Şimdi Ara

AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin 64 çekirdek 128 izlekli Ryzen Threadripper 3990X işlemcisi geçtiğimiz günlerde satışa sunulmasının ardından donanım dünyasının gözü yonganın üzerinde. Son gelen haberlerde AMD’nin işlemcisi için verdiği tavsiyeye yer verildi.



     



     



    Intel-AMD işlemci dünyasında birbirinin düşmanı olarak görünse de iki firmanın tarafları arasında çıkan tartışmalar sadece teknoloji forumlarına has bir olay olarak nitelebilir.



    Zira şu ana kadar AMD’nin ekran kartını daha yüksek performanslı göstermek için test sisteminde Intel’in tepe seviye işlemcisine yer verdiğini gördük. Kırmızı ekip bu sefer de pazar payını günden güne erittiği Intel’in geçtiğimiz günlerde indirmeye sunduğu Clear Linux’la gündemde.



    AMD'den distro tavsiyesi



    İnceleme sitelerine göre AMD, Ryzen Threadripper 3990X’ten için en iyi performansı elde etmek için testlerin ve içerik üretim aşamalarının Clear Linux üzerinde gerçekleştirilmesi yönünde tavsiyede bulunmuş.



     



    Her ne kadar distronun Intel işlemcilere özgü optimizasyonlara sahip olduğu düşünülse de test sonuçlarına AMD işlemciler de mavi takımın distrosundan faydalanıyor.





    Phoronix’in test yazılımında 50 testin %48’i Clear Linux’ta daha iyi sonuçla verirken, ortalamada en kötü sonuçların alındığı CentOS 8’e göre %14’lük fark meydana gelmiş.





    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen Threadripper 3990X satışta: İlk testler ve Windows 10 Enterprise'la performans artışı



    Dahası testi Ryzen 5 3400G üzerinde de deneseniz daha iyi sonuçlar elde edildiği rapor ediliyor. Görünüşe göre Intel Clear Linux’la distro dünyasında etkili olmaya aday.








  • @scutaro
    Yüksek işlem gücü gerektiren yazılımların yalnızca 3D tasarımdan ibaret mi olduğunu düşünüyorsunuz?
    Sanallaştırma uygulamaları, bilimsel hesaplama ve modellemeler, geniş çaplı veri tabanı ve bulut çözümleri... Bilgisayar dünyası son kullanıcının ihtiyaçlarından ibaret değil. Söylediğinize göre uzmanlar dünyadaki neredeyse tüm süper bilgisayarlarda Linux kullanarak tarlayı Lamborghini'ler ile sürmeye çalışıyorlar :)
  • Linux'da hangi profesyonel 3D tasarım render amaçlı programlara destek var, mesela Autodesk ürünleri sadece Windows'a destek veriyor, istersen 1000 tane çekirdek yap bu Ferrari'yi tarlada sürmeye benzer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Şubat 2020; 12:32:32 >
  • Sorduğun soru tam olarak AutoCAD alternatifi Linuxda varmı ? Kendim ihtiyaç duymadım bilmiyorum fakat LibreCAD ve FreeCAD programları var.
    Ayrıca Wine ile AutoCAD, PS gibi uygulamaları çalıştırmak mümkün.

  • Yazılımların eklentileride çalışıyor mu?
  • @scutaro
    Yüksek işlem gücü gerektiren yazılımların yalnızca 3D tasarımdan ibaret mi olduğunu düşünüyorsunuz?
    Sanallaştırma uygulamaları, bilimsel hesaplama ve modellemeler, geniş çaplı veri tabanı ve bulut çözümleri... Bilgisayar dünyası son kullanıcının ihtiyaçlarından ibaret değil. Söylediğinize göre uzmanlar dünyadaki neredeyse tüm süper bilgisayarlarda Linux kullanarak tarlayı Lamborghini'ler ile sürmeye çalışıyorlar :)

  • ona göre ; TCL ile %20 garanti o zaman ! :D

  • linux konusunda yorum yaparken 2 kere düşünün baltayı taşa vurabilirsiniz. kullanıcı kesimi genel kültür olarak bariz farklıdır.

    linuxta ayrıca kernel optimizasyonunda nerdeyse sınır yok. burda sadece distro ile elde edilen performans artışından bahsedilmiş birde kernel optimizasyonları ile olabilecekler var.
  • içerikte olmayan hayrat :https://clearlinux.org

  • Blimsel hesaplama yapacaksam cpu ile işim ne, Dual Xeon cpu'lu Tesla gpu'lu super bilgisayarlar kullanıyorlar onun için, NVIDIA yıllardır yapıyor bu işi yeni birşey değil ve Cuda optimizasyonlu yazılımlar ile cpu'lardan daha hızlı bir şekilde, serverda kullanılan Dual Xeon'ların görevi başka, AMD'nin ismi nerede geçiyor şimdiye kadar, örneğin NASA'da AMD işlemci kullandıklarını falan mı sanıyorsunuz, AMD konuşur haber yapar sadece gerçek hayat ise başka, ekran kartında profesyonel kullanım için Quadro da aynı şekilde Radeon Pro'ya göre daha çok tercih ediliyor, dünyada workstation işleten büyük şirketler open source Linux'u kaale bile almazlar, onlar lisanslı Unix kullanır her zaman, Linux denilen os Unix'in türevidir zaten, open source olduğu için ne güvenlik anlamında ne de stabilite konusunda garanti vermez, bir zamanların Xenix'i, Unix, Linux'un özelliği düşük sistemlerde bile yüksek performans sergilemesidir aynı zamanda.

