Şimdi Ara

Apple’ın WiFi davasındaki 838 milyon dolar tazminat cezası kesinleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple ve Broadcom firmalarına patent ihlali yaptıkları gerekçesiyle Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (CalTech) tarafından açılan tazminat davası kesinleşti. Dava bir süredir temyiz aşamasında bulunuyordu.



    Temyiz de bitti



    Caltech; 4 farklı WiFi teknolojisinin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle 2016 yılında Apple ve Broadcom aleyhine dava açmıştı. Dosya kapsamında AirPort yönlendirici de dahil olmak üzere tüm Apple cihazları yer alıyor. Sadece iPod mevcut değil.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs nedeniyle SXSW 2020 müzik fuarı da iptal edildi



    Enstitü bahse konu cihazların elde ettikleri gelirler üzerinden 1.1 milyar dolar tazminat talep etmişti. Kaliforniya’da görülen dava geçtiğimiz yaz sonuçlandı ve talep kabul edildi. Sonrasında davalı taraf kararı temyize götürmüştü. Apple yongalar Broadcom’a ait olduğu için cezanın büyüğünün ona ait olması gerektiğini iddia ediyordu.



    Temyizde de dava onanınca ceza kesinleşmiş oldu. Dava kapsamında Apple 600 milyon cihaz için toplam 838 milyon dolar ceza ödeyecek. Broadcom ise yonga satışları üzerinden 270 milyon dolar ceza ile kurtuldu.








  • Sattığı telefon başına 1.39 dolar ceza kesmişler apple a, gerçekten hiç caydırıcı olmamış, adeta ödül olmuş, apple iyilik yapıp ödemesin benim telefonun cezasını, ben öderim, bendeki iphone için 10 lira atayımda çenesini kapasın hem apple hem kaliforniya enstitüsü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknolojiyi apple e satsaydı ! alet başına 0,10 sent gibi bir ödeme alırdı !

    aslında iş iyice satış başına kazanım kaybı hesabına göre ceza vermesi oldukça mantıklı ! bu ileride bir çok davaya emsal olacaktır !

  • bu ceza apple a ticari açıdan daha çok teşvik edici bir ödül gibi olmuş !!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.