Şimdi Ara

SLI ile 2 kat performans !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dört aydır performansının nasıl olacağı beklenen SLI' ın testleri, artık referans anakart ve beta sürücülerden kurtulup son hali ile sunuldu. SLI denince aklımıza gelen anakart nForce4 nihayet piyasaya çıktı. Haberini burada sitemizde verdiğimiz ASUS A8N-SLI ilk çıkan anakart. MSI ve Gigabyte' ın anakartlarının da hazır olduğu biliniyor. SLI performans değerlendirmelerine geçmeden önce, bu yeni teknoloji hakkında bilinmesi gerekenleri kısaca toparlayalım;

    İlk olarak, Intel için henüz kullanabileceğiniz SLI destekli anakart mevcut değil. Yani SLI kullanmak istiyorsanız şu an için tek seçeneğiniz AMD tabanlı sistemler. nVidia, Intel işlemciler için anakart çipi üretmek üzere Intel ile anlaştı ancak henüz ortada birşey yok. Yine aynı şekilde Ati' de Intel ve AMD sistemler için SLI destekli anakart çipleri üreteceğini açıkladı fakat önümüzdeki sene piyasaya sunulacaklar ve performansları merak konusu. Ekran kartı tarafında işler çok farklı değil. Ati, haberini burada verdiğimiz AMR (SLI) destlekli ekran kartlarını çıkartabilmiş değil, ancak 2005' te hazır olabilecek. Dolayısı ile şimdilik sadece nVidia tabanlı ekran kartlarını kullanabileceksiniz. Fakat nVidia, Ati' nin AMR sistemi le karşılaştırıldığında SLI konusunda çok katı. SLI sistemde kullanılacak kartların ikisininde aynı model olması, aynı bios sürümü yüklenmiş olması, "nVidia SLI sertifikası" onayını almış olması ve iki kartında aynı hızlarda çalışıyor olması gerekiyor, aksi taktirde çok büyük stabilite sorunları oluşabiliyormuş. 66.93 sürücüleri dışında SLI desteği bulunmayan nVidia, en kısa zamanda bütün sürücülerini bu desteğe kavuşturacağını açıkladı. Bütün bunlara ek olarak, 6800GT ve Ultra gibi watt canavarı kartları SLI olarak ve bunlarla beraber sisteminizide sorunsuz şekilde besleyebilecek bir güç kaynağına ihtiyacınız var. Aşağıdaki tablo, Athlon64 4000+ işlemcili sistemin yük altında iken farklı modlarda ne kadar güç çektiğini gösteriyor.

    SLI' ın en can alıcı noktası olan çift kart ile iki kat performans iddasının doğru olup olmadığı en çok merak edilen konuydu. Test sonuçlarına bakıldığında yüzde 90 lara varan performans artışı gözüküyor. Buda nVidia' nın iddasının yerinde olduğunu kanıtlıyor. SLI' ın beklenen performans artışını getirmediği bir kaç oyun var fakat bunun henüz daha yeni yeni oturmaya çalışan sürücülerden kaynaklandığı ve zamanla bütün oyunlara göre opimizasyonun yapılacağı biliniyor. Sonuçlara bakıldığında, düşük çözünürlükler ve detaylarda, yani ekran kartına fazla yük binmediği durumlarda, sistem darboğaz oluşturuyor ve SLI' ın getirdiği ekstra performans belirgin hale gelemiyor. Yüksek çözünürlüklere çıkıldıkça ve AA-AF devreye girince sistem performansı darboğaz olmaktan çıkıyor ve yük ekran kartlarına binmeye başlıyor. İşte bu noktada SLI' ın farkı ortaya çıkıyor ve performans belirginleşiyor.

    Dikkat edlilmesi gereken diğer bir nokta ise, normal çözünürlüklerde SLI 6600GT tek 6800GT ile genelde yakın performans sergilerken, Çözünürlük arttıkça ve bu çözünürlüklerde AA ve AF devreye girince açığa çıkan yüksek bant genişliği ve hafıza performansı gereksinimine, 6600GT ler SLI modda çalışmalarına rağmen, çok iyi optimize edilmiş hafıza altyapısına sahip olan ve daha yüksek bant genişliği sunan 6800GT' tek başına olduğu kadar iyi karşılık veremiyor ve biraz geriye düşüyorlar. Buradan şöyle bir yorum çıkartılabilir, nVidia SLI' ı sadece ham GPU gücünü paylaşmak için kullanıyor. Yani SLI aktif durumda iken hafıza bant genişliğinde bir rahatlama olmuyor.

