Şimdi Ara

ASELSAN’ın geliştirdiği TEPES periskop sistemi, tankların üçüncü gözü oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ASELSAN’ın geliştirdiği ve ana muharebe tanklarında görev yapan personele güvenli gözetleme imkânı sağlayan Teleskopik Periskop Sistemi (TEPES), M60T tanklarına entegre edilerek kullanılmaya başladı.



    Yükseltilebilir direk üzerine konumlandırılan stabilize TV/termal kamera sistemine sahip olan TEPES, 1 yıldan kısa bir sürede geliştirildi. Milli ile yerli imkân ve kabiliyetler kullanılarak geliştirilen TEPES, en düşük kapalı boya sahip sistem olma özelliğini de taşıyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs yayılmaya devam ediyor! Virüs, şimdi de sınır komşumuz Gürcistan’da görüldü



    Fırat-M60T modernizasyon projesi kapsamında tank personeline her türlü coğrafi şartlarda hedef tespiti ve gözetleme imkânı kazandıran sistem, söz konusu tankların konuşlandığı sınır bölgelerinde kullanılıyor.



    TEPES’in özellikleri neler?



    Sistem, sahip olduğu hareket tespiti, hedef takibi, sektörel tarama, diğer sistemlerle (Lazer Uyarı Sistemi, Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ve benzeri) entegreli çalışma, hedef koordinatlarının tespiti ve video/görüntü kaydı alma gibi özelliklere sahip. Termal ve TV görüntüsü de alabilen TEPES, 20 kilometre mesafeye kadar lazerle ölçüm yapabiliyor.





    Sahip olduğu yükseltilebilir direkle 2.5 metre uzunluğa ulaşabilen sistem, otomatik hedef takibinin yanında geniş gözetleme imkânı sayesinde kara ve hava hedeflerinin tespitinde de kullanılabiliyor.








  • ancak bu haberlerle kendilerini pofpoflarsınız bi direge kamera tak tankım tepesine koy çokmu zor gördük ne kadar yetrli oldugumuzu 33 canımız gitti bi hava savunma sistemimiz bile yokmuş oraya gidebilecek omuzdan atılan manpes ve namlulular varmış sanki pervaneli uçakla şavasıyorlar neyse ya o kadar çok şey varki yazılacak...
  • dünyanın en güçlü teknolojik silahını da geliştirsen başındakilerde devlet aklı yoksa bir işe yaramıyor.

  • Teknolejik yeterlilik sağlanamadıkdan sonra fazlaca bir anlam ifade etmiyor

  • Rus tankları Berlin'e girene kadar Almanlar Rusya'yı işgal ettiklerine inanıyorlardı. Çünkü Alman gazeteleri öyle yazıyordu.

    Palavralarınız size kalsın, "personele güvenli gözetleme imkânı sağlayanmış" o yüzden askerlerimiz şehit oldu değil mi ?

  • Aselsan bize acil AA Gun lazım. Tamam bunlarda lazım, tanklar modernleşmeli, yerli donanımı artmalı ama onlarca gelişmiş tankın, obüsün askerinde olsa işte aa gun yok ise kafana bombardımanı yiyebiliyorsun. Savunmayı güçlendirelim yeter ki ondan sonra tanksız askerimiz bile gider ele geçirir mevziyi.

  • ancak bu haberlerle kendilerini pofpoflarsınız bi direge kamera tak tankım tepesine koy çokmu zor gördük ne kadar yetrli oldugumuzu 33 canımız gitti bi hava savunma sistemimiz bile yokmuş oraya gidebilecek omuzdan atılan manpes ve namlulular varmış sanki pervaneli uçakla şavasıyorlar neyse ya o kadar çok şey varki yazılacak...

  • İkinci dünya savaşıyla ilgili kaç kitap okudun acaba.? Şehit duyarı kasma yalandan klavye delikanlısı.
  • Yapıyorsunuz, yapıyorsunuz hani? Sonuç ortada. Kandırmayın milleti

  • 1945 yılı ile 2020 yılını aynı kefeye koyarak karşılaştırdığın için seni alkışlıyorum. bu ne zekadır

  • Tarih tekerrürden ibarettir yiğidim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 29 Şubat 2020; 15:27:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.