Şimdi Ara

Porsche, Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonunu açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Porsche tarafından kurulan Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonu, firmanın piyasaya elektrikli modeli Taycan’ı sürmesinin ardından hızlı şarj ağını genişletme gereksiniminden ortaya çıktı. İstasyonda açıklanana göre 350kW gücünde onlarca şarj ünitesi yer alıyor. İstasyon, Leipzig’de yer alıyor ve 7MW toplam enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan geliyor.



    Leipzig’de yer alan istasyon, sadece araçlar için bir dolum noktası olmanın ötesinde ufak bir eğlence merkezi olarak da iş yapıyor. Araçlar şarj olurken müşteri merkezi içerisinde yer alan araba müzesi ve dükkanlar, insanları meşgul edecek. İstasyonda aynı zamanda Leipzig pistinden randevu almak da mümkün.



    Ayrıca Bkz.Oppo Find X2, 6 Mart tarihinde tanıtılacak



    Elektrikli otomobillerin en büyük problemi olan şarj, Porsche’nin bu girişimiyle kurduğu gibi yüksek hızlı istasyonlar sayesinde ortadan kalkabilecek olsa da 2020 yılında bu istasyondan sadece bir tane var. Bunun gibi istasyonların daha fazla yaygınlaşması zaman alacak ve yüksek maliyetler içerecek. Bunun yanında gelişmekte olan ülkelerde bu istasyonların tüm enerjisini yenilenebilir kaynaklardan elde etmek daha büyük bir zorluk ortaya çıkaracak ve maliyetleri daha da yükseltecek.








  • Göz doldurmak için etkinlik oluşturmaya çalışmışlar. 350kw zaten kısa sürede sarj etmeye yetiyor. Böyle büyük alanlar yapacaklarına tesla gibi sarj istasyonlarını çoğaltırsa başarılı olur.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Porschenin yaptigi is mantikli degil, zaten cok geride kaldi bataryali araclar konusunda. Lakin bunu haber yapan kafa umarim para aliyordur porscheden, yoksa ayip boyle sacma seylerin haber olmasi...
    Yanit olarak yazmak istemedim, o kismi yanlislikla oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspoor -- 24 Şubat 2020; 2:19:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.