Şimdi Ara

Koronavirüs nedeniyle akıllı telefon pazarının yüzde 10.6 daralması bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD merkezli market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Koronavirüs salgınının akıllı telefon pazarı üzerindeki olumsuz etkilerine dair yeni bir rapor yayınladı.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs salgını bir etkinliği daha vurdu: Facebook F8 konferansı iptal edildi



    Satışların 2020'nin sonlarında toparlanması bekleniyor



    IDC'nin paylaştığı verilere göre, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleşecek akıllı telefon sevkiyatlarında yüzde 10.6'lık bir düşüş yaşanacak. Daha uzun bir vadede ise, Koronavirüs salgınının yıl genelindeki küresel gönderilerde yüzde 2.3'lük bir düşüşe neden olması bekleniyor. Koronavirüs salgını patlak vermeden önce akıllı telefon pazarının büyümesi bekleniyordu ancak şirket yeni bir değerlendirme yapıldığını belirtiyor.





    Şu anda akıllı telefon üreticileri için temel sorunlar, Çin'deki fabrikaların Koronavirüs salgını nedeniyle geçici bir süre kapatılması ve lojistik kesintiler. Yılın ilk yarısında taleplerdeki düşüşün kendini göstereceği, ancak faaliyetlerin normale dönmesinin ise 2020 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. 2021 yılında ise 5G telefonlara olan rağbetin artacağı tahmini ile akıllı telefon pazarının yıllık bazda yüzde 6 büyüyeceği ön görülüyor.








  • Bence bu sadece akıllı telefonlar değil bir çok teknolojik ürünün hem üretimi azalacak hem de fiyatı artacak. Çin yüksek iş gücü ve düşük ücret ile gelişmiş ülkelerin ihtiyacını karşılarken virüs nedeni ile üretimi yetiştiremeyecektir. Daha zengin ve varlıklı ülkelerin vatandaşlarının aldığı maaş çok yüksek ve mesaileri kısa. Yani bir Iphone Çin'de değil de Amerika'da üretilse 5 ila 10 katına mal olur. Yanisi önümüzdeki günlerde bir çok teknolojik ve ticari ürün 5 ile 10 katına satılacak hatta satılmak için bulunamayacak.

  • Bugun 2.el iPhone x icin ilan verdim, 1 kisi takas icin msj atti 1de cocuk aradi. Eskiden sacma sapan tekliflerde olsa aralarinda, gunde 5-10 mesaj gelirdi. Birakin almayi, ilana bakan bile yok denecek kadar az. Kendim bile gunde 2-3 defa ilanlari yoklardim. Millet psikolojik olarak etkilendi baya bu virusten.

  • Çin hacimli üretim noktasında hemen hemen tüm teknoleji markalarının üretim üssü bir ülkedir Çin’deki sorun pazarın daralması kısa vadede haberde geçen oranda olabilir uzun vadede bu oranın çok üstüne çıkar

  • Mi 5 telefonuma sıkı sıkıya sarıldım, en az bir 4 yıl telefon krizi etkilemez beni.

  • İyi, biraz akıllanırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.