Şimdi Ara

HERKESİN İSTEDİĞİ SORUNSUZ +5 +7 YAPMA OLAYI NASIL OLUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Program ve programcılık ile uğraşan arkadaşlar bilirler. Bir programın çalışma düzenini.
    Silkroadın yapımı teknik olarak çok süper. İtemlerin upgrade yani artı basılma işlemi sırasında, program oyun içinde sayısal döngü ile oran orantı ihtimali üzerinde gelip gidiyor.

    Yani bir silahı ele alalım. Diyelim ki size kutu düştü. Ve bu kutudan bir silah çıktı. şimdi olay şu levelinizden yüksekte çıkan silahın artı alma elixir weapon basma olasılığı çok düşük yüzdeler ile kodlanıyor oyun tarafından. Yani 38 iken siz gidip 48 lik bir spear düşürün bu silah sizin tam 10 lvl üstünüz genelde de blue çıkmaz. Oyun buna bir matematiksel kodlama koyuyor. Siz bunu stala koysanız da bunu yüksek biri de alsa bu artı alırken her zaman zorlanır hep patlar.

    O yüzden de siz bu silaha artı filan basmaya uğraşmayın derim. Artı basmanın hiçbir yöntemle alakası yokktur arkadaşlar.

    kendi levelinizdeki yaratığı kestiniz diyelim ki 65 66 levelsiniz. Kestiğiniz yaratıkta 60 lvl yaratığı yada 63 64 lvl yaratığı bu orantı ayarlaması daha yüksek bir biçim ile kodlanıyor. Ama yüzde yüz +5 veya +7 olucak diye bir kural yok.

    Oyun içinde zaten itemlerden immortal ve lucky özelliği olan itemlerin, bu olaya yatkınlıkları belli oluyor. Yinede kesin olarak +5 olmuyor. Neden peki?

    +5 olan bir item yüzdelik orantıları tamamlanır oluyor. Şimdi sıra sizin cebinizdeki paraya geliyor. Bir baraj var her itemde
    bu barajı aşamaz silah

    bu barajda tutunma olayı içindee oyunu yapanlar "ASTRAL" denen taşı, yani bu olayı kodlamayı değiştiren bir sistemi olaya koyuyorlar. İŞTE PARA KAZANMA YOLLARINI BÖYLE TARİF edebiliiriz. Geldik ASTRAL dan sonrasına

    en son Astralı alan bu item. -- Hatırlarsanız kendi levelinizden düşük bir yaratıktan çıkan bu item tekarar resetleniyor. Astralla. AMA bakın ama diyorum. AMA resetleme olayı olurken silahın kayıt kodlaması yada itemin kayıt kodlaması
    ilk kutudan çıktığı sıradakiinin %50 yada %60 kadarını resetliyor. Yani artı basma olasılığınız yarı yarı düşüyor.

    Bu risk giderek düşecek şekilde devam ediyor. Devam ediyor.... devam ediyorr....

    BEYLER SANMAYIN Kİ +5 +7 +9 YAPMASI ÖYLE KOLAY. Sonunda elinde +7 bir silah ile gezen adam o silaha dünya
    masraf yapmış oluyor. Tavsiyem öyle önünüze gelen silaha artı basmaya çalışmayın.

    Mümkünse goldunuz varsa yüksek level kişilerin boş paraya stalla koydukları itemlere ve de blue olanlara artı basmaya çalışın. Bu olay SEAL OF STAR ve Diğer SEAL OF çeşitleri içinde aynı şekilde gerçekleşir. Bilginize...


    TEŞEKKÜRLER ZAMANINIZI AYIRIP OKUDUĞUNUZ İÇİN. UMARIM İŞİNİZE YARAR. HİÇ BİR ZAMAN İŞİNİZİ ŞANSA BIRAKMAYIN... OYUNDA İYİ EYLENCELER...







  • Bna Mantıksız Geldi Ama Doğruluk Payı Olabilir...

    Emegine saglik..



    YuRak.gif





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 'JoN -- 12 Ağustos 2007; 21:11:27 >




  • güzel yazı bilgilendirici ve mantıklı + + +
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Uniqe_Master

    Bna Mantıksız Geldi Ama Doğruluk Payı Olabilir...


    ama yinede emeğe saygı diyebilirdin.