    SLI' ın farkı ortada. Önümüzdeki sene Intel sistemler ile beraber kullanılabilir hale gelecek olan teknoloji, Ati' nin anakart ve ekran kartları ile piyasaya girmesi ile daha yaygınlaşacak ve önümüzdeki senenin performans gözdesi olacak gibi. Aceleci olup SLI' a erken geçmeyi planlayan okuyucularımızın dikkat etmesi gereken birkaç nokta var. Şimdilik 6600GT alırım, sonra yetmez hale gelince bir tane daha 6600GT takıp 6800GT performansını yakalarım diyenlere, yüksek çözünürlüklerde 6600GT ikilisinin 6800GT' nin optimize bellek performansı karşında daha zayıf kaldığını ve geriye düştüğünü hatırlayoruz. Biraz daha bekleyip 6800GT alarak, hem ileriye dönük daha esnek bir yatırım yapabilir hemde şimdiki oyunlarda daha yüksek performans alabilirsiniz.

     








  • sli 6800 ultrayı daha da çoşturuo
  • sırf ekrankartı 350vv cekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 28 Kasım 2004, 23:42:20 >
  • zuahamma benim power patlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 28 Kasım 2004, 23:42:35 >
  • bence boşuna bir para kaybı oluyor sağlam bir psu + nForce4 sli board + 6600gt*2 =6800 o/c
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH

    sırf ekrankartı 350vv cekiyor


    vay anasını. bizde tüm bilgisayara 170w psu ile idare ediyoruz

    bu sli olayı bir elin nesi var iki elin sesi var olayına döndü. performan resmen 2x oluyor. bence nvidia tahtı geforce 6 serisi ile yeniden ele geçirecek.

    saygılar
  • parası olan alır kardeş bu ne böle yaw nwe alacağımızı şaşıtrıyoeuz çokm hızlı her şey
  • çift 500 lü supplt lazım olacak belli.. kart ne biçim çekiyor .. o kadar performansı vermese de kaldırıp atmalı

    bu arada cluster kuran (gerçi bu daha başka bir mantık) kartların gücü de gıpta ile baktırıyo valla.. Zamanında iki pci kart arasında floppy kablosuyla yapılırdı.. hey gidi hey..
  • Ati bunları görünce dahada coşar
    Atinin cevabını beklemek lazım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goke

    Ati bunları görünce dahada coşar
    Atinin cevabını beklemek lazım...

    quad teknolojisi çıkar 4 kartlı
  • 350 komple sistemin çektiği güç . 220v da mı yoksa psudan çekilen wattmı??
  • Ucuza SLI kullanmak isteyenler de 2 adet Voodoo 2 alıp deneyebilir.
  • 330Watt sadece ekran karti degil sistemin cektigi guc gibi duruyor. yani cok asiri gorunmuyor. 420 Wattlik iyi bir PSU yeter sankim
  • %100 falan hızlanmıyor sistem gördüğünüz gibi %50 hızlanma anca oluyor. SLI kötü bir durumda, ATI bakalım napacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhantomX

    %100 falan hızlanmıyor sistem gördüğünüz gibi %50 hızlanma anca oluyor. SLI kötü bir durumda, ATI bakalım napacak.

    aceleyle bir karar vermeyelim lütfen. daha yeni çıktı bu teknoloji ve mutlaka bir sürü optimizasyon daha yapılacaktır
  • 6600gt ler ve 6800 düz modellerinin sli modelleri ne zaman tr ye geliyor bir bilginiz varmı ve tabikii nforce4 ler.....????
  • Optimizasyon yaparlar doğru da, bu testleri adamlar çok yüksek CPU ile yapıyorlar (örneğin athlon 4000 64 bit) ve hala yetersiz performans. Yani çok sağlam bir CPU lazım bu iş için, 3200 ler bile anca yeter gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhantomX

    %100 falan hızlanmıyor sistem gördüğünüz gibi %50 hızlanma anca oluyor. SLI kötü bir durumda, ATI bakalım napacak.

    İŞLEMCİ SINIRINA TAKILDIGI İÇİN %100 PERF ARTIŞI OLMUYOR
    5ghz LİK İŞLEMCİLER CIKSIN ŞUANDAN DAHA İYİ OLUR
  • Tam iki kat olmuyor. Bende buna şaşıyorum. Eğer tam iki kat değilse 2. kartın neresinde bir eksikli var.
    1*2 = 2 değilmidir?
    veya
    1+1 =2

    O halde neden 2. karta aynı parayı vereyim?
  • aslında aynı anda 2 tane alana indirim filan yapmaları lazım
    aynen dual belleklerdeki gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.