Şimdi Ara

Havalimanlarında otonom tekerlekli sandalye devri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Özellikle hava limanlarında yaşlı veya yürüyemeyecek durumda rahatsız olan yolcuların tekerlekli sandalye oldukça işine yarıyor. British Airways tekerlekli sandalye hizmetini otonom teknolojilere bırakma niyetinde.



    Her şey otonom



    John F Kennedy hava limanında başlayan pilot program kapsamında yolculara tekerlekli sandalye hizmetini otonom teknolojiler tarafından sunulacak. Böylece iş gücünden tasarruf edilerek ihtiyaç olan diğer alanlara aktarılabilecek.



    Ayrıca Bkz.İki aşamalı doğrulama uygulamaları risk altında



    BA otonom tekerlekli sandalyeleri Whill firmasından tedarik ediyor. Whill firması ilk kez CES 2018 fuarında otonom tekerlekli sandalyelerini sergilemiş ve beğeni toplamıştı. Sandalyeler elektrikli ve engellerden kaçınma yeteneğine sahip.



    Yolcu önündeki dokunmatik ekrandan gitmesi gereken yeri seçiyor ve sandalye o noktaya doğru gidiyor. Müşterinin işi bittikten sonra ise sandalye tekrar şarj istasyonuna geri dönüyor. Sandalyeler çok hızlı değil ve saatte 7Km hızla gidiyor.



    British Airways yolcu tecrübesini arttırmak için önümüzdeki 5 yıl için 6.5 milyar pound civarında bir bütçe ayırmıştı. JFK hava limanından sonra otonom sandalyeler Heathrow hava limanında testlere başlayacak. Sandalyelerin 4000$ civarında olduğu ifade ediliyor.








  • Çok güzel bir hizmet. Sadece üzerinde acil sağlık hizmetlerini çağıracak yada onlara gidecek az çok üzerinde giden kişinin de kontrol edeceği bir sistem olmalı bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.