Şimdi Ara

Microsoft’un akıllı asistanı Cortana, yakında ana ekran uygulamasından kaldırılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft tarafından açıklanan planlara göre bu bahar mevsiminde Cortana’ya köklü değişiklikler getirilecek. Cortana, müşterilere dönük özelliklerinin bir kısmını kaybedecek. Bu özellikler arasında akıllı ev cihazlarını kontrol etmek ve müzik çalmak gibi fonksiyonlar yer alacak. Bunlar dışında, Microsoft Launcher’dan kısayollar ve Cortana’nın kendisi tamamen kaldırılacak.



    Nisan ayının sonunda Cortana’nın Microsoft Launcher içindeki fonksiyonlarını kapatacağını açıklayan Microsoft, Cortana’nın geleceğini Windows 10 içerisinde görüyor. Burada ücretsiz güncellemeler almaya devam edecek asistan, verimlilik üzerine yoğunlaşacak.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon pazarının yüzde 10.6 daralması bekleniyor



    Cortana asistanı için özel bir kullanıcı kitlesi oluşturmaya çalışan Microsoft, bu amaca yönelik olarak kullanıcılardan asistanı parça parça uzaklaştırıyor. Yakın zamanda Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık’da Cortana’yı Microsoft Launcher’dan kaldıran firma, bu yolda devam edecek.










  • Microsoft’un ne yapmak istediğini eminimki şirket çalışanları bile tam manada
    kavraya bilmiş değillerdir

  • Spyware.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • microsoftun once kafasini kurumsal sirket dunyasindan cikarip insanlarin gercekde ne istediklerini anlamasi gerek. 90larda yazilimlarin buyuk oranda sirketler tarafindan satin alindigi devirde bu strajiler planlamalar ise yariyordu ama ozellikle akilli telefon piyasasinda ortalama kullaniciya hitap eden alanalrda kurumsal oyunlar, santaj yontemleri ise yaramaz, kullanici kolayca alternatif cozumlere kacar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.