nesil müzik çalar konseptini kasetçalar konsepti ile birleştirmiş. Eski Thomson/RCA ses mühendislerinden oluşan bir ekip kaset çalar için yeni bir elektronik devre kartı tasarlamış.



    Standart kasetler ile çalışan Mystik şarj edilebilir bataryaya sahip. 3.5mm kulaklık ile müzik dinleyebileceğiniz gibi Bluetooth 5.0 üzerinden kablosuz yayın da yapabiliyorsunuz. 100Hz-10kHz frekansları arasında stereo müzik çalabilen ürün beraberinde boş bir Fox C-60 kaseti de getiriyor.



    Mikrofon ile kayıt da yapabildiğiniz Mystik; 99 Avro fiyat etiketine sahip ancak Kickstarter üzerinde 71 Avro bağış yeterli oluyor. Proje başarıya ulaşırsa Eylül ayında kasetçalar hacimli üretime başlayarak.



     



     








  • Burda o dönemleri görmemiş hiç bir şeyi sevemesini bilmeyen herşeyi sentetik olan insanlar gelmiş insanların geçmişi ve anıları ile dalga geçiyor 20 yıl sonra sizin de sevdiğiniz birşey yok olurda anılarınızı tazelemek için o nesneleri özlemle ararsanız ozaman sorarım size.Burdaki herkez kasetlerin verimliliği ses kalitesi hakkında en az sizin kadar fikir sahibi.
    Bence çok gereksiz. 45 yaşındayım. Kaset devrinde büyüdüm. Kasetin o kadar çok eksisi vardı ki anlatamam. Sarma sorunu, istediğin şarkıya hemen atlayamama, aynı şarkıyı dinlemek için sarıp durma, manyetik alan görünce şarkıların silinmesi, kaset sarması-sıkışması, motorun çok pil tüketmesi, motorun bozulması, motor lastiğinin kopması, kasetlerin taşınabilirliğinin çok kötü olması, kalitesiz ses. Saymakla bitmez.
    Ben bile geri dönsün istemem. Ne kadar anısı ve nostaljisi bile olsa..
    Eskilerden diriltilmesi gereken bence en lazımlı ürün 90 larda hepimizin almak için deli olduğumuz sony walkman lerin içinden çıkan kulaklıklar. O kulaklıklardan yeniden çıkarsalar mutlaka alırım piyasadan kalkmadan önce aldığım son sony kulaklığımın ses kalitesini bu telefon kulaklıklarından alamıyorum. Telefonların ses çıkışı walkman lerden çok daha iyi ama kulaklıklar o seviyede değil
  • o dönemleri görmemiş tipler moda diye taşırsa şaşırmam yani !

  • Son dönem eskinin abidik gubidik şeylerini canlandırma akımı işte. Tape'in hiçbir iyi anılacak tarafı yok: rastgele erişim yok, ses kalitesi iyi değil, bozuldu etti derdiydi vs aman uzak dursun. Son dönemde plak yeniden canlandı ama plak başka bu başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 11 Mart 2020; 18:3:28 >
  • aynen yegen, moda bu dersen kapışırlar

  • 'Anonslu kaset doldurulur"

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekstra olarak birşey katacak mı? ses kalitesi olarak vs

  • eski meslek olduğundan binlerce kaset var hala yırtık valla ????????

  • eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı

  • "Çantanızda yeniden onlarca kaset taşımaya hazır olun."
    Yani editör, adamı güldürüyorsun. Bu kadar gıcık ve hantal bir teknolojiyi hayatıma tekrar kimse sokamaz.

  • Ekrem ve soru şeklindeki başlıkları da olmasa şu hayat hiç çekilmez.
    -Taşınabilir kaset çalarlar geri mi dönüyor?
    -Bilmem, dönüyor mu ?

  • Burda o dönemleri görmemiş hiç bir şeyi sevemesini bilmeyen herşeyi sentetik olan insanlar gelmiş insanların geçmişi ve anıları ile dalga geçiyor 20 yıl sonra sizin de sevdiğiniz birşey yok olurda anılarınızı tazelemek için o nesneleri özlemle ararsanız ozaman sorarım size.Burdaki herkez kasetlerin verimliliği ses kalitesi hakkında en az sizin kadar fikir sahibi.

  • Guardian of Galaxy filminden sonra ben de heves etmiştim. Güzel ama bana göre pahalı bir heves. Özellikle Dua Lipa'nın çıkaracağı Future Nostalgia ile bu akım daha da artabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yenilenmiş 3310 tutmadığı gibi bunun da tutmayacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 11 Mart 2020; 23:27:42 >
  • kaset mi kaldı , bunu aldık diyelim kaset bulcanda dinlicen bilmemne

  • İkinci cihaz taşımaya üşeniyorum, kaset mi taşıyacağım?

  • Delikli Nane kullanıcısına yanıt
    Eski model çipsiz laser yazıcı almaya kalkta bak bakalım bit pazarına nur yağmışmı yağmamışmı :)

  • Hey gidi günler liseye giderken Sony marka radyolu kaset çalarım vardı, dershaneye giderken takıp müzik dinliyordum.. Sonra Sega mega drive2 gördüm yeni çıkmış.. Kaset çaları 11 tl ye sattım, Sega mega drive2 aldım üstüne para da kalmıştı.. :) Çok yaşlanmışız be..

  • eski_nesil kullanıcısına yanıt
    3310 u yenilemediler uyduruktan yeni bir telefon yapıp 3310 isminden faydalanmaya kalktılar bi tonda para isteyip tabii tutmadı. Aslını bozmadan fiyatını abartmadan bi yenileme olsa tutardı

  • Eskilerden diriltilmesi gereken bence en lazımlı ürün 90 larda hepimizin almak için deli olduğumuz sony walkman lerin içinden çıkan kulaklıklar. O kulaklıklardan yeniden çıkarsalar mutlaka alırım piyasadan kalkmadan önce aldığım son sony kulaklığımın ses kalitesini bu telefon kulaklıklarından alamıyorum. Telefonların ses çıkışı walkman lerden çok daha iyi ama kulaklıklar o seviyede değil

  • * Teknolojinin her yıl otomatik olarak daha iyi hale gelmesi gerekirken tersine gitmesi olduğu...Teknoloji her geçen yıl geriliyor. "ElonMusk"





    Sürekli bir tekrar,teknoloji bilim yeni şeyler üretmekte kronik bir hantallik söz konusu!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 12 Mart 2020; 10:42:42 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.