    Ellerine sağlık kardesim
  • bence aşırı şekilde mantıklıçok sağol paylaştığın için




  • bence + basma olayı yanlış ben 30 da 32 spera +5 bastım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sefa171

    bence + basma olayı yanlış ben 30 da 32 spera +5 bastım




    DOĞRUDUR. PEKİ O SİLAH SANA ÇIKTIMI STALDAN MI ALDIN. YAZDIĞIM GİBİ STALLDAN ÇEKİP +5 BASMAK DAHA MANTIKLI. ZİRA O 32 LVL SPEARI BAŞKA BİR 36 LVL ARKADAŞ ÇIKARMIŞ OLAMAZMI.???
  • peki olasılıkların bu şekilde kodlandığını sen nerden biliyorsun???

    tamam programcılıkta bu böyledir ama mesela yüksek lvl bi iteme + basma olasılığının düşük olduğu bilgisini nerden edindin???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 1a93a7

    peki olasılıkların bu şekilde kodlandığını sen nerden biliyorsun???

    tamam programcılıkta bu böyledir ama mesela yüksek lvl bi iteme + basma olasılığının düşük olduğu bilgisini nerden edindin???


    programcılık = düzmantık
  • elixrici charımda (lvl1) 68+3 yaptım 3 elxiirle
  • birde şöyle bir şey var. lag varken + basmayın diolar. nedenine lagdan dolayı yanıomuş.bu doğrumu?lag olduğunda oyun yavş olduğundan yanar diolar bide şey diolar hep yüksek lwlliler gece saat 2-3de baıolar diolar
  • 654132163464. kez sölüyorum anlamak ta neden bukadar zorlanıyorsunuz.

    nerde nasıl hangi charla basarsan bas. herşey tamamen ŞANS

    daha sölencek söz warmı bilmiyorum artık.

    bide sonra milletle dalga geçince kızıyorsunuz. bukadar basit bişeyi anlamayan adamla dalga gererim tabi çünkü hak ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckyone -- 12 Mayıs 2007; 18:32:09 >
  • Şans işi ama bazı silhalarda gıcık oluyo +3 bile olmuyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samet1541

    Şans işi ama bazı silhalarda gıcık oluyo +3 bile olmuyo


    oda şansızlık işte:D
  • Arkadaşlar anlatamadım galiba. Bakın iteme artı basma işini 1 lvl olan adam bile basar. Ama o itemi düşüren kişi kendi
    levelinden düşük bir yaratıktan düşürmüş olursa basar. Yani sen dört beş level üstün olan bir canavardan kutu düşür. Ona artı basmaya çalış. Sonra git kendi levelinden 3 level altını kes. Birde onlardan düşen şeye artı bas. Görüceksin nasıl kolay basıcaksın senden düşük canavardan düşen iteme artıyı.

    Şu var Lag olayında enteresan bir olay var.

    Lag programda sıradışı bir olaydır. Yani bu oyunu yapan kişi full ve seri oynanacak şeklide tasarlamıştır. Lag bizim bağlantımızın sağlayıcısının yani türk telekomun eksiğidir. Burda program kitleniyor. Yani oyun lag esnasında artı basımı yapılırken donar. Ve burda kendimce bir açıklama getireyim. O silahın orantılı artı alma işlemi sekteye uğrar. Yani artı alacak ama serverdan kopan oyun bilgisayarımızda çalış vaziyette halen kalır. Ama bu silahın artıyı alması için yeterli değildir. Zira, şöyle düşünün biz lag varken gittiğimiz yönü değiştiriyoruz. fakat oyunda bir bakıyoruz başka bir yerde buluyoruz kendimizi. Bu olay buna benzer bişey. Ayarlanan şey buu. Bağlantı kopmasının neticesinde sonuç belli oluyor çoğu sefer PPPPPUUUFFFFFFFF Patladı oluyor. Bizde bunu lag zamanında artı basılmaz diye adlandırıyoruz..


    Olay bundan ibaretttttt..




