Şimdi Ara

Core i9-9900KS raflardan kalkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel’in tüm çekirdekleriyle 5 GHz’e çıkabilen işlemcisi Core i9-9900KS son zamanlarda stok sıkıntısıyla gündemde. Yonga sayesinde AMD’ye karşı frekans avantajıyla ön plana çıkan Intel’in kararı bu durumda etkili olmuş olabilir.



    Fiyatı tırmanıyor



    Hali hazırda geçtiğimiz ayın ortalarındaki 570 Euro’luk fiyatından 650 Euro’ya ulaşan yongada stok sıkıntısı yaşandığı rapor ediliyor. Intel’in modeli EOL sürecine almış olabileceği üzerinde durulurken EOL hamlesinin nedeni olarak Core i9-9900KS’nin sınırlı versiyon ürünü olarak tasarlanmış olduğu tahmin ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Her bütçeye uygun B450 anakartlar



    Hatırlayacağınız üzere 8/16 işlemci AMD’nin Ryzen hamlesine karşılık verme amaçlı tasarlanmıştı. Bazı inceleme ekipleri tarafından yılın işlemcileri listesinde parasını en haketmeyen olarak gösterilen yonga yine de oyunlarda en yüksek performansı isteyen kullanıcıların tek seçeneğiydi.




    Kaynak:https://www.guru3d.com/news-story/intel-core-i9-9900ks-seems-to-be-eol.html







  • Hocam 9900ks kullanıcısıyım, profilinizden de 3700x kullanıcısı olduğunuzu görüyorum, bende baya git gel yaşadım ki bu bile amd nin ne kadar yol aldığını ve cpu işinde gerçekten çok başarılı olduğunu gösterir. Çünkü daha önceki yıllarda yaklaşık 20 yıl önceki zamandan bahsediyorum amd nin ısınma sorunları malumdu ve bence o zaman dan bu zamana benim gibi yaşı az orta yaşı bulmuş arkdaşların amd ye az da olsa bir ön yargısı oluşmuştu. Evet az daha pahalı ama 25 yılı geçkin bir süredir çok aktif intel kullancısıyım inanın 1 tek sorun arıza veya her hangi bir sorun yaşamadım. Ama aynı şekilde bir arkadaşım amd den çok çekti tabi şimdiki nesilden bahsetmiyorum. Ben oyun oynayan bir kullanıcıyım zaten pc oyun konusunda ara ara sıkıntı çıkarabiliyor bu yüzden mümkün olduğunca az sorun yaşamak istiyorum. Video, internet gibi işlerde zaten üst düzey iş gören bir işlemci 9900ks. Bu yüzden tercih ettim. Çok şükür sıcaklık veya başka hiç bir sıkıntımda yok o yüzden insanların tamamen tercihidir. Savunduğunuz sebeplerin tamamına katılmakla birlikte işte benim gibi bazı insanlarda fiyat performans işlemcisi almayabiliyor.
  • "yine de en yüksek performansı isteyen kullanıcıların tek seçeneğiydi."
    Rakibine göre sadece tek çekirdek tarafında %10 daha performanslı olan bir işlemci nasıl tek seçenek olabilir?

  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı var anlamada sanırım. En yüksek isteyen için tek seçenek %1 bile performanslı olsa tek seçenek işte en yüksek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Fiyat performans geliyor aklına, fiyatı çıkar salt performans bak , tek çekirdekteki en iyisi demek zaten tek seçenek en iyisini isteyen için demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.T.A.L.K.E.R.

    Sıkıntı var anlamada sanırım. En yüksek isteyen için tek seçenek %1 bile performanslı olsa tek seçenek işte en yüksek için.
    Bence sende var anlamada. Çok çekirdek performansı daha önemli bir faktör. Herkes tek çekirdeği düşünüp en yüksek isteyen profili oluşturmuyor kafasında. Tek çekirdek sadece oyun gibi seçenekler de öne çıkıyor. Onda da %10 gibi bir fark için gidip parasını çöpe atan adam anca kendisini kandırır en yüksek diye.He fark %20+ felan olsa eywallah da %10 gibi bir fark için, en iyisi diye o fark için düşünmez almayı kimse. Ki zaten akıllı kullanıcılar da bunu yapmış KS modeli 4/1 oranında alınmış rakibine göre. Demek ki iddaa edildiği gibi en yüksek performansı isteyenlerin seçimi olamamış gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 28 Şubat 2020; 22:54:16 >




  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki mesaj ile de cevabını almışsındır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    sen alamamışsın cevabını sanırım tek çekirdekte çok performans isteyen biri varsa ve bunları ona satmak istiyorlarsa i9 9900ks değil i3 9100ks yapıp satmaları lazım sonuçta tek çekirdekte çok performans istiyorsam çok çekirdekli bir işlemciye yönelmem
  • AMD Ryzen Threadripper 3990X Socket 33 bin tl olur mu bir işlemci abow

  • jem991 kullanıcısına yanıt
    Sende de sıkıntı var. Oyunlarda en yüksek performans kastımız haberi oku. Tek çekirdek ya da çok çekirdek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Hocam 9900ks kullanıcısıyım, profilinizden de 3700x kullanıcısı olduğunuzu görüyorum, bende baya git gel yaşadım ki bu bile amd nin ne kadar yol aldığını ve cpu işinde gerçekten çok başarılı olduğunu gösterir. Çünkü daha önceki yıllarda yaklaşık 20 yıl önceki zamandan bahsediyorum amd nin ısınma sorunları malumdu ve bence o zaman dan bu zamana benim gibi yaşı az orta yaşı bulmuş arkdaşların amd ye az da olsa bir ön yargısı oluşmuştu. Evet az daha pahalı ama 25 yılı geçkin bir süredir çok aktif intel kullancısıyım inanın 1 tek sorun arıza veya her hangi bir sorun yaşamadım. Ama aynı şekilde bir arkadaşım amd den çok çekti tabi şimdiki nesilden bahsetmiyorum. Ben oyun oynayan bir kullanıcıyım zaten pc oyun konusunda ara ara sıkıntı çıkarabiliyor bu yüzden mümkün olduğunca az sorun yaşamak istiyorum. Video, internet gibi işlerde zaten üst düzey iş gören bir işlemci 9900ks. Bu yüzden tercih ettim. Çok şükür sıcaklık veya başka hiç bir sıkıntımda yok o yüzden insanların tamamen tercihidir. Savunduğunuz sebeplerin tamamına katılmakla birlikte işte benim gibi bazı insanlarda fiyat performans işlemcisi almayabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 29 Şubat 2020; 13:12:13 >




  • faenal F kullanıcısına yanıt
    25 yıldır intel kullanıcısıysanız geçen 25 yıl içinde AMD yalnızca iki kez ısınma sorunu işlemcilere sahip oldu Duron serisi ve FX serisi ile ve performans olarak FX serisi ile intelden geri kaldı. Siz 2004 2007 arası P4 yada Pentium D işlemci kullandıysanız performansı düşük ve ısınma sorunlu işlemciler kullandınız demektir. İntel Core 2 duo ile Athlon 64 serisini yakaladı 2. Nesil Core i serisi ile öne geçti onun haricinde hem performans hem güç tüketimi konusunda genelde geriden geldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.