Şimdi Ara

Yüz tanıma şirketinin 3 milyarı aşkın fotoğrafına izinsiz erişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD’li Clearview AI isimli şirket yüz tanıma teknolojisi üzerine yazılımlar geliştiriyor. Clearview AI, veri sızıntısı yaşadığını ve 3 milyarı aşkın fotoğrafa izinsiz erişildiğini açıkladı.



    Clearview AI, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki kullanıcıların yüzünü depoluyor ve bu yüzleri yüz tanıma teknolojisi yeteneğini geliştirmek için kullanıyor. Firma yaptığı açıklamada Facebook, Instagram, Twitter, YouTube gibi sosyal medya platformlarından topladıkları 3 milyardan fazla fotoğrafa izinsiz erişildiğini duyurdu.



    Clearview AI avukatı Tor Ekeland’ın sözlerine göre yetkisiz birisi, müşterilere sunulan listeye erişti. Yetkisiz erişim kısa süre sonra fark edildi ve erişimi engellendi. Ekeland, "Ne yazık ki veri ihlalleri hayatın bir parçası. Sunucularımıza asla erişilmedi. Şirketin güvenlik prosedürlerini güçlendirmeye devam ediyoruz. Söz konusu güvenlik açığı da engellenmiş durumda.'' ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Yerli otomobilin fabrika kuruluş lansmanı için tarih belli oldu



    Platforma izinsiz giriş yapan hackerların 3 milyarı aşkın fotoğrafı ne şekilde kullanacağı henüz bilinmiyor. Deepfake teknolojisinin günümüzde ulaştığı noktayı düşününce endişelenmemek elde değil.



    Clearview AI, kurulduğu günden beri ABD halkı tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Firma sosyal medyada yayınlanan “herkese açık fotoğrafları” başta FBI olmak üzere ABD’li kolluk kuvvetleri ve özel müşterilere satıyor. Facebook, Clearview AI’ın veri toplamasını engellemek için çalışmalar başlattığını duyurmuş ve Facebook platformlarından toplanan verilerin silinmesini talep etmişti. Clearview AI’ın CEO’su ise veri toplama şekillerinin anayasaya aykırı olmadığını söylüyor.








  • %100 güvenli teknoloji diye birşey yok. Her geçen gün bunu ispatlar nitelikte olaylar yaşanıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başlıkta yüklem yok.

  • bu adamlar 3 milyar resmi milletten izin alarak alıyor ya sanki izinsiz erişilmiş... bah bah bah

  • Ne para eder ha

  • birileri sizin fotonuzla
    online canlı montajlama ile
    sizin adınıza
    bir online bankacılık işlemi yapabilir.
    vs. vs. vs.

  • Ne zannediyorsunuz ya? İnsanlar 3 yıldır bas bas bağırıyor parmak izi okuyucuları ve yüz tanımalar firmalar tarafından kaydediliyor diye. Resmen fişleniyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Person of Interest.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.