  • biraz kafam karıştı ama yinede emeğe saygı
  • ne şansı ? extranoob abi çatır çatır basıyo +5'lere. Yakında +7 de basıcak.Şans değil kardeşim taktik taktik.

    + basmanın bile taktkiği var..Öğrenemediz mi hala ??
  • quote:

    Bencede... Ama ben bir keresinde tam serverlar yeni geldi.. Boş bir yere gittim. Orda 4 tane +3 bastım. Hiç yanmadı...


    serverın en kalabalık yerinde en laglı zamandada basabilirsin. şansın warsa tabi.
  • Açıklama çok mantıklı ve şans şans diye bir taraflarını yırtan arkadaşlara ufak bir soru sorayım; Hiç matematikle ilgilendiniz mi yada bilgisayar programlama hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Ben üniversite matematik bölümü öğrencisiyim ve şunu size belirteyim ki; matematikte şans dediğiniz şey belli sayısal veriler üzerine dayalıdır ve buna olasılık denir. Bir parayı 3 defa havaya attığınızda 3 defa yazı gelme ihtimali %12,5 tir fakat siz bir defa attığınızda denk gelebilir. Matematik size bu ihtmali sunarken sizin bu eylemi bir defa değil sonsuz defa gerçekleştirdiğinizi yani limitini hesaplar. Bilgisayarların düzeneği de tamamen matematik üzerine kurulu olduğundan bazı sayısal verilere ihtiyaç vardır. Programlama işiyle ilgilenenler rasgele bir sayı üretirken bile bilgisayarın bazı algoritamalar üzerinden işlem yaptığını aslında bu sayının tamamiyle rastlantısal olmadığını bilirler. SROda bir bilgisayar programı olduğuna ve verilere ihtiyaç duyduğuna göre arkadaşın anlattığı olayın tamamen yanlış olduğunu SRO programcıları açıklamadığı sürece siz bunu yalanlayamazsınız. Kafalarının almadığını düşündüğünüz insanlarla dalga geçmeden önce aynaya bir bakıp önce ne kadar bildiğinizi ve kim olduğunuzu sorgulayın bence.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: manbehindyou

    Açıklama çok mantıklı ve şans şans diye bir taraflarını yırtan arkadaşlara ufak bir soru sorayım; Hiç matematikle ilgilendiniz mi yada bilgisayar programlama hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Ben üniversite matematik bölümü öğrencisiyim ve şunu size belirteyim ki; matematikte şans dediğiniz şey belli sayısal veriler üzerine dayalıdır ve buna olasılık denir. Bir parayı 3 defa havaya attığınızda 3 defa yazı gelme ihtimali %12,5 tir fakat siz bir defa attığınızda denk gelebilir. Matematik size bu ihtmali sunarken sizin bu eylemi bir defa değil sonsuz defa gerçekleştirdiğinizi yani limitini hesaplar. Bilgisayarların düzeneği de tamamen matematik üzerine kurulu olduğundan bazı sayısal verilere ihtiyaç vardır. Programlama işiyle ilgilenenler rasgele bir sayı üretirken bile bilgisayarın bazı algoritamalar üzerinden işlem yaptığını aslında bu sayının tamamiyle rastlantısal olmadığını bilirler. SROda bir bilgisayar programı olduğuna ve verilere ihtiyaç duyduğuna göre arkadaşın anlattığı olayın tamamen yanlış olduğunu SRO programcıları açıklamadığı sürece siz bunu yalanlayamazsınız. Kafalarının almadığını düşündüğünüz insanlarla dalga geçmeden önce aynaya bir bakıp önce ne kadar bildiğinizi ve kim olduğunuzu sorgulayın bence.


    ben yukarıdada belirttim o sölediği şeylerin bilgilerini nerden edindi joymax ta çalışan tanıdıklarımı warda programın nasıl bi algoritmayla yazıldığını bu arkadaşa anlattı?

    onun söledikleri doğru olabilirse şimdi benim sölediklerimin yanlış olduğunu kimse söleyemez.

    + basmadan önce 3 takla atın sonra amuda kalkıp + tı öyle basın. hadi sende bunun yalan olduğunu söle ozaman.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.