Şimdi Ara

Firefox 75’te öneri çubuğunda https ve www gizlenecek: değişimi geri döndürme yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tarayıcı piyasasında pastadan oldukça küçük bir dilim alabilse de Web’in geleceği için önemli bir görevi üstlenen Firefox halen bir çoğu için vazgeçilmez konumda. Önümüzdeki sürümlerde adres kısmında bir değişiklik bizi bekliyor.



     



    Hali hazırda tarayıcının adres çubuğuna herhangi bir kelime yazmaya başladığınızda eklediğiniz yer imleri, sık ziyaret ettiğiniz siteler ve tavsiye edilenlerden oluşan bir menü açılıyor. Mevcut stabil sürüm 73.0.1’de burada yer alan adreslerin başında https ve www eki yer alıyor.





    Google Chrome'da bir süredir kullanılıyordu



    Buna karşın şu anda Nightly aşamasındaki 75. sürümden itibaren öneriler kısmında yer alan adreslerin başından www veya https kısmının yer almadığını görüyoruz. Bu durum Chrome’da bir süredir geçerli.





    Tarayıcının arayüzünü daha sade ve anlaşılır hale getirmek için gidilen değişiklik bazı kullanıcılar tarafından Google’ın popüler tarayıcısının taklit edilmesi gerekçesiyle eleştirilse de daha iyi çalışan bir tasarımın tercih edilmesi kullanıcılara fayda sağlayacağı düşünüldüğünde makul bir sebebe dayanıyor.



    Diğer taraftan açık kaynak kodlu bir tarayıcı kullanmanın avantajı bu konuda yine anlaşılıyor. Zira yeni gelişmeyi beğenmeyen kullanıcılar aşağıda paylaşacağımız adımları takip ettiklerinde tarayıcılarını eskisi gibi kullanmaya devam edebilecekler.



    Ayrıca Bkz.Dell 2K çözünürlüklü P2421DC monitörünü duyurdu



    Tabi Mozilla zaman içerisinde bu seçeneği kaldırabilir. Bunu daha önce siteye has tarayıcı kimliği atayabilmeyi sağlayan özelliğin about:config menüsünden kaldırılmasında görmüştük.




    1. Adres çubuğuna about:config yazıp enterlayın

    2. Uyarıyı kabul edin

    3. browser.urlbar.trimURLs ifadesini buradan kopyalayıp açılan sayfadaki arama kısmına yapıştırıp aratın.

    4. Satırın sonundaki değeri False’a çevirin



     



     








  • Firefox dokunmatik ekranlara gore halen optimize edilmemistir. Suan Surface Pro 4 te Firefox haberdeki son final stabil surumuyle kullaniyorum ve bu mesaji atiyorum .

    Diger tarayicilar Chrome dahil Firefox dahil Edge Chromium dahil hepsi coklu dokunmatik hareketleri cok akici algilamakta iken Firefox inatla tamm randimanli ve ideal olarak desteklemiyor. Microsoft o yuzden olsa gerek Chromium tabanli Edge tarayicina gecti ve Mozilla sirketi de Firefox uzerinden raahtsiz olmustu Microsoft un bu karariyla .


    Pinch to zoom / cimtikleme tam bir rezalet Firefox ta. Sanarsiniz ki orta cagdan kalmis bir bilgisayar ;) ! ... Yani o derecede kotu deneyim veriyor.

    Ama dokunmatigi haric olarak kullanmak istenirse de ideal denilebilir... Bircok artilari da vardir lakin Microsoft saglam temelden degisimi ile Chromium Edge ile simdiden Firefox a telase ettirmekte :) ...

    Firefox dedigim gibi coklu dokunmatik hareketlerini akici hale getirirse belki sansi olabilir.

    Aksi halde Vivaldi Internet tarayicisi da saglam dislidir ...




  • 2004 ten Beri Kullanıyorum Ateşli Tilkiyi. Memnunum ve Memnun Kalmaya da Devam Edeceğim..

  • fark etmiyor , daha stabil olsun bazen çok sekmede donuyor (macOS)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.