Şimdi Ara

Disney’in 15 yıllık patronu Bob Iger koltuğunu bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sinema ve film dünyasının hakim ismi Disney’in 15 yıllık patronu Bob Iger görevini bırakıyor. Iger döneminde Disney ismi önemli bir değişim geçirmiş ve dev satın almalara imza atmıştı.



    Bob Iger kimdir?



    ABC kanalının Disney tarafından satın alınması ile geçiş yapan Bob Iger önce operasyonlardan sorumlu şef olmuş, 2005 yılında da Michael Eisner’in yerine CEO görevine getirilmişti. İlk icraatı ise 2006 yılında Steve Jobs’un elinden Pixar stüdyosunu 7.6 milyar dolara satın almak oldu.



    Ayrıca Bkz.Galaxy S20 serisi ilk USB PD 3.0 standardına sahip telefonlar oldu



    Pixar’ı animasyon sektöründe çok iyi bir yere getiren Bob Iger’in LucasArts ve Marvel hamlesi de holdinge büyük katkı sağladı. Disney geçen yıl tarihi bir sinema hasılatına imza atmıştı. Sadece Avengers: Endgame 2.8 milyar dolar toplamayı başardı.



    Bob Iger bunun dışında Disney içeriklerini doğrudan tüketiciye ulaştırmak konusunda da önemli yenilikler yaptı. ESPN+ ve Hulu içerik servislerinin ardından Disney+ servisi ile Iger önemli bir kazanım sağladı.



    Bob Iger’in yerine Disney Parks genel müdürü Bob Chapek getirildi. Bob Iger ise 2021 sonuna kadar yönetim kurulu başkanı olarak hizmet verecek ve Chapek’e yardımcı olacak. Chapek doğrudan Iger’e rapor verecek.



    Bob Chapek de 27 yıllık Disney macerasında önemli icraatlara imza attı. Tema park ve otelleri gneişleten Chapek ayrıca Disney içeriklerinin VHS, DVD ve son olarak Blu-ray üzerinde sunulması stratejisinin de sahibiydi.








  • umarım bununla birlikte disney'deki sjw dalgası da son bulur da güzel ve ciddi filmler - diziler izleriz.

  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    O biraz zor. Piramidin en üst seviyesindekiler cinsiyetsiz bir toplum istiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin adın ne ?

    Bob.

    Disney ceo su sensin.

    Sadece boblar ceo olabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.