Şimdi Ara

SK Hynix sensör pazarında önemli bir oyuncu konumuna geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün taşınabilir cihazlardaki kamera sensörleri dendiği zaman akla ilk olarak Sony, sonrasında ise Samsung geliyor. Toshiba ve OmniVision ise fiyat-performansa oynayan akıllı telefonlarda kendisine yer bulmaya çalışıyor. Şimdi SK Hynix de rekabete katıldı.



    Yeni oyuncu



    Bir süredir görüntüleme sensörleri üzerinde çalışmalar yapan SK Hynix düşük hacimde de olsa bazı üreticilere üretim yapmaktaydı. Bu yıl CMOS sensör bölümünü Black Pearl olarak yeniden yapılandıran firma tasarımlarını da arttırıyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs nedeniyle SXSW 2020 müzik fuarı da iptal edildi



    SK Hynix hali hazırda 4 farklı sensör tasarımı hazırladı. 16MP çözünürlüğünde Hi-1634 ve 20MP çözünürlüğünde Hi-2021 sensörleri ultra geniş açılara sahip. 1 mikron metre büyüklüğünde piksellere sahip olan sensörler 4 pikseli birleştirerek daha kaliteli görüntüler elde ediyor.



    8MP çözünürlüğünde Hi-847 ve 13MP çözünürlüğünde Hi-1337 sensörleri ise 3x yakınlaştırmaya odaklanıyor. Bu sensörler üretime başlamış durumda. Yıl sonuna doğru 0.8 mikron metrelik 48MP çözünürlüğünde bir sensör daha piyasaya sürülecek.



    Özellikle akıllı telefonlarda toplam sensör sayısının 4 ortalamasını yakalaması sensör pazarında yeni oyunculara da yer olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda bu ortalama daha da artacak ve pazar payı büyüyüecek.








  • Hic bir firma sony sensorleri kadar kaliteli sensor uretemiyor lancia haric samsung sensorleri kullanilan telefonlarlan sony sensor kullanan telefonlardaki resim kalitesi kendini belli ediyor sony sensorler cok kaliteli resimler cekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.