Şimdi Ara

Biyolojik ve yapay nöronların birbirleriyle iletişim kurması sağlandı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Southampton Üniversitesi, Padova Üniversitesi ve Zürih Üniversitesi'nden uluslararası bir bilim ekibi, dünyanın farklı yerlerindeki biyolojik ve yapay nöronların internet üzerinden yapay sinapslar ile birbirleriyle iletişim kurdukları hibrit bir sinir ağı oluşturdular. 



    Ayrıca Bkz.PUBG Mobile'da hileci oyuncuya 10 yıllık ban verildi



    Çalışma sırasında, İtalya'daki Padova Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılar, laboratuvarlarında sıçan nöronlarını yetiştirirken, Zürih Üniversitesi ve ETH Zürih'ten araştırmacılar, silikon mikroçipler üzerinde yapay nöronlar yarattılar. Sanal laboratuvar, Southampton Üniversitesi'nde geliştirilen nanoelektronik sinapsları kontrol eden memristor olarak bilinen ayrıntılı bir kurulumla bir araya getirildi.



    Southampton merkezli araştırmacılar, İtalya'daki biyolojik nöronlardan internet üzerinden gönderilen spiking(doğal sinir ağlarını taklit eden yapay sinir ağları) olaylarını yakaladı ve daha sonra onları memristif sinapslara dağıttı. Daha sonra yanıtlar, Zürih'teki yapay nöronlara da ani artış şeklinde gönderildi. Süreç aynı şekilde Zürih'ten Padova'ya olacak şekilde ters yönde de çalışabiliyor. Böylece yapay ve biyolojik nöronlar çift yönlü ve gerçek zamanlı iletişim kurabildiler.



    Üç farklı teknoloji ilk kez birlikte kullanıldı



    Araştırmacılar, yaklaşımlarının bir dizi bilimsel disiplinden ilgiyi ateşleyeceğini ve sinirsel arayüzler araştırması alanındaki yenilik ve bilimsel ilerlemenin hızını arttıracağını öngörüyorlar. Özellikle, farklı teknolojileri dünya genelinde sorunsuz bir şekilde bağlama yeteneği, bu teknolojilerin eşleştirilmesinde doğru bir adımdır ve işbirliği için önemli bir engeli ortadan kaldırır.



    Bu çalışma gelişmekte olan üç teknolojinin ilk kez birlikte nasıl çalışabileceğini göstermiştir: beyin-bilgisayar arayüzleri, yapay sinir ağları ve gelişmiş bellek teknolojileri



    Son yıllarda yapılan çalışmalarda zihinlerimiz ve internet arasında bağlantı kuracak nöroelektronik bağlantıların teknolojisini geliştirmek için büyük çabalar sarf edilmiştir. Bu tür sistemler; potansiyel olarak beynimizin, tıpkı kendi bilgimiz, düşüncelerimiz ve hatıralarımız gibi gerçek zamanlı olarak verilerle etkileşime girmesine izin verecektir.








  • Çok şükür ihtiyacı olanlara beyin nakli imkanı doğdu uzak gelecekte. Bizden sonrakiler beyinsizler ile uğraşmak zorunda kalmaz inşallah.

  • İşte şimdi teknoloji ve biyoloji iyice birleşecek..

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    son makaleniz bilim ve felsefe dunyasinda cigir acti feyzuli bey. bu konuda dusuncelerinizi alabilir miyim?

  • Altered Carbon diyorsunuz, Terminatör diyorsunuz.

    Hadi bakalım...

  • Yazmayı unutmuşum, artık karışık yüklenebilecek demek aynı zamanda.

  • ya ekran neden var beynin görme merkezine bağlantı yapıp gerçek dünyayı izler gibi internette neden dolanamıyouz

  • başka ne denir bilemiyorum... bkz: helal hoşaf, deve sidiği, namaz kıldıran seccade
    Biyolojik ve yapay nöronların birbirleriyle iletişim kurması sağlandı!
  • Acaba bilinç, nöronlarımızdan mı oluşan bir bütün?

  • Biyolojik ve yapay nöronların birbirleriyle iletişim kurması sağlandı!

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Allah diyen nöron.

  • Matrix mi desem, terminatör mü desem. Daha çok Matrix sanırım :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.