    https://www.nvidia.com/en-us/data-center/tesla/
    https://developer.nvidia.com/hpc-application-performance
    https://www.nas.nasa.gov/hecc/resources/pleiades.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Şubat 2020; 22:13:49 >




  • superbilgisayar bahsi açılmış biraz faydalı bilgi ekleyelim.
    https://www.networkworld.com/article/3236875/embargo-10-of-the-worlds-fastest-supercomputers.html#slide11

    en hızlı süperbilgisayar "fastest supercomputer in world" aramasında googledada ilk çıkan "summit"
    https://www.networkworld.com/article/3279961/red-hat-reaches-the-summit-a-new-top-scientific-supercomputer.html

    summit işletim sistemi olarak redhat enterprise linux kullanıyor.

    ve son linkten bir alıntı

    "If you knew that the top 10 fastest supercomputers in the world today all run a variant of Linux, Red Hat’s role in Summit might not be such a surprise."

    elimden geldiği kadar çevirisi:

    "şayet dünyadaki en üst 10 süperbilgisayarı ve çalıştıkları linux varyantlarını tanıyorsanız bu durumda redhatın bu sistemdeki yeri süpriz olmayacaktır."




  • biraz faydalı bilgi daha ekliyelim.


    https://www.amd.com/en/products/frontier?utm_campaign=frontier&utm_medium=redirect&utm_source=301

    +
    https://www.beyaz.net/tr/arge/makaleler/son_kullanicilar_icin_linux_isletim_sistemi_kullanan_kurumlar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supervisor75 -- 13 Şubat 2020; 21:42:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. Miller

    Linux'da hangi profesyonel 3D tasarım render amaçlı programlara destek var, mesela Autodesk ürünleri sadece Windows'a destek veriyor, istersen 1000 tane çekirdek yap bu Ferrari'yi tarlada sürmeye benzer.
    Hesabini caldigin sahsa hesabi iade et.
    13k lik uyeligin bu tarz mesajlarina alisik degiliz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet ben datacenter da örneğini gördüm amd işlemciler yük altında bayıyordu yeni nesilleri bilmiyorum test etmek gerek..abuk subuk sitelerin testleri reklam amaçlı..

  • Distro nedir yahu, dağıtım diyemiyor musunuz şuna!

  • Maya, zbrush, substance designer 3lusu Linux da çalışır. Kimi stüdyolar Autidesk in mayasında alternatif olarak Blender kullanır ki blender zaten hep Linux da daha iyi performans verir... hatta bazı stüdyolar Linux'u özellikle tercih ederi. Bilginize.

    Cad I render programından sayilmaz, render alinabilse bilse bu render lar bizim saatlerce beklediğimiz render lar gibi değil gayet düşük kaliteli renderlardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyorhttps://www.youtube.com/watch?v=sCuKuUgNfjA
    Yerçekimi dalgalanmaları üstüne çalışılan LIGO merkezinden bir görüntü. Ve 6000 adet CPU kullanıyorlar hemde linux debian ve kde.

    GPU herzaman her olayda öyle aman aman uçan kaçan bir şey değil.

    3D render içinde öyle, sahnedeki karmaşıklık arttıkça gpu ve cpu arasındaki fark giderek düşer ve maliyeti cpu'nun çok üstüne çıkabilir.

    Ayrıca bir çok CAD programı onshape gibi autocad 360 mıydı fusion muydu neydi hepsi browser üzerinden platform bağımsız online browser üzerinden çalışıyor.

    Render makinelerinin üzerinde 3d maya filan kullanmaz kimse render motorunu kurar workstation'dan erişir onun üstünden çalıştırtır.
    Ayrıca 3D maya'nın linux versiyonu yıllardır var ama windowstaki gibi lisansız kurmaya açık değil, kurdum çalıştırdım ben windowstakinden daha stabildi. Crack olayına girmiyorum.
    Bu arada sektör devi 3d maya QT arayüzünü kullanıyor, damarlarında linux kanı akıyor desek garip olmaz.https://resources.qt.io/videos/exporting-from-maya-to-qt-3d-studio



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihakki -- 16 Şubat 2020; 13:52:37 >




  • GPU'nun mağliyeti Cpu'nun maliyetinin çok üzerine çıkabilir. yazmak istedim mesaj bir türlü düzeltilemiyor O_O neyse iyi günler.
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Aslında mühendislikte kullandığımız bir çok CAD programının hatta CAE (yapısal simülasyon) yazılımlarının da linux' te çok daha hızlı çalıştığı gibi bir gerçek var. Nitekim microsoft yazılımları gibi tekeller nedeniyle bir çok işletme masaüstünde hala windows kullanmak durumunda. Serverlar en azından linux de dertleri azaltıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.