Şimdi Ara

Avrupa’nın şimdilik en büyük güneş tarlası, NASA uyduları tarafından görüntülendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İspanyol elektrik şirketi Iberdola, 2019 yılının sonlarına doğru Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi tarlasının inşasını tamamlamıştı. İspanya'da bulunan Núñez de Balboa isimli ve 1.4 milyondan fazla panele ev sahipliği yapan enerji santrali, önümüzdeki dönemde enerji üretmeye başlayacak. 500 megawatt kapasiteli santralin her yıl 250 bin insana enerji sağlaması planlanıyor.





    İnşası bir yıldan kısa sürede tamamlanan santralin ilk paneli 19 Mart 2019’da kurulmuş. NASA’nın Landsat 8 uydusunda bulunan OLI kamerası tarafından çekilen ilk kare bu tarihte yakalanmış. İkinci kare ise projenin tamamlandığı 2 Şubat 2020 tarihine ait. Yaklaşık 10 kilometrekarelik bir alan kaplayan santralde bulunan panellerin 12 bin tondan daha ağır olduğu ifade ediliyor. Santralin yılda 215 bin ton daha az CO2 salınmasını sağlayacağı ise paylaşılan diğer bilgiler içinde yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs senaryolarının yer aldığı ilk ekonomik model, karanlık bir tablo ortaya koydu



    Iberdrola’nın tek projesi Núñez de Balboa olmayacak. Şirket 2022 yılında hizmete sokmayı planladığı iki bin megawatt’lık güneş ve rüzgâr tarlaları bulunuyor. Şirket 2030 yılı itibariyle 10 bin megawatt kapasitede güneş ve rüzgâr enerjisi üretmeyi planlıyor.



    Yüksek çözünürlüklü fotoğraflara galeriden bakabilirsiniz. 





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Avrupa’nın şimdilik en büyük güneş tarlası, NASA uyduları tarafından görüntülendi
    Avrupa’nın şimdilik en büyük güneş tarlası, NASA uyduları tarafından görüntülendi
    Avrupa’nın şimdilik en büyük güneş tarlası, NASA uyduları tarafından görüntülendi
    Avrupa’nın şimdilik en büyük güneş tarlası, NASA uyduları tarafından görüntülendi




    Kaynak:https://earthobservatory.nasa.gov/images/146374/the-largest-solar-power-plant-in-europe-for-now







  • elektrik anlik tuketildigi icin anlik uretmek daha mantikli. ek olarak depolamanin getirdigi yuksek maliyet var. su an kullanilan elektrigin birkac saniye once uretildigini umarim biliyorsunuzdur. devamli talebi olan bir seyi niye depolayalim? direk ihtiyaca gore uretiriz (ki zaten oyle yapiliyor).
    uydu panelden kastiniz gokyuzunde enerji toplayip yeryuzune vermekse bazi projelerin gerceklesmeme sebebinin o projenin anlamsiz olmasindan kaynaklandigini bilmeniz gerekir.
    bunun disinda bir cok uyduda kendi ihtiyaclarini karsilamasi icin gunes paneli mevcut.
  • Bu tip büyük ölçüdeki çalışmaları dünyamızın iyi geleceğine açılan kapılar olarak görmekteyim. Keşke uçuk bir hayalim olan uydu panel projesinin hayata geçirilmesini başarmayı çok isterdim.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    elektrik anlik tuketildigi icin anlik uretmek daha mantikli. ek olarak depolamanin getirdigi yuksek maliyet var. su an kullanilan elektrigin birkac saniye once uretildigini umarim biliyorsunuzdur. devamli talebi olan bir seyi niye depolayalim? direk ihtiyaca gore uretiriz (ki zaten oyle yapiliyor).
    uydu panelden kastiniz gokyuzunde enerji toplayip yeryuzune vermekse bazi projelerin gerceklesmeme sebebinin o projenin anlamsiz olmasindan kaynaklandigini bilmeniz gerekir.
    bunun disinda bir cok uyduda kendi ihtiyaclarini karsilamasi icin gunes paneli mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunes enerji panellerinin de dogaya ciddi zararlari var. Gerek icerdikleri metal bilesimleri gerekse de uretimlerinin konvansiyonel enerji ile calisan fabrikalarda yapiliyor olmasi suan en buyuk 2 sorun. Pil konusuna hic girmiyorum bile.



    Doviz kuru yuzundense ulkemiz icin asiri luks, tamamen cari acik olarak geri donuyor. Bugun icin yerli komurle elektrik uretimi disinda maliyet olarak daha uygun olabilecek baska bir cozum yok maalesef.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Fikrinize saygım var fakat, bu proje sadece bana ait değildir. Uzun yıllardır insanların böyle bir tasarım hayali zaten var. Bu fikri ilk ortaya atan kişi ben değilim.Araştırırsanız yakın tarihlerde bu konuda çalışma yapılmak istendiği konusunda Japonya ve Çin kaynaklı bilgiler olduğunu göreceksiniz. Ben olumlu bir konu açıyorum, herkes olumsuzu destekliyor. Vatandaş bana cephe almaktan sanki zevk alıyor. Şansım varsa bu olumsuz kafa yapısını eze eze bir gün başarılı olacağım ümidi ile çalışmalarımı sürdürmekte kararlıyım. Ben yaşadığım sürece, inandığım fikirlerden beni vazgeçirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Geleceğe olumlu bakmak temel felsefemdir. Saygılarımı sunarım.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Ben haklı olduğunuz o konuların farkındayım. Ben aşırı hayaller peşindeyim. İmkan olsa gelecekte uzayda uydu fabrikalar kurulmasını gerekli görmekteyim. Şu anki teknolojik imkanlar buna izin vermiyor fakat gelecek her şeyi değiştirebilir.

  • Bu sitede bir kaç ay daha son yorumlarımı yapıp, yorum yapmaya artık son vereceğim. Benim varlığımdan rahatsızlık duyanları daha fazla rahatsız etmek istemiyorum. Dileyenler kendi olumsuz ve hayalsiz dünyalarında mutlu olmayı sürdürsünler. Ben sadece boş laf değil, icraatı temel alan bir kişiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 9 Mart 2020; 11:30:35 >
  • Böyle kilometrekarelerce tarim arazisinin, yeşil alanın bbu iş için ayrılmasındansa hükümetler vergi almasa, ucuz kredi ile teşvik etse, yapımı için sertifikalı usta yetiştirip kaliteli işçilik ve hizmetle bu güneş tarlalarını evlerimizin çatısına kursak bütün bir şehir gündüz hem kendi elektriğini üretir hem de fabrikalara bile elektrik sağlayabilir bazı bölgelerde. panel maliyetleri yüksek olduğu için sanırım henüz yapılmıyor bunlar, ilerleyen dönemlerde panel üretiminin ucuzlaması ile bahsettiğim aşamaya geleceğimizi düşünüyorum.

  • Hangi ülke olduğunu da yazsaydınız keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mert2685 M kullanıcısına yanıt
    İspanya yazıyor
  • Jane Rizzoli J kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı ayrıntılı olarak görüntüleyemedim. Öncelikle merakınız için sizi tebrik ederim. Gizliliğimin korunması amacı ile özel mesaj hattını kullanmıyorum. Çalışmalarım hakkındaki ayrıntılı bilgilere sadece bilgisayar üzerinden Youtube Kanalımın "TARTIŞMA" sayfasından ulaşabilirsiniz. Saygılarımı sunarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.