Şimdi Ara

Elektrikli scooter kiralama servisi Martı, kazaya karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde elektrikli araba ve elektrikli bisikletlerin ardından elektrikli scooter konsepti de yaygınlaşmaya başladı. Özellikle şehir içinde kısa mesafe yolculukları, elektrikli scooter için ideal. Pek çok araç kiralama şirketi portföyüne elektrikli scooter modelleri de dahil ediyor.



    Martı nedir?



    Ülkemizde de Martı adında bir elektrikli scooter kiralama servisi bulunuyor. Pek çok ilde hizmet veren Martı, uygulama üzerinden scooter’ın bulunduğu noktaya giderek adında kiralama yapmanızı sağlıyor. İşiniz bittiğinde ise en uygun yere park ediyorsunuz. Başlangıç ve dakika başı ödeme alan Martı, böylece kısa mesafelerde çok daha uygun fiyatlara yolculuk etmenizi sağlıyor. Ayrıca İstanbul trafiğine de girmemiş oluyorsunuz.



    Ayrıca Bkz.5G cihazları için Western Digital UFS 3.1 belleklerini duyurdu



    Dün akşam saatlerinde Beşiktaş’ta bir Martı sürücüsüne araba çarptığı bilgisi geldi. 17 yaşındaki sürücü gece 00.00 sularında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken arabanın altında kaldı ve yaklaşık 30 metre sürüklendi. Sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.



    Elbette tüm hayatı Martı hizmetine bulmak doğru değil zira sürücünün ve arabanın hatalarını da hesaba katmak gerekir. Bununla birlikte elektrikli scooter sürücülerinin çok hızlı ilerlediği, kask takmadığı ve engelliler için tehlike oluşturduğu zaman zaman dile getiriliyor.





    Kaynak:https://t24.com.tr/haber/besiktas-ta-elektrikli-scooter-a-araba-carpti-17-yasindaki-genc-hayatini-kaybetti,863190



  • Burada martının kazayla uzaktan yakından bir alakası ve suçu yok aslında neden her yerde haberlerde martı kazaya karıştı deniyor anlam veremiyorum. Haber kuruluşları yollarda dolanan Avis vb. kiralama firmalarının araçlarının karıştığı kazaları da haberlerde avis aracı kazaya karıştı mı diyor?
  • Burada martının kazayla uzaktan yakından bir alakası ve suçu yok aslında neden her yerde haberlerde martı kazaya karıştı deniyor anlam veremiyorum. Haber kuruluşları yollarda dolanan Avis vb. kiralama firmalarının araçlarının karıştığı kazaları da haberlerde avis aracı kazaya karıştı mı diyor?

  • Gottlieb Daimler carpmis.
    (Boyle habere boyle cevap)

  • Bir de arabanin altinda kalmisa benzemiyor. Yayayi altina degil olmasi gerektigi gibi uzerine almis. On camdan belli oluyor.

  • Uygun fiyatlı mı kazık bir ulaşım aracıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • martının hem önde hem arka tarafında uyarı ikaz işaretleri ve farları bulunuyor. bu haberi yazan arkadaş biraz taraflı yazmış gibi... öte yandan maalasef ülkemizde trafik canavarları yüzünden bu ülkeye böyle bir araç maalasef uygun değil...

  • Türkiye'de motosikleti araçtan saymayan zihniyetin, bunu ciklet niyetine çiğnemesi kaçınılmazdı zaten.

  • Bunu park edildiği yerden kaldırıp kamyonete atıp çalmiyorlar mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nasıl bir mantıkla yazılıyor bu haberler belli değil. Şehir içi trafik hızı 50 KM kanununa uymayan araç suçlu değil. Martı suçlu. Kazayı yapan diğer marka BMW suçlu değil. Martı suçlu. Birde işe ajitasyon eklenmiş engellilerde şikayetçiymiş. Şikayet sebebide özellikle görme engellileri sağa sola bırakılan martılar ile sorun yaşıyorlarmış. Evet haklılarda. Fakat kaldırımlara, yaya geçitlerine, otobüs duraklarına, engelli yolarına, engelli park alanlarına, kamyon tır araba ne bulsa bırakılan bu ülkede her gün buna bağırman gerekirken suç Martıyamı kaldı. Her gün motosiklet kullanıcıların karıştığı bir dünya kaza var. Hergün motosikletlerin bırakıldığı kaldırımlar var. Kabak mak 20 km hızla giden Martıda. Ulan bisikletle daha hızlı gidiyor insanlar. Haber yaparken biraz düşünmek lazım. Ama düşünmek yerine "Tabi tüm hatayı Martı hizmetinde bulmamak lazım" diye pat hükmü veriyoruz. Klasik yazarın klasik yazısı.

  • bunun 50km'si ile aracın 50km'si aynı değil aşırı zeki arkadaş

  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Aynı stabilitede gitmiyorsun. En ufak bir denge kaybında uçup gidersin.

  • Hangi arac kiralama sirketi elektirkli scooter dahil etmis filosuna
    Ben buna hic inanmadim sanki Avise/Sixte falan gidip elektrikli scooter kiraliyabiliyorsunuz gibi yazilmis.

    BU kazanin ne Marti ile falan ilgisi yok aslinda. Klasik ulkemizde trafik kurallarina uyulmamasi ve trafigin kotu olmasinin sonuclari.
    Yayaya da araba carpiyor, motosiklete de araba carpiyor.

    Martinin soyle bir sikintisi var yalniz bu sadece Turkiye icin degil her yerde gecerli. Kaldirimdan gidince yayalar icin tehlike olusturuyor, Yoldan gidince ise kendisi tehlikeye giriyor ayrica trafigi yavaslatiyor. Ideal olan bisiklet yolundan gitmesi ama her sehirde bisiklet yolu yok. O yuzden Avrupada kullanimi daha mantikli ama mesela Amerikada sikintili. Turkiyede de ayni sekilde sikintili. Alt yapinin olmadigi sehirlerde bir cozum bulunmasi gerekli.
  • ankarada da var sevgili editör arkadaş, ayrıca aydınlatmasının olmadığı nereden çıktı??
  • Bmw sürücüsü apaçi kaç km ile gidiyordu ki çocuğu 30 metre altında sürükledi ve duramadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Taksicilere gün doğdu desene. Zaten sosyal medyada Martıları kaldırtmak için baskı yapıyorlardı :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçerik ve başlık "taksiciler forumundan başlıklar" gibi olmuş.

  • Martı uygar toplumlar için çok güzel bir uygulama. Ama bizim gibi toplumlara maalesef bir kaç gömlek büyük geliyor. 6 kere ehliyet alamayan gerizekalı çocuğuna ehliyet vermedi diye hocayı dövenlerin(ki müfettiş ehliyet verir) Ağzında salya, elinde bıçak uber kovalayan taksicilerin, her sokakta açık saçık minik mafyacık değnekçilerin olduğu bir ülkede ancak komik komik engellilerde zaten şikayetçi diye olay saptırılmaya çalışılır. 2 senedir bebek arabası kullanıyorum tüm sokaklarda. Belki 1 kere falan martı yüzünden zorlandıysam, en az 300 kere oç restorantların kendi park yerleri olmadığı için kaldırımlara komple çıkarttıkları arabalardan, yine kaldırımların tam tekerli iniş çıkış rampalarının önüne park eden arabalardan, ortalık yere bırakılan motorlardan ve hatta 30cm lik kaldırıma al bu kaldırım diyen belediyelerden, 1 metrelik kaldırım yapıp düzenli aralıklarla tam ortasından 70cm lik ağaç geçiren belediyelerden çektim, tabi hepsinin tüm akrabalarına düzenli olarak taziyelerimi gönderdim, göndermeye de devam ediyorum. Yani engellilerde şikayetçi martavalını kimse okumasın. Martıya gelene kadar engel olan milyon tane unsur var bu ülkede.

  • Taksicilerin pek boşuna gitmiyor bu Martı işi. E onlar da malum reisin adamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıya baktım, yazana baktım şaşırmadım, Ekrem71'miş. A Haber gibi vallahi, nerde lüzumsuz saçma haber var aynı kişi yazmış.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    Üzerindeki Çelik bisiklet kilidiyle ağaç veya tabelaya kilitlemek zorunlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.