Şimdi Ara

Google’dan video en boy oranı ayarlayan yapay zeka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Özellikle sosyal medya uygulamalarının popülerliğiyle birlikte farklı en boy oranında videolar daha çok hayatımıza girmeye başladı. Haliyle standart 16:9 en boy oranına sahip bir videoyu da bu tarz platformlarda yayınlamaya uygun hale getirmek büyük bir uğraş gerektiriyor. Google da AutoFlip isimli yeni yapay zeka aracıyla videoları farklı en boy oranında kırpma işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.



    Son kullanıcıya açık değil



    AutoFlip, kırpma işlemini yapmadan önce o an videonun odağının ne olduğunu kavramaya çalışıyor. İnsan yüzleri, hareketli nesneler gibi şeyleri hedefleyen AutoFlip aracı, daha sonrasında istediğiniz en boy oranı içerisinde o objeyi merkeze alarak videonuzu kırpıyor. Haliyle videonun direkt olarak belli bir oranda kırpılmasına kıyasla çok daha iyi bir sonuç çıkıyor.



    Google’ın yapay zeka projeleri için hazırladığı blog sayfasında yayınlanan yazıdan, sistemin işleyici hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Aynı sayfada haberimizin içerisinde de görebileceğiniz örnek kırpma işlemlerini inceleyebiliyorsunuz. En azından örneklerden anlaşıldığı kadarıyla AutoFlip işinde oldukça başarılı.


    Ayrıca Bkz.SpaceX nihayet uzaya insan taşımaya başlıyor

    AutoFlip maalesef şu an için deneyebileceğiniz bir araç değil. Ancak firmanın Google Fotoğraflar’a eklediği etkileyici yapay zeka özellikleri düşünüldüğünde AutoFlip özelliğinin de yakın gelecekte platform içine dahil edilmesi şaşırtıcı olmayacaktır.








  • Yapay zeka kısmını bilemiyorum; ancak video içeriğindeki yoğun hareketli alanlardan insan yüzlerine öncelik vererek, sonuçta alınmak istenen kadrajın içine girecek şekilde kırpma yapmış gibi görünüyor.

    Yani öyle pek yapay zekalık bir olay değil. Ha çok güzel bir fikir o ayrı konu.

  • Güzel bir iş çıkmış ortaya :)

  • ee adobe yaptı zaten bunu

  • her boka da yapay zeka demeyin,

    yapay zeka senin benim dediğimi yapmaz !

    şuna değişkenleri algılayan algoritma deyin !

    çünkü doğrusu bu !

  • YouTube’daki videoları dikey izleme fırsatı sunsunlar çok kullanılır bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adobe de var ki bu ztn bunlar yeni yapıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.