Arkadaşlar vistaya geçiş yapacağım fakat tek sorunum modemi driverimi bulamamam pikatelin kendi sitesinde bulamadım XP için olan driver Vistada işe yaramıyor varmı bir bildiğiniz ?
ya bu pikatel'i googlede arattırın sadece türk sayfalar çıkıyor diğer yabancı sitelerde doğru düzgün bişey çıkmıyor türk malı olduğunu zannetmiyoruma ama sanırım bi firma türkler adına yapmış. tabi sadece bi tahmin yani anlayacağınız türklere kaldık. Yada başka bi yöntem bu modem türkiyeye özel yapıldıysa bu modemin mutlaka başka marka adında çıkışı vardır biz o markayı bulsak onun vista driverini bulsak sanırım pikatelide tanıtabiliriz. Eğer modemin görünüşüde aynıysa kolay olur bulmak tabi sadece bu bi teori :D
o modemlerin chipsetinin üretici firmalarına bakın belki bulursunuz.genellikle conexant yada GlobeSpanvirata oluyor conexantın sitesi www.conexant.com globespan'ın mevcut bir sitesi yok :) ama bi yerde söyle bir bilgi var
Arkadaşlar vistaya geçiş yapacağım fakat tek sorunum modemi driverimi bulamamam pikatelin kendi sitesinde bulamadım XP için olan driver Vistada işe yaramıyor varmı bir bildiğiniz ?
Arkadaşlar vistaya kurmayı becerdim. Hatta şu anda bunun keyfini sürüyorum.
Kısaca anlatayım.
Driveri zipten çıkartıp klasör içine girin. Orada tekrar driver klasörü bulunuyor oraya girip programı kurmaya başlayın...
Modeminizi kurulum sırasında kontrol edin eğer sarı ışık yanarsa kurulumun bitmesine az bir süre kala hiç bir şeye dokunmadan bilgisayarınızı yeniden başlatın. bunu kurulum bitmeden yapmak zorundasınız. yoksa uyumsuzluk mesajı verip driveri siliyor...
Bilg. açılınca programlar menüsünde configre ile konfigrasyonu yapın sonra yeniden başlat diyin kapatın.
Ağ bağlantılarınıza girin ve çevirmeli ağ ile globen vitarayı seçin ve kullanıcı adı şifrenizi yazın. Benim telefon numaraum 8,35 ti. bunu konf. kısmında görmüştüm. telefonuda böyle yaptıktan sonra eğer konfigrasyon ayarlarını doğru yapmışsanız bağlanıyorsunuz. Başarabilen varsa yine ayrıntılı anlatabilir. İnanın oluyor. :) yeni modem almaktan kurtulduğum için şu anda mutluyum.
Arkadaşlar vistaya kurmayı becerdim. Hatta şu anda bunun keyfini sürüyorum.
Kısaca anlatayım.
Driveri zipten çıkartıp klasör içine girin. Orada tekrar driver klasörü bulunuyor oraya girip programı kurmaya başlayın...
Modeminizi kurulum sırasında kontrol edin eğer sarı ışık yanarsa kurulumun bitmesine az bir süre kala hiç bir şeye dokunmadan bilgisayarınızı yeniden başlatın. bunu kurulum bitmeden yapmak zorundasınız. yoksa uyumsuzluk mesajı verip driveri siliyor...
Bilg. açılınca programlar menüsünde configre ile konfigrasyonu yapın sonra yeniden başlat diyin kapatın.
Ağ bağlantılarınıza girin ve çevirmeli ağ ile globen vitarayı seçin ve kullanıcı adı şifrenizi yazın. Benim telefon numaraum 8,35 ti. bunu konf. kısmında görmüştüm. telefonuda böyle yaptıktan sonra eğer konfigrasyon ayarlarını doğru yapmışsanız bağlanıyorsunuz. Başarabilen varsa yine ayrıntılı anlatabilir. İnanın oluyor. :) yeni modem almaktan kurtulduğum için şu anda mutluyum.
Ben denedim ve başardım arkadaslar canavar gibi çalışıyor :)
1- Windowsxp (sp2 yüklü) sisteminden system32 ye gir ocmanage.dll dosyasını kopyala vistadaki system32 ye yapıştır 2- modemle bilg. bağını kes 3- pikatel usb modem setup dosyasına sağ tıkla uyumluluk özelliğini aç ve windowsxp service pack 2 yap tamam de 4- xp ye kurar gibi kur 5- sana bir uyarı gelecek "hata oldu ve program durduruldu" diye ama sistemine modem kuruldu problem yok. Tamam düğmesine BASMA! RESET at 6- denetim masasından ağa gir 7- bağlantı veya ağ kur>>internete bağlan>>ISDN>>bağlantı numarasını 8,35 yap kullanıcı ve şifre gir bağlan
ben bunu denedim ve %100 vista uyumlu problemsiz kullanıyorum
beyler... pikatel usb kullanan arkadaşlardan rica ediyorum şu "\system32\ocmanege.dll" dosyasını bana yollarlar mı acaba??? vistada tanıtırken çok kurcaladım ayarları, epprom ayarları değişti. şimdi modemi hiç görmüyor. ocmanage.dll dosyasıyla çözülebilir ancak... öyle umuyorum... dosyayı yollayacak arkadaşa çok tşkler... profilimde mail adresim var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 12 Eylül 2008; 2:20:38 >
yahu bir allahın kulu yok mu şu ocmanage dosyasını gönderecek arkadaşlar ???? ttnet'in eski dağıttı modemler işte... kurulu bir bilgisayardan "\system32\ocmanege.dll" dosyasını istiyorum sadece... çok mu ya da yok mu???