Şimdi Ara

Koronavirüs yüzünden Kuo, Apple yatırımcılarını uyardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple analisti Ming-Chi Kuo, yatırımcılara gönderdiği raporda Çin’deki salgın yüzünden iş gücünde meydana gelecek azalmaların Apple üretim bantlarına etkisini açıkladı. Çin’deki büyük üreticilerden Foxconn, Pegatron ve diğer firmalar, Apple’a donanım desteği sağlıyor ve bu firmalarda koronavirüs yüzünden işe gelmeme oranının bir hayli artacağı düşünülüyor.



    Foxconn’un Zhengzhou bölgesindeki üretim tesisi, iPhone 11 ve yeni tanıtılacak uygun fiyatlı iPhone için bel kemiği pozisyonunda yer alıyor. Bu tesiste üretimde ciddi gecikmeler şimdiden yaşanıyor. Foxconn, önceki planlara göre 2 Şubat’ta üretime dönmeyi planlıyordu fakat bu tarih en az bir hafta ertelendi. Kuo’nun tahminine göre işe dönüş oranı çalışanları yüzde 40’ı ile 60’ı arasında olacak.



    Foxconn’un Shenzhen üretim tesisi ise 2020 iPhone modellerine odaklanmış durumda ve buradaki geliştirme ekibi, Yeni Ay Yılı tatili süresince de çalışmaya devam etti. Bu ekip, toplam çalışanların yüzde 30’unu oluşturmasına rağmen tam olarak istenilen üretim hacmine ulaşılamadı.



    Ayrıca Bkz.Mobil cihazlar web trafiğini artırmaya devam ediyor



    Bir diğer partner Pegatron’da ise iPhone 11 üretimi ve iPhone 12 geliştirme süreci devam ediyor. Firmanın Şanghay fabrikasında 3 Şubat’ta iş başı yapıldı ve rapor edilen işe dönme oranı yüzde 90 seviyesinde. Kuo ise bu oranın Şubat sonunda ödemeler yapılınca yüzde 60-70 seviyelerine düşeceğini öngörüyor.




    Kaynak:







  • Mahalle yanarken ... saçını tararmış Apple da o hesap :)

  • Apple darbe alabilir bu virüs yüzünden
  • Turump çindeki fabrikalarınızı kapatın filan diyordu bi ara apleye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.