Şimdi Ara

Mobil fotoğrafçılıkta rakip tanımayacak Huawei P40 Pro'nun kamera özellikleri ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tanıtıldığında mobil fotoğrafçılığın en iyi oyuncusu olacağına kesin gözüyle bakılan Hauwei P40 Pro'nun arka kamerasına dair teknik detaylar sızdırıldı.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S20 Ultra ne kadar dayanıklı?



    Huawei P40 Pro kamerası nasıl olacak?



    Toplamda 5 adet arka kamera sensörüne ev sahipliği yapacak olan Huawei P40 Pro'da ana kamera olarak, Leica imzası taşıyan IMX700 görüntü sensörüne yer verilecek. Her biri 1.22 mikron büyüklüğe sahip 52 milyon piksel barındıran RYYB görüntü sensörü, 1/1.28 inç boyutlarında. 16 piksele kadar pixel bining(piksel birleştirme) yapabilen bu sensör, düşük ışık koşullarında 4 pikseli tek bir süper pikselde birleştirerek, ışık hassasiyetini daha iyi ayarlıyor ve 12 MP çözünürlüğünde olabildiğince gürültüsüz fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca RYYB renk filtresi sayesinde de sensörün daha çok ışık emmesi sağlanıyor ve telefonun gece çekim performansı artırılıyor.



    Ana kameraya 40 MP çözünürlüğünde, 1/1.5 boyutunda IMX650 ultra geniş açılı sensör eşlik edecek. RGGB filtresini kullanan bu sensör, hareketli görüntüler için de kameranın genel performansını destekliyor.






    Ana ve geniş açılı kamera sensörlerine ek olarak; 10x hibrit yakınlaştırma yapabilen periskop kamera, 3x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera ve ToF kamera sensörü de kamera paketi içerisinde yerini alacak. Ek olarak çift tonlu LED flaş, renk sıcaklığı sensörü ve mikrofon da kamera modülünün içerisinde konumlanacak.



    Huawei P40 Pro, 26 Mart'ta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek bir lansmanla tanıtılacak.




    Kaynak:







  • Google’ı var mı sadece foto makinesi olarak mı kullanıcaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kameralar da seyyah gibi sürekli yer değiştiriyor Mate serisinde ortada gördüğümüz kamera paketi, P serisinde sol üste taşınıyor. Sevdim bu işi
  • Hey yavrum hey. 2012’de Nokia 808 PureView tanıtıldı. Kim ne derse desin 808 PureView kamera konusunda mobil cihazlar için mihenk taşıdır. Bu teknolojinin öncüsüdür. O zamanlar kameranın ne olduğunu bilmeyenler burada Nokia insanları kandırıyor önemli olan megapiksel değil bla bla diyenler şimdi şimdi anlıyorlar Nokia’nın o zamanlar ne yaptığını. 808 PureView kamera noktasında gelecekten gelmiş bir cihaz gibiydi. Ki rakiplerinin 8 yıl sonra ortaya çıkması bunun ispatıdır.

    Konuya gelirsek RYYB sensörlerin tek artısı ışık alma konusunda daha hassas olmaları ve düşük ışıkta daha iyi performans vermeleri. Fakat eksisi artısından çok daha büyük. Çünkü RYYB sensörler beyaz dengesi konusunda çok sorunludurlar. Gece çekiminde zaten üç aşağı beş yukarı hemen hemen hepsi aynı. Gerçeğe yakın tonlarda çekim çok daha önemlidir. Ne yapayım sapsarı fotoğrafı. Yazılımla dengelemeye çalışsalar da olmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    Apple’ı taklitçiliğiyle bilinen bir firmanın kamera konumunu ortadan köşeye alması sorunun cevabıdır zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • huawei p30 ve p20 serilerinde de kamera ayni yerdeydi zaten.
    forum iyice cahil cühela dolmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video tarafında S20 Ultra, iPhone 11Pro kadar başarılı olabilecek mi göreceğiz ama fotoğraf konusunda bu telefonlara nal toplatacağı kesin.
  • P serisi çöp , en iyisi Mate serisi ki , Google yok içinde , o yüzden bir çok uygulama güncellemesi problem , yine kaldık pixel’e

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Diğer Sensör rggb ondan destek alabilir arka planda gündüz renk düzeltmesi için, almaz ise dediğiniz gibi olabilir, belki de yazılım ile ayarlayabiliyorlardır... Bekleyip göreceğiz....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kamerada Microsoft 950XL kadar basarili bir sey goremedim. Bir de cok eskiden Kullandigim Motorola Zn5. Xenon flash, Kodak kamera. Cekilen 5mp lik fotograflari atar bilgusayara zoomlaya zoomlaya bir hal olurdum. Keske eski bilgisayarimda kalan yerebatan sarnici fotograflarini gorebilseydiniz...

    Istanbul'da iyi fotograf ceken telefonlar icin Yerebatan sarnici ideal bir mekandir, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    P Serisi'nde hep soldaydı zaten.

  • Bu ne ya telefonun arkası örümcek gözü gibi her taraf kamera, adam gibi tek büyük lens koysunlar

  • Tüm arka kapağı kamerayla doldurun da siz de kurtulun biz de kurtulalım.

  • aytek66 kullanıcısına yanıt
    yavaş yavaş oraya doğru gidiyoruz.
  • Mate 40 serisi o zaman uçar herhalde
  • Yeni DXOmark kralı olur

  • En merak ettiğim 5 G internet hızı olacakmı? 2. De Google kullanabilecekyiz kullanabilirsin daha çok satılacağı kesin??

  • Google olmayacak bunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamerayı ön plana çıkartıp ciddi fiyat talep ediyorlar fakat Xenon flaş yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.