ATi'nin yaklaşık 8 aydır beklenen yeni nesil DirectX 10 destekli grafik işlemcisi sonunda satışta. Firmanın R600XT gpu'sunu esas alan Radeon HD 2900XT modeli bildiğiniz gibi Paartesi günü resmen lanse edilecek ama yurt dışında bazı büyük online satıcılar kartları satışa sunmuş durumdalar.
Sapphire, HIS ve Diamond arasında fiyatı en uygun olan Sapphire Radeon HD 2900XT. Sapphire'in modeli 400$'a satılırken HIS'in modeli yaklaşık 425$'a, Diamond'un modeli ise yakklaşık 422$'a satılmakta. Bu fiyatlara göre Radeon HD 2900XT'nin en iyimser tahminle ülkemiz satış fiyatı ortalama 440-450$ seviyesinden başlayacak gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Mayıs 2007; 21:17:49 >
420$ +kdv olsa 668 ytl ye denk geliyor..... 450$ +kdv uygulansa fiyat : 717 ytl ye denk gelir... kartların performansı gün yüzüne çıksın hele fiyat performans karşılaştırmasını yaparız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 12 Mayıs 2007; 21:25:41 >
420$ +kdv olsa 668 ytl ye denk geliyor..... 450$ +kdv uygulansa fiyat : 717 ytl ye denk gelir... kartların performansı gün yüzüne çıksın hele fiyat performans karşılaştırmasını yaparız...
450$ az bence, en az 470$ 'dan ülkemize girer diye düşünüyorum. Bu durumda 737YTL yapıyor (KDV dahil, kur 1.33) Neyse, marifetlerini sergilesin önce bakalım..
fiyatı kagıt üzerinde yüksek görünüyor. eger hd2900xt ----8800gtx ile aynı performansda ise fiyatı 8800gtx e göre makul sayılır.... performansını görüp öyle yorum yapmamız dogru olur.... tr den henüz test sonuçları ne durumda bilinmiyor..... p.tesiye kadar millet merak içinde kalacaktır......
fiyatı kagıt üzerinde yüksek görünüyor. eger hd2900xt ----8800gtx ile aynı performansda ise fiyatı 8800gtx e göre makul sayılır.... performansını görüp öyle yorum yapmamız dogru olur.... tr den henüz test sonuçları ne durumda bilinmiyor..... p.tesiye kadar millet merak içinde kalacaktır......
Bence 8800gts 640 dan iyiyse alınır yani illa 8800gtx i baz almamak lazım sonuçta fiyat olarakta 8800gts nin rakibi
bu ekran kartı işininde suyu çıktı artık 600ytl-700ytl-800ytl yazık ya bu paralara. bu kartları alıcak durumum olsa bile bu kadar parayı bir ekran kartına vermem.
Operation Supported Windows XP ....Diyor bu ne demek yahuu ...vista yazması gerekmiyor mu tabikide xp destekleyecek...Ayrıca bence fiyatları fena deel..nvidia daki rakibi ne bu kartın şimdi..??
bu ekran kartı işininde suyu çıktı artık 600ytl-700ytl-800ytl yazık ya bu paralara. bu kartları alıcak durumum olsa bile bu kadar parayı bir ekran kartına vermem.
Sebep??? Para verebilecek durumdayken vermiyorsan bence sen hiç widescreen bi monitörde yüksek çözünürlükle oyun oynama zevkini tadmamışsın... Playstation 3'e , ekran kartlarına insanlar pahalı diyor, ülkemizde ortalama telefonlara verilen para 600-700 milyon ki bence cep telefonunun özelliklerinin çoğu hiçbir işe yaramıyor. Çevremdeki çoğu insan Nokia'nın fiyatları 1000ytlyi aşan Sirocco ve benzeri modellerine deli gibi para bayılıyor, dandik dundik elbise markalarına 100lerce ytl para verip ortalıkta şekil yapmaya çalışan insanlar da cabası; ama ne zaman ben işte 700 milyona monitör aldım 1milyara ekran kartı alacağım desem oldukça eleştiriye maruz kalıyorum. İnsanları anlamak cidden mümkün değil. Elektronik ev eğlence aletleri bana göre insan hayatındaki en önemli şeylerden biri. Sabahtan evden çıkıp saatlerce iş yerinde veya okulda durup sonra eve geldiğim zaman rahat rahat HD oyun oynamaktan, Bluray'de HD film izlemekten alınan zevkleri hiçbir şeye değişmem. Neyse sonuçta her insanın kendi tercihi...
Sebep??? Para verebilecek durumdayken vermiyorsan bence sen hiç widescreen bi monitörde yüksek çözünürlükle oyun oynama zevkini tadmamışsın... Playstation 3'e , ekran kartlarına insanlar pahalı diyor, ülkemizde ortalama telefonlara verilen para 600-700 milyon ki bence cep telefonunun özelliklerinin çoğu hiçbir işe yaramıyor. Çevremdeki çoğu insan Nokia'nın fiyatları 1000ytlyi aşan Sirocco ve benzeri modellerine deli gibi para bayılıyor, dandik dundik elbise markalarına 100lerce ytl para verip ortalıkta şekil yapmaya çalışan insanlar da cabası; ama ne zaman ben işte 700 milyona monitör aldım 1milyara ekran kartı alacağım desem oldukça eleştiriye maruz kalıyorum. İnsanları anlamak cidden mümkün değil. Elektronik ev eğlence aletleri bana göre insan hayatındaki en önemli şeylerden biri. Sabahtan evden çıkıp saatlerce iş yerinde veya okulda durup sonra eve geldiğim zaman rahat rahat HD oyun oynamaktan, Bluray'de HD film izlemekten alınan zevkleri hiçbir şeye değişmem. Neyse sonuçta her insanın kendi tercihi...
yazıyı okurken birden aklıma matrix deki smith geldi @kralhaasanyiğit sana sonuna kadar katılıyorum ama insanların tercih hakları var bazıları cep telefonuna kafayı takmıştır yenilemeden duramaz bazıları pc yeniler sürekli bende x1950xtx ilk çıktığı zaman bundan bide ben alacam dediğimde arkadaşlarım sen manyakmısın bi ekran kartına bu kadar para verilirmi gibi bir sürü laf söyledi ben o zamanlar asgari ücretle çalışıyodum ama o ara takmıştım karta sonuçta alamadım içimde uhte lolarak kaldı şimdi diyorum hd2900xt alsam (tabi f/p iyi ise)beni mutlu edermi
Arkadaşlar kim ne derse desin bence fiyatlar çok pahalı 700-800ytl ne demek ya, tamam bazı arkadaşlar aynı paranın cep telefonuna verildiğini söylüyorlar bence çok haklılar, sömürü ve kandırımaca mantığıyla götürdükleri bu pazarda insanların cebindeki paraları hortumlamaktan başka bir şey değil bu. yazık günah ya bu kadar paraya. Yanlış anlaşılmasın insanların cebindeki parayı nereye vereceklerine karışamayız ama bir kaç sene önce en baba ekran kartlarının fiyatı 250$ civarında diye hatırlıyorum. Resmen insanları bu performans, hız konusunda kandırıyorlar; insanları bu yönde yönlendirerek ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmıyorlar, biz de buna alet oluyoruz ne yazık ki.
ekran çözünürlügünü ne yapacaksın kardeş.. Önemli olan performans bu kartla crysis i full ün full ü açarsın zaten ama bu ekran kartı içinde 19" monitör şart
ekran çözünürlügünü ne yapacaksın kardeş.. Önemli olan performans bu kartla crysis i full ün full ü açarsın zaten ama bu ekran kartı içinde 19" monitör şart
o oyunu full oynatsında ben 800*600 ede razıyım yeterki oynatsın full
herkesin kendi görüşü dediğim gibi BEN vermem.cep telefonunu örnek göstermişsiniz ki hakkınız var insanlar gidip bir telefona 1000-1500 ytl de verebiliyor.dediğim kimdi herkesin zevki ve görüşleri farklı.ülkemizin bu ekonomik şartlarında böyle fiyatlar benim hoşuma gitmiyor.benim aklım vicdanım el vermiyor.ben böyle düşünüyorum siz farklı düşünüyorsunuz buda gayet normal birşey ve saygı duyuyorum. ne varki ıskaladığınız bir nokta var cep telefonu iyi bir örnek değil. bir cep telefonunu belirli bir ücret karşılığı alırsınız ve kullanırsınız.yani kullanmaniz için hat hariç başka bir şeye ihtiyaç yoktur.oysa ekran kartı sadece bilgisayarın bir parçasıdır.o ekran kartın dan faydalanmak için anakart,işlemci,ram,monitör vb.parçalarda gerekir ki bu fiyata bana feci şekilde anlamsız geliyor.eğer amaç yüksek çözünürlükte oyun oynamak yada hd film izlemekse benim için olmasada olur. bu arada bir beşiktaşlı olarak bütün fenerbahçeli arkadaşlarımı şampiyonluklarından dolayı kutluyorum.
Merhaba. Sapphire 2900xt için yapılan testler doğru yada yanlış olabilir bu konuda yorum yapmayacağım. 2900xtnin iyi bir kart olduğunu düşünmeseydim yaklaşık 500 usd verip almazdım. Ancak yaşadığım garip olay eğer bu boyutta bir parayı verip alacağınız bir kartın çalışmasını istiyorsanız sizi de düşünmeye sevketmeli. Şimdi sapphire 2900xt kartın iki adet pci-e güç girişi var. Biri 8 biri 6 pinli. Eğer overclock yapacaksanız her ikisini de tam olarak takmanız gerek yok normal çalıştırırım diyorsanız iki adet 6 pinli giriş yeterli( bu bilgi sapphire tarafından bana verildi.)ancak sorun şu ki bu tür bağlantıyı kullanabileceğiniz powersupplylar ne yazık ki 300 usd civarında. Benim powersupplyımda 1 adet 6 pinli pci-e bağlantı var. Şimdi buraya kadar diyeceksiniz ki kardeşim o zaman sende uygun powersupplyı alsaydın. Evet haklısınız ben de öyle düşünüyordum. Ancak bugün izmir vatan bilgisayarda gördüğüm asus 2900xt kartın kutusu fikrimi değiştirdi. Bu kutuda iki adet 6 pinli pci-e bağlantı dönüşütürücü var. Aradaki fiyat farkı yaklaşık 12 usd. Yani eğer ben 500 usd verip aldığım sapphire yerine 12 usd daha fazla verip asus alsaydım powersuply a 300usd vermem gerekmeyecekti. (veya 200 farketmez önemli olanpowersupplyı değiştirmek gerektiği) bu konuda sapphire yetkilileriyle yaptığım mail trfiğinde ise bana yeni bir powersupply önerdiler. Böyle bir dönüştürücünün varlığından bahsedince de penta bilgisayar stoklarında olduğunu söylediler. Penta bilgisayarla yaptığım görüşmede ise o dönüştürücünün kullanılması durumunda karta zarar gelirse sorumluluk kabul etmeyeceklerini öğrendim. Yine de dönüştürücü kabloyu almak istemem rağmen ne yazık ki penta bilgisayar stoklarında böyle bir parçann olmadığını söylememe gerek var mı bilmiyorum. Sonuç olarak 500 usd verip aldığım kart düşük performansla çalışıyor. Ben overclock hayalleri kurarken kartı çalıştırmak bile yeni powersupplya kaldı. Bir kez daha anladım ki asus gibi bir markadan vazgeçerek en büyük ahmaklığı yapmışım. Lütfen düşünüp öyle karar verin. (Not: eğer isterseniz yaptığım mail trafiğini de verebilirim. )
ASUS P5WDG2 WS PRO (I975X, GLAN, SATA, RAID, LGA775),Core2 DUO E6600 2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX,SAPPHIRE HD 2900 XT TOXIC TWİNMOS DDR2 533 1024MB x 2,SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ X 2 RAID 0 NEC AD7173 Dual Layer Box (Siyah) X 2,FEEL Hurricane Siyah,THERMALTAKE TR2 500 PP PHİLİPS 19� 190V,A4TECH X 750
kardeş ben geçen nisan ayında saphir in x1900xtx ekran kartını aldım kasada feel hurricane 2 550wat . ekrankartının kutusundan böylebir pin dönüştürücü çıktı .(tabi şimdi artık koymuyor olabilirler) feel de de var ,gerek görmedim dönüştürücüyü kullanmadım tabi. yalnız önemli olan powerin gücü ,yani 2900xt bayaa bi wat çeker
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutismail -- 30 Haziran 2007; 20:08:33 >
bu gücün yeterli olduğunu düşünüyorum. zaten sorun gücün yeterli olması değil. bağlantı kablosunun olmaması. ve aynı kartın asus markalı olanında bağlantı kablosunun olup sapphire de olmaması. tabii bir de bağlantıların 8+6 pinli olup piyasada bulunan birçok güç kaynağında ise 8li bağlantının olmaması durumu var ki bu durumda çözüm ne bilmiyorum. bu forumda tanıtılan ve fiyatı oldukça yüksek olan be quite de bile 8 pinli bağlantı yok. herneyse özeti şu ki fena halde pişman durumdayım bu kartı aldığım için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-yellow -- 2 Temmuz 2007; 5:41:52 >
ASUS P5WDG2 WS PRO (I975X, GLAN, SATA, RAID, LGA775),Core2 DUO E6600 2.4GHz,1066MHz,4MB,LGA775) BOX,SAPPHIRE HD 2900 XT TOXIC TWİNMOS DDR2 533 1024MB x 2,SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ X 2 RAID 0 NEC AD7173 Dual Layer Box (Siyah) X 2,FEEL Hurricane Siyah,THERMALTAKE TR2 500 PP PHİLİPS 19� 190V,A4TECH